reklama
Kasienkaol
Fanka BB :)
Możesz wystąpić do sądu o uznanie ojcostwa, aby zrobili badania i odrazu zabezpieczyć alimenty.
Marta091987
Początkująca w BB
Nie udowodnię mu tego. Wszystko bylo na moje dane a komornik nie pyta co się stało, tylko czeka na pieniądze. Były partner jak jeszcze był ze mną, to kilka razy mówił, że się to pospłaca. Jeśli udało się trafić na jego lepszy nastrój, niestety nigdy słowa nie dotrzymał. Prawnik powiedział, że nic z tym nie zrobię, bo trzeba mieć konkretne dowody. Ojciec dziecka teraz tym bardziej po złości nie chce spłacić niczego, próbowałam się z nim kontaktować już kilka razy jakiś czas temu od momentu wyprowadzki ode mnie. Żeby mieć chociaż wiadomości, które by świadczyły, że wziął pożyczki.. Miesza coś, że długi jeśli by były to za czasów związku więc to jakby „nasze” a gdy padło pytanie kiedy da swoją część pieniędzy skoro nie poczuwa się do spłaty całości, mimo że to on wziął te pieniądze kontakt się urywa. Parę lat już za czasów związku walczę o spłatę z nim tego, ale jak widać to jakiś oszust.. a mi co roku zabierają jakieś zwroty podatków, blokują konto. Co mogłam spłaciłam, ale jeszcze długa droga do oddłużenia. Wiem, że to jakieś wyłudzenie kredytu ale co z tym zrobić ? To moje słowo przeciwko jego słowu.. czasem już myślę, że to wszystko było od początku zaplanowane, żebym nie odeszła, żeby potem odebrać dziecko.. bo inaczej nie idzie sobie wytłumaczyć takiego zachowania. Były partner musiał złożyć wnioski podczas mojej nieuwagi, sama bym dowodu nigdy nie dała.. korzystał na tamten czas z mojego konta, podawał je do różnych przelewów, wynajmy mieszkań również na moje dane.. w końcu jak zaczęłam się buntować, wymagać spłat to awantury, wyprowadzki z domu, aż w końcu pojawiła się nowa partnerka, firma otwarta na jej nazwisko. Nowe auta, zapewne też kupione na jej dane. I tak, temu człowiekowi się wszystko udaje. Czuje się teraz lepszy, chwali się lepszą sytuacją materialną, poniża mnie na każdym kroku.. nie wiedziałam, że są tacy ludzie. Że po czymś takim może komuś się dalej powodzić w życiu. Bo przecież istenieje jakaś karma? Nie powinno się krzywdzić innych ludzi? Tak myślałam, teraz się okazuje, że można to robić i nie ponieść żadnych konsekwencji. Trzeba wiedzieć tylko jak to zrobić. I teraz pytanie co może grozić dziecku za kilka lat, kiedy ojciec będzie też miał możliwość korzystania z danych dziecka ? Ponieważ po ewentualnym uznaniu będzie w posiadaniu tych danych.spłacasz jego pożyczki?Po co to robiłaś? Przecież były popełnił przestępstwo
Marta091987
Początkująca w BB
Do tej pory tego nie zrobiłam. Dręczą czasem wyrzuty sumienia, że to jednak ojciec.. że brak ojca źle wpłynie na dziecko. Ale zadając sobie też pytanie czy taki ojciec wpłynie na dziecko dobrze? Jestem pełna obaw. Póki co nie podjęłam żadnych kroków, może to było to szczęście, że on nie odezwał się ani razu kiedy pytałam o udanie się do urzędu. Tyle, że jeśli pójdzie do sądu to nie powstrzymam uznania.Pytanie jest czy chcesz ustalać ojcostwo - faceci finalnie migają się od alimentów, a jednak z takim parchem jak ex to kontaktu normalnego mieć nie będziesz.
