reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
Hej Dziewczyny, czy ginekolog po usg jest w stanie ocenić, że jest niska rezerwa jajnikowa? Zasugerował mi to dziś nowy lekarz po badaniu i mówiąc szczerze mówiąc czuję się jakbym dostała w twarz - jestem załamana :(

Hej Dziewczyny, czy ginekolog po usg jest w stanie ocenić, że jest niska rezerwa jajnikowa? Zasugerował mi to dziś nowy lekarz po badaniu i mówiąc szczerze mówiąc czuję się jakbym dostała w twarz - jestem załamana :(

U mnie po obrazie usg lekarka zawsze mówiła, że jest lepiej niż to określa poziom amh z badania krwi.
Pamiętaj, że ilość to nie wszystko, najwazniejsza jest jakość komórek 😊

Doświadczony lekarz może na podstawie USG robionego w 2-3 dniu cyklu zmierzyć ilość pęcherzyków antralnych i na tej podstawie ocenić rezerwę jajnikową. To, w połączeniu z wynikiem AMH może dać jakiś tam obraz tej rezerwy. Ale wszystko powinno być oceniane na podstawie jaknajwiekszej ilości danych i historii starań. Miałaś robione to badanie w 2/3 dc? Jakie masz amh? Czy lekarz wyjaśnił jakie jest postępowanie jeśli rzeczywiście ma się niską rezerwę jajnikową na swój wiek?

reklama
Do góry