reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026

Dziekuję dziewczyny za słowa wsparcia. Za Was również trzymam kciuki i widzę, że poniękąd sprawdza się stwierdzenie, że ciąża jest od słowa 'ciążyć', a więc nie zawsze będzie łatwo, za to bardzo często nawet całkiem trudno. Dodatkowo niepocieszający jest fakt, że niejednokrotnie trzeba przejąć inicjatywę, aby zadbać jak należy o siebie i dziecko.
Mam jeszcze jedno pytanie, być może ktoś już z czymś takim miał do czynienia, wzrosło mi Tsh do 3,5 (przed ciążą zawsze 2,4 i dobre ft3,4) no i teraz mi wyszła ta glukoza 96. Oczywiście dokonam pełnej diagnostyki, natomiast zastanawiam się i trochę poklikałam też z ai, czy jest możliwe, że to wzrost tsh spowodował nieprawidłowości w glukozie ? Że tak naprawdę przyczyną tego wyniku nie jest konkretnie cukrzyca ciążowa, a tsh i po wyrównaniu tego może się okazać, że glukoza wróci do prawidłowego poziomu ?

reklama
Dziekuję dziewczyny za słowa wsparcia. Za Was również trzymam kciuki i widzę, że poniękąd sprawdza się stwierdzenie, że ciąża jest od słowa 'ciążyć', a więc nie zawsze będzie łatwo, za to bardzo często nawet całkiem trudno. Dodatkowo niepocieszający jest fakt, że niejednokrotnie trzeba przejąć inicjatywę, aby zadbać jak należy o siebie i dziecko.
Mam jeszcze jedno pytanie, być może ktoś już z czymś takim miał do czynienia, wzrosło mi Tsh do 3,5 (przed ciążą zawsze 2,4 i dobre ft3,4) no i teraz mi wyszła ta glukoza 96. Oczywiście dokonam pełnej diagnostyki, natomiast zastanawiam się i trochę poklikałam też z ai, czy jest możliwe, że to wzrost tsh spowodował nieprawidłowości w glukozie ? Że tak naprawdę przyczyną tego wyniku nie jest konkretnie cukrzyca ciążowa, a tsh i po wyrównaniu tego może się okazać, że glukoza wróci do prawidłowego poziomu ?
Nie wiem, czy jest to możliwe, natomiast TSH powyżej 2,5 w ciąży jest zawsze na CITO do endokrynologa, bo wymaga leczenia na już. :/

U mnie juz sie zaczelo sikanie co chwile 😆 dzisiaj przed spacerem 2x sikalam i jak tylko wyszlysmy na spacer to znowu mi sie chcialo, pochodzilysmy troche i juz myslalam, ze nie dam rady wrocic do domu bez posikania sie w spodnie 😂

ciezko powiedziec. A badalas czasami profilaktycznie glikemie na czczo? Bo moze masz powyzej 90 juz od jakiegos czasu i nawet o tym nie wiedzialas

Badałam, zdarzało się 85, ale w tym roku np. 92. Lekarz mówił, że w normie.
Każdy lekarz inaczej mówi właśnie :/ Mi ginekolog ostatnio mówił, że norma w ciąży 92. Moja koleżanka z kolei usłyszała, że teraz 85 to górna granica normy... I weź bądź tu mądrym. Zakładam osobiście, że 90 i powyżej już powinno niepokoić. 92 to jeszcze nie takie duże przekroczenie na całe szczęście.

Super, że masz już leki na tarczycę. ☺️ To najważniejsze.

U mnie juz sie zaczelo sikanie co chwile 😆 dzisiaj przed spacerem 2x sikalam i jak tylko wyszlysmy na spacer to znowu mi sie chcialo, pochodzilysmy troche i juz myslalam, ze nie dam rady wrocic do domu bez posikania sie w spodnie 😂
Ja mam to samo 😂 Co chwila na siku. Plus też że dużo wody pije, to tym częściej biegam do łazienki. 😂 No i węch już mam bardzo mocno nasilony, więc co chwila coś mi śmierdzi. 🤪

reklama
Do góry