reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

Ja planuję założyć młodemu jakąś koszulkę w stylu „będę starszym bratem”. 😁 I chciałabym też coś w stylu gender reveal, bo w pierwszej ciąży nie robiliśmy. A macie jakąś preferowaną płeć?

reklama
Ja na razie nie robiłam żadnych badań, ale ostatnie moje wyniki tarczycy były wzorowe i to bez leków. Po ciąży wszystko mi się ustabilizowało samo i mimo hashimoto nie biorę nic do tej pory. Ale trzeba będzie to sprawdzić 😅 współczuję😮‍💨 jednak jak już się wie, co jest nie tak to można coś działać a tak tylko się człowiek denerwuje jak dalej nic nie wychodzi... a przypomnij bo umknęło mi, jak długo się starasz?
Ogólnie to u nas długo to trwa ,się nie zabezpieczamy od 3lat... Tylko te nasze stosunki różne były nie pilnowane żeby zawsze w owu było,więc ile dokładnie cykli to nie wiem sama,ale się śmiałam do starego że z naszą płodnością nie musimy się zabezpieczać w ogóle 😅a teraz to już dla nas mało śmieszne się zrobiło 😥 tak z pilnowaniem owu to się staramy rok,a do kliniki wróciliśmy jakieś 4 mięs temu mieliśmy badania robione miałam drożność robioną w klinice i teraz będziemy mieli cykle stymulowane Pani doktor mówiła że będzie się starała żeby w tym roku jeszcze tą ciążę mieć więc mam nadzieję🥹

Współczuję Ci serdecznie. Ja mam cykle (poza ostatnim) całkowicie przewidywalne i nudne;p wiem kiedy zaboli, kiedy będzie plamienie, kiedy rozkręci się @, kiedy cycek nie zmieści się w miseczkę, od którego dnia będę wkur. Totalna nuda;)
U mnie też te cykle są przeważnie jak w zegarku😅 czasami się obsunie dzień czy dwa ale wydaje mi się że im bardziej się nakręcam wyszukuje objawów tym bardziej ten cykl mi się przesuwa... Ostatnie dwa cykle nie nakręcała
Niestety nie, mój ma średnie wyniki nasienia, a raczej słabe. Zmieniliśmy styl życia, używamy żelu wspomagającego, bierzemy właściwe witaminy, on ma jakieś tam leki ale eh... Mamy czekać. USG umówione, kolejne badania w grudniu. Mam nadzieję, że może uda się przed, bo kto mi zabroni marzyć? ;) wystarczy jeden zdrowy- teoretycznie. Ba, jakbyśmy nie chcieli to pewnie wpadka by się zdarzyła, bo niewielka ilość jest, ale mocno poniżej normy i ruchliwość też nie najlepsza. Mój bardzo to przeżył więc narazie nie naciskam bo on przeżywa swojego rodzaju żałobę po tych wynikach, i wierzę w swój cud.
No dla mężczyzn to jest ciężki temat, pamiętam jak kilka lat temu mój mąż miał słabe wyniki też to przeżył mimo że próbował nie pokazywać tego to ja widziałam po nim że mu z tym ciężko jest,teraz jak znów robiliśmy badania to widziałam jak odebrał wyniki i był cały w skowronkach że wyszły bardzo dobre,a też pił leki przez jakiś czas polecane w klinice przez naszą Panią doktor,rzucił palenie więc to też pewnie pomogło poprawić te wyniki

Ja planuję założyć młodemu jakąś koszulkę w stylu „będę starszym bratem”. 😁 I chciałabym też coś w stylu gender reveal, bo w pierwszej ciąży nie robiliśmy. A macie jakąś preferowaną płeć?
To zaplanowalam dla dziadkow :D tez wystapi w koszulce, bedzie mial do odegrania glowna role, wiec na bank wysypie sie w 1 minucie, ale to nic :D
Ja baaardzo chcialabym dziewczynke, bo jesli sie uda to zamykamy magazyn, a jednak taka corke bym chciala ;) ale jak bedzie syn licze na to, ze za 50 lat beda mnie nosic wszyscy na rekach 😂

Ja w pierwszej ciąży miałam Baby Shower, ale to ja przekazywałam płeć. Z racji, że nie chciałam jej znać do porodu wcale, to jakoś się nie szykowałam. Pierwsze prenatalne, 12 tc, myślałam że nic nie będzie widać więc nawet nie pomyślałam, żeby uprzedzić że nie chce wiedzieć. A babeczka mi od razu że będzie dziewczynka 🙄
Teraz mi obojętne, jakbym miała wybrać to chyba córkę, ale totalnie mi to wisi, chcę zdrowego bobaska.

Może zależy od wyników,u nas witaminy dużo pomogły i rzucenie palenia,mąż bardzo długo palił rzucił z dnia na dzień i teraz wyniki ma dobre

O, a mój pali e-fajkę a wyniki miał bardzo dobre 😅 Teraz mógłby rzucić jak wyszło, że mam astmę ale na siłę go namawiać nie będę, za to zabijam go wzrokiem 😂
Sama też paliłam bardzo długo ale obecnie od 5.5 roku nie palę 🥹

Taaak, latami byłam włosomaniaczką, dzielnie walczyłam. Niestety, moje loki wyglądają w najlepszej wersji jak strąki. Zrobią się ze 2-3 loczki a reszta mizernie wisi 🤣
A wiesz, ze czym dluzej robisz tym lepiej sie zachowuja ladne loki i bardziej skret wybija :D ale wiem wiem, ja baardzo chcialam i probowalam, tone kosmetykow mialam w lazience, ale moje 3 wlosy na krzyz nie wygladaja dobrze mimo tego, ze uwazam ze skret mam super :D jednak przy duzej gestosci to wyglada nieziemsko, przy kilku flaczkach juz nie 😂

reklama
A wiesz, ze czym dluzej robisz tym lepiej sie zachowuja ladne loki i bardziej skret wybija :D ale wiem wiem, ja baardzo chcialam i probowalam, tone kosmetykow mialam w lazience, ale moje 3 wlosy na krzyz nie wygladaja dobrze mimo tego, ze uwazam ze skret mam super :D jednak przy duzej gestosci to wyglada nieziemsko, przy kilku flaczkach juz nie 😂
Ja mam bardzo gęste włosy, ale no, pare lat się w to bawiłam i zdecydowanie nie 😅 A naprawdę i kosmetyki, i jakieś siemię lniane, ploping i inne bajery robiłam. Pogodziłam się z moimi wywijasami 😅

Do góry