Druga kwestia, że jestem cały czas obrzucana przez ojca dziecka różnymi epitetami.. pyta czy spojrzę w lustro z czystym sumieniem, twierdzi, że nie dość że zniszczyłam dziecku rodzinę to jeszcze teraz po złości je izoluję. Ten człowiek nie widzi, że robi coś złego. On twierdzi, że dziecko zawsze jest przy nim szczęśliwe. Ma matkę wariatkę za to. Dziecku mówił, że to ze mną się nie idzie porozumieć, dlatego jest tyle kłótni itp. Ani razu nie przyznał się do winy, do jakiejkolwiek. Jak kupił za małe buty, to po prostu ja miałam je wymienić. I w sumie w jego opini to dziecko było winne, bo nie wie czy buty są dobre a gada o grach doskonale. Zwróciłam uwagę, że to on jest dorosły a nie dziecko i to on pilnuje wszystkiego.. a nie dziecko. Nie dotarło. Do tych ludzi nic nie dociera, po za tym, że to ja jestem zła i winna. Ja dbałam o dietę dziecka? byłam psychiczna. Broniłam dziecku normalnego jedzenia. Tata zabierał na fast foody do woli. Ja nie kupiłam drogiej zabawki? Tata ją kupił. Dziecko oczywiście je słodycze pod kontrolą, zje czasem mc Donalds, ale po prostu uczę, że to jedzenie w nadmiarze szkodzi. Psycholog nie dopatrzył się niczego złego w takim wychowaniu dziecka, ale ojciec dziecka z jego rodziną już tak.
loumarie
Do tej pory tego nie zrobiłam. Dręczą czasem wyrzuty sumienia, że to jednak ojciec.. że brak ojca źle wpłynie na dziecko. Ale zadając sobie też pytanie czy taki ojciec wpłynie na dziecko dobrze? Jestem pełna obaw. Póki co nie podjęłam żadnych kroków, może to było to szczęście, że on nie odezwał się ani razu kiedy pytałam o udanie się do urzędu. Tyle, że jeśli pójdzie do sądu to nie powstrzymam uznania.
Druga kwestia, że jestem cały czas obrzucana przez ojca dziecka różnymi epitetami.. pyta czy spojrzę w lustro z czystym sumieniem, twierdzi, że nie dość że zniszczyłam dziecku rodzinę to jeszcze teraz po złości je izoluję. Ten człowiek nie widzi, że robi coś złego. On twierdzi, że dziecko zawsze jest przy nim szczęśliwe. Ma matkę wariatkę za to. Dziecku mówił, że to ze mną się nie idzie porozumieć, dlatego jest tyle kłótni itp. Ani razu nie przyznał się do winy, do jakiejkolwiek. Jak kupił za małe buty, to po prostu ja miałam je wymienić. I w sumie w jego opini to dziecko było winne, bo nie wie czy buty są dobre a gada o grach doskonale. Zwróciłam uwagę, że to on jest dorosły a nie dziecko i to on pilnuje wszystkiego.. a nie dziecko. Nie dotarło. Do tych ludzi nic nie dociera, po za tym, że to ja jestem zła i winna. Ja dbałam o dietę dziecka? byłam psychiczna. Broniłam dziecku normalnego jedzenia. Tata zabierał na fast foody do woli. Ja nie kupiłam drogiej zabawki? Tata ją kupił. Dziecko oczywiście je słodycze pod kontrolą, zje czasem mc Donalds, ale po prostu uczę, że to jedzenie w nadmiarze szkodzi. Psycholog nie dopatrzył się niczego złego w takim wychowaniu dziecka, ale ojciec dziecka z jego rodziną już tak.
No to jest właśnie ta kwestia.
Takie alimenty obecnie to potencjalnie by płacił do końca nauki dziecka. No I wiesz, prawie 20 lat słuchać wyzwisk, że mamusia to jeb***ta? Dziecko pojedzie do ojca na weekend i będzie słuchać wykładów tatusia, że mamusia to czubek, że rodzinę rozbiła...
