reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

reklama
Co do witamin to ja uzupełniłam zapasy. Biorę teraz euthyrox, cynk, b12, kwas foliowy, d3, omegę, resweratrol do połowy cyklu i miovelię nac od 3 dc przez 5 dni. Nawet chat gpt nie radzi sobie z rozpisaniem jak to łączyć. 🫣

Co do witamin to ja uzupełniłam zapasy. Biorę teraz euthyrox, cynk, b12, kwas foliowy, d3, omegę, resweratrol do połowy cyklu i miovelię nac od 3 dc przez 5 dni. Nawet chat gpt nie radzi sobie z rozpisaniem jak to łączyć. 🫣

Z tym Dżepettem to czasem jest ciekawie 😀
Jakbym go posłuchała to już bym była kilka dni po badaniu prożka 😅

O kochana to ja przez to że teraz wyszły mi kiepskie wyniki to prócz tego że biorę prenacare start gdzie są już wszystkie witaminy to muszę brać jeszcze drugą dawkę z zalecenia endokrynolog.moja lista teraz wygląda tak:
Euthyrox,jod,prena care start,B12 metylowany,kwas foliowy metylowany,inozytol dwa razy, witamina c1000, foraplex dwa razy, Wiesiołek,d3,omega 3.
Także cały dzień jem tabletki i też ciężko mi to było ogarnąć bo euthyrox na czczo,żelazo też najlepiej na czczo ale nie z euthyroxem 🫣 po żelazie 4h przerwy w kawie,herbacie i nabiale(więc najlepiej nie jeść ) 🤣 masakracja normalnie.juz zamiast pojemnika na leki to używam takiego zwykłego małego pojemniczka na jedzenie bo mi się nie mieściły 🤣

O kochana to ja przez to że teraz wyszły mi kiepskie wyniki to prócz tego że biorę prenacare start gdzie są już wszystkie witaminy to muszę brać jeszcze drugą dawkę z zalecenia endokrynolog.moja lista teraz wygląda tak:
Euthyrox,jod,prena care start,B12 metylowany,kwas foliowy metylowany,inozytol dwa razy, witamina c1000, foraplex dwa razy, Wiesiołek,d3,omega 3.
Także cały dzień jem tabletki i też ciężko mi to było ogarnąć bo euthyrox na czczo,żelazo też najlepiej na czczo ale nie z euthyroxem 🫣 po żelazie 4h przerwy w kawie,herbacie i nabiale(więc najlepiej nie jeść ) 🤣 masakracja normalnie.juz zamiast pojemnika na leki to używam takiego zwykłego małego pojemniczka na jedzenie bo mi się nie mieściły 🤣
Znam to, też brałam kiedyś jeszcze inozytol, żelazo. Zwariować można, zwłaszcza z tym żelazem i euthyroxem. 😅 Ale czego się nie robi… Najlepszy etap miałam jak po ciąży niedoczynność przeszła mi w nadczynność i nie musiałam brać euthyroxu, co to była za wolność. 😆

A wiecie jaki dorwałam zajebisty organizer na suple w Ekszyn? 😁 za całe 6.95!
Do tego w kształcie kwiatka które ma nasza @Kaalaa się nie umywa ale mnie urzekło i nie wyszłam bez niego 🥹

20250906_171818.jpg

reklama
Znam to, też brałam kiedyś jeszcze inozytol, żelazo. Zwariować można, zwłaszcza z tym żelazem i euthyroxem. 😅 Ale czego się nie robi… Najlepszy etap miałam jak po ciąży niedoczynność przeszła mi w nadczynność i nie musiałam brać euthyroxu, co to była za wolność. 😆
Ja wczesniej stosowałam inozytol z needed w proszku więc to był luksus bo nie trzeba było łykać tabletek 😅 ale teraz zmienili rownież tam proporcje z 40:1 na 101:1(coś czytałam że jakaś firma zastrzegła sobie prawo do tej proporcji 40:1)🫣 i teraz kupiłam inozytol z aliness i 2 tabletki to jakieś 1300mg+500mg(w prenacare).nie mam tych zalecanych 4g ale więcej tabletek w ciągu dnia już nie przełknę 🤣

Do góry