reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Z majonezem to jest tak, ze pochodze z miejscowosci, w ktorej jest produkowany, no nie szlo inaczej :D a tata mi kiedys opowiadal, ze z tej firmy, ktora produkuje oprocz majonezu duzo rzeczy kiedys szly takie wymiany przez plot jak bylo wszystko na kartki, ze wiecie :D ratowali tylek innym 😂 to dobry majonez jest 😂

reklama
Teraz lepsze pytanie, majonez to majonez.
Ale jaki skład jarzynowej? 🤔👀 No, no, przyznawać się.
Marchew, pietruszka, trochę selera, ziemniaki, jajka, ogórek tylko i wyłącznie konserwowy (u nas większość robi z kiszonym), groszek zielony, cebula (u męża w rodzinie nie dodają), opcjonalnie kukurydza, majonez, czasem dodaje odrobinę musztardy, pieprz i sól.

Majonez tylko kielecki :D
Keczup dla młodego obojętnie, sprawdzam składy, teraz ma Heinza.
Dla mnie keczup tylko Develey w słoiczku.

Od wczoraj pilnujemu Bombelka w trybie mąż 7-14, ja od 14 do spania. Przy czym ja 7-14 pracuje, a mąż pracuje 14-22. No i powiem Wam, że jest hardkor mocny, nie wiem jak ludzie tak z własnej woli. Czasu na spędzenie ze sobą jeszcze mniej niż normalnie (a już normalnie moj chłop narzeka, że praktycznie razem nic nie robimy). Tak że byla do przodu i aż niania wróci 🙈 i oby to było jeszcze w tym tygodniu.

A ja tak pytam o tę jarzynową bo ostatnio przypadkiem trafiłam na awanturę na fejsbuku, co tam się działo 🤣 Ludzie się wykłócali czy dawać kukurydzę, czy cebulę, ktoś tam że wogóle jaki groszek, ktoś że jak groszek to gotowany a nie z puszki.
Moja sałatka jarzynowa musi być bez pietruszki i selera 😀 Bo ja mam zerową tolerancję dla warzyw korzennych i zaraz wyję, że one tam są. 😂

U mnie są ziemniaki, jabłko, marchew, ogórki, jajka, groszek obowiązkowo ma wejść, kukurydza i składnik turbo nietypowy, bo czerwona fasola. 😁 Wiadomo, majonez, musztarda (dla ostrości musi być), tam sól pieprz.
Więc w sumie moja jarzynowa to trochę polska, trochę niepolska, ale ogólnie ją lubię bo ta fasola to tak z miski fajny kolor daje. 😁

reklama
Do góry