Wiesz. Z

Lady Loka
Ale po co? Po co dawać mu na tacy możliwość decydowania o dziecku?Możesz wystąpić do sądu o uznanie ojcostwa, aby zrobili badania i odrazu zabezpieczyć alimenty.
Kasienkaol
wiec niech sie pożegna z alimentami. Może złożyć wniosek o uznanie, w po tym o ograniczenie i przedstawić dowody, jeżeli takowe są.Ale po co? Po co dawać mu na tacy możliwość decydowania o dziecku?
Lady Loka
Pytanie czy kilka stówek wynagrodzi problemy, które pan może powodować mając pełnię praw rodzicielskichwiec niech sie pożegna z alimentami. Może złożyć wniosek o uznanie, w po tym o ograniczenie i przedstawić dowody, jeżeli takowe są.

Ja obstawiam, że on by i tak alimentów nie płacił.
Irene_555
Żadne alimenty nie są warte kontaktu z takim człowiekiem. Od takich trzeba się odcinać całkowicie, a nie wpuszczać do swojego życia.wiec niech sie pożegna z alimentami. Może złożyć wniosek o uznanie, w po tym o ograniczenie i przedstawić dowody, jeżeli takowe są.
reklama
93kora
8 letnie dziecko to już duże dziecko. Dużo zapamiętuje w głowie i wszystko w nim zostaje. To co się dzieje odbija się na nim najbardziej. Żal dziecka bo niczego niewinne a musiało/musi takich stek wyzwisk pod Twoim adresem wysłuchiwać.
Po pierwsze, jeśli brałaś pożyczki na siebie - nie udowodnisz ,że to były partner je brał. Są na Twoje dane i koniec kropka. Możesz z komornikiem się dogadać, przedstawić sytuację i spłacać mniejsze raty, na tyle ile będziesz mogła, ważne aby były reguralne.
Po drugie, składasz do sądu pozew 3w1 o uznanie ojcostwa i o alimenty przy czym piszesz w pozwie, żeby obciążysz kosztami pozwanego. Zbieraj rachunki jakiekolwiek na jedzenie, na wszystko sąd będzie miał podstawę do tego aby te alimenty przyznać wyższe.
Po trzecie, piszesz w pozwie, że ojciec się nim nie interesuje, nie widuje itp, więc ,żeby miał zabrane prawa rodzicielskie, tym bardziej, że może robić dziecku wodę z mózgu.
Po 4 jeśli chodziłaś / chodzisz do psychologa- możesz powołać na świadka, żeby zaznaczył jak Ciebie i dziecko wykańczał psychicznie. SMSy też są dowodami w sprawie.
Jak chcesz napisz na priv to Co pomogę.
Po pierwsze, jeśli brałaś pożyczki na siebie - nie udowodnisz ,że to były partner je brał. Są na Twoje dane i koniec kropka. Możesz z komornikiem się dogadać, przedstawić sytuację i spłacać mniejsze raty, na tyle ile będziesz mogła, ważne aby były reguralne.
Po drugie, składasz do sądu pozew 3w1 o uznanie ojcostwa i o alimenty przy czym piszesz w pozwie, żeby obciążysz kosztami pozwanego. Zbieraj rachunki jakiekolwiek na jedzenie, na wszystko sąd będzie miał podstawę do tego aby te alimenty przyznać wyższe.
Po trzecie, piszesz w pozwie, że ojciec się nim nie interesuje, nie widuje itp, więc ,żeby miał zabrane prawa rodzicielskie, tym bardziej, że może robić dziecku wodę z mózgu.
Po 4 jeśli chodziłaś / chodzisz do psychologa- możesz powołać na świadka, żeby zaznaczył jak Ciebie i dziecko wykańczał psychicznie. SMSy też są dowodami w sprawie.
Jak chcesz napisz na priv to Co pomogę.