reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

35 lat, jedno dziecko z 2019 roku na stanie. O drugie staramy się od początku roku, mam Hashimoto poza tym żadnych innych nieprawidłowości stwierdzonych. We wrześniu biochem i w październiku teraz biochem, obie ciąże zatrzymane około 6 tygodnia, byłam dziś się dowiedzieć co dalej 🤷‍♀️
Hmm jest to jakiś plan zatem. Jestem w podobnej sytuacji, tylko u mnie nigdy biochemow itp nie było. Tak jak pisała Hermeneg pewnie chodzi o te wszystkie choroby, ja to mialam i czysto. Histeroskopie tez mialam w tym roku i wszystko „posprzątane”. Najgorzej nie wiedzieć skąd jest problem, dlaczego nie wychodzi…
Nie wiem skąd jesteś ale od października w Pzn przy szpitalu na Polnej jest jakaś klinika dla par z poronieniami na koncie, od dwóch można skorzystać z pomocy.

reklama
A jaki system był wybrany w tym cyklu? Co dwa dni czy częściej 🤣
Słuchaj było tak😃 najpierw brak seksu przez 6 dni przed owu(uznaliśmy z mężem, że skoro do badania nasienia zaleca się abstynencję, to my ją zachowamy przed owu, chociaż on nie ma raczej problemów😅), a 2 dni przed owu już było codziennie😅 czyli wyszło nam 4 dni z rzędu przytulanie😅

Hmm jest to jakiś plan zatem. Jestem w podobnej sytuacji, tylko u mnie nigdy biochemow itp nie było. Tak jak pisała Hermeneg pewnie chodzi o te wszystkie choroby, ja to mialam i czysto. Histeroskopie tez mialam w tym roku i wszystko „posprzątane”. Najgorzej nie wiedzieć skąd jest problem, dlaczego nie wychodzi…
Nie wiem skąd jesteś ale od października w Pzn przy szpitalu na Polnej jest jakaś klinika dla par z poronieniami na koncie, od dwóch można skorzystać z pomocy.
Dokładnie pewnie o to chodziło mojemu lekarzowi kiedy mówił o czasochlonnosci i braku odpowiedzi odnośnie diagnostyki 🤷‍♀️ Ja wiem czego się spodziewałam jak się tak zastanowiłam, konkretnych odpowiedzi i zapewnień że tym razem zajdę u donoszę na 100% 🤣🤣🤣 skąd ja się urwałam 🤐 😶‍🌫️

Słuchaj było tak😃 najpierw brak seksu przez 6 dni przed owu(uznaliśmy z mężem, że skoro do badania nasienia zaleca się abstynencję, to my ją zachowamy przed owu, chociaż on nie ma raczej problemów😅), a 2 dni przed owu już było codziennie😅 czyli wyszło nam 4 dni z rzędu przytulanie😅

Matko, jak Wy to spamiętujecie?
Ja to nieraz jak jestem na wizycie i pada pytanie który mam dc albo kiedy zaczęła mi się miesiączka to mam takie "yyy, proszę dać mi chwilę, zerknę do aplikacji" 🤣🤣

Długo czekałaś na wyniki histeroskopii? Miałam samą histeroskopię czy pobierane też cd138 i cd56? 🙂

Hej! Witam się z kawa, w mój dzień urodzin.
Z tej okazji rano zaspałam (wyłączyłam budzik i zasnęłam na jeszcze 40 min) i wtedy śniło mi się, ze jestem w ciąży i mam termin „na jutro”. Narzekałam, ze mi ciężko i ze miałam nadzieje, ze drugie szybciej wyskoczy (synka urodziłam tydzień po terminie). Oby sen coś oznaczał 🙏

Czytam Was i i przepraszam, ze się nie udzielam mocno. Wspieram Was bardzo ale trudno mi się odnieść do wielu rzeczy bo nie znam Waszych historii :(
Wszystkiego naj 🎉 oby ten sen okazal sie prawidziwy za chwilke :)
Dzień dobry wszystkim ☕ Jestem już po wizycie u ginekologa. Mam mieszane uczucia, niby nie wiem czego się spodziewałam... Kazał starać się dalej, powiedział że rozszerzona diagnostyka poronien nawykowych jest czasochłonna i bardzo droga a często nie daje jednoznacznych odpowiedzi 🤷‍♀️ Zlecil badanie wymazu z pochwy pod względem wszystkiego czego się tylko da a ja powtórzyć nie umiem 🤐 Przepisał Acard 150 raz dziennie, pregna DHA 2x250 plus Lacto vaginal a po pozytywnym teście ciążowym Acard bez zmian, DHA 4x250 i Duphaston 2x1. W przypadku trzeciego niepowodzenia mam iść na histeroskopie bo mówi że po 5 latach noszenia wkładki może być przewlekłe zapalenie i w sumie na dziś tyle. Niby dobrze bo mnie zabezpieczył ale jakiś mam taki strach że znów się nie uda 🤷‍♀️🤐 co Wy o tym myślicie?
Bardzo dobre dzialania, wiem ze masz sporo wstpliwosci, ze to wszystko siedzi wewnatrz, ale piekne jest to, ze dzialasz dalej ♥️ strach bedzie zawsze, trzeba go pokonac i brnac do przodu chocby po pasa w blocie!

reklama
Ja w kazdym kujnieciu w brzuchu doszukuje sie i dopisuje objawy, wiec glowa mi obecnie siada, jak tu kurde wyluzowac?! 😂 a tu jeszcze tyle trzeba czekac 😩

Do góry