reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

U mnie było tak:
ATPO 196 IU/ml
Zakres prawidłowy< 34

ATG 359 IU/ml
Zakres prawidłowy< 115

Nie wiem czy w każdym labie są takie same normy, robiłam jak coś w Synevo 😊
To ja mialam te same normy w diagnostyce ale tpo 11, a tg <10 czyli wychodzi, ze dobrze, ale wciaz tsh za duze, czyli nie ma tragedii i urwgulowanie starczy?

reklama
No to wg norm wychodzi, że w porządku jak na moje 😊 a endo coś Ci mówiła? 🧐
Endo przy 3.5 tsh mowi ze w normie, jest git 😁 to juz 3 endo, ktory mowi, ze jak w normie to co sie czepiac.. a mam tak od kiedy pamietam, max 4.2 przy normie do 4.2 ale to wciaz norma 🙄 350 zl za wizyty jak krew w piach.. nadal szukam

Endo przy 3.5 tsh mowi ze w normie, jest git 😁 to juz 3 endo, ktory mowi, ze jak w normie to co sie czepiac.. a mam tak od kiedy pamietam, max 4.2 przy normie do 4.2 ale to wciaz norma 🙄 350 zl za wizyty jak krew w piach.. nadal szukam

A jesteś może na jakiejś grupie na fejsie o chorobach tarczycy? Tam są polecani konkretni lekarze w zależności od tego gdzie mieszkasz, może trafisz na jakiegoś sensownego? 🥹
Jakby mi moja powiedziała, że tsh 3.5 jest okej to by mnie więcej nie zobaczyła 🤣

Doatego u mnie na razie sie konczylo :D nie jestem, ale ostatnia wlasnie byla z polecenia i kolezance mniej niz 3 dala leki, mi 3,5 mowi ze w normie.. nie wiem czy miala gorszy dzien, ale kurde no… nie mniej ciesze sie, ze tyle lat, a nie rosnie, ale chyba skonczy sie na tym, ze podjade do wiekszego miasta w koncu na badania

A no ja niedawno właśnie pisałam, że my tak raczej codziennie, no i nie mamy się zamiaru ograniczać czy wyliczać. Czasem wyjdzie 1,5 dnia, czasem faktycznie przerwa..
Nie wiem, narazie próbujemy. Pewnie po iluś miesiącach zacznę bardziej dumać nad rozpiską 😁 Ale też miałabym jakieś takie obawy, że zmniejszam szansę żeby specjalnie w dni płodne robić okienko.

A no ja niedawno właśnie pisałam, że my tak raczej codziennie, no i nie mamy się zamiaru ograniczać czy wyliczać. Czasem wyjdzie 1,5 dnia, czasem faktycznie przerwa..
Nie wiem, narazie próbujemy. Pewnie po iluś miesiącach zacznę bardziej dumać nad rozpiską 😁 Ale też miałabym jakieś takie obawy, że zmniejszam szansę żeby specjalnie w dni płodne robić okienko.
Kurde, dobra w takim razie lecę zbajerować starego 🤣❤️ faktycznie, od przybytku głowa nie boli 💪

reklama
Do góry