Bella.n
Fanka BB :)
4.12 przyznam, że się stresuje. Bety piękne, zarodek był. Doktorka mówiła, że coś tam widzi to serduszko. Ale za wcześnie.a kiedy kolejna wizyta?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
4.12 przyznam, że się stresuje. Bety piękne, zarodek był. Doktorka mówiła, że coś tam widzi to serduszko. Ale za wcześnie.a kiedy kolejna wizyta?
a może sprzęt miała kiepski? Może podskocz wcześniej to lekarza z dobrym sprzętem? 7+3 już powinno być na spokojnie widać serduszko. A byłabyś spokojna, bo czekać do 4.12 to faktycznie dużo nerwów.4.12 przyznam, że się stresuje. Bety piękne, zarodek był. Doktorka mówiła, że coś tam widzi to serduszko. Ale za wcześnie.
Tak!! Ciągle mi zimno....Dziewczyny, też jesteście takimi zmarźlakami w ciąży? Normalnie zawsze mi ciepło, a dziś kocyk, ciepły napój i grzejniczek.
W ogóle przynoszę Wam trochę radości (a przynajmniej osobom, które lubią zimę) - śnieżek u mnie zaczął pruszyć.Pewnie się nie utrzyma z uwagi na temperaturę, ale jak zobaczyłam to się popłakałam.
Hormony w ciąży są niezłe.
normy o ktorych mowisz i piszesz to normy po posilku, krzywa cukrowa jest inaczej traktowana, po godzinie powinno byc <180 a po 2h chyba <153Mam tak nawet w książeczce od diabetologa.
W ciąży normy:
Na czczo maksymalnie 90
Po godzinie od posiłku max 140
Po dwóch godzinach 120
Poza ciążą:
Na czczo max 99
Po godzinie od posiłku max 180
Po dwóch godzinach 140.
Te same normy są przy krzywej cukrowej.
Tak czy inaczej nie masz dużych przekroczeń, więc szybko powinno się udać wynormować.
tez mi zimno ciagle!! Niewazne jak sie ubiore to sie zaraz trzese, a raczej ma mnie co grzacDziewczyny, też jesteście takimi zmarźlakami w ciąży? Normalnie zawsze mi ciepło, a dziś kocyk, ciepły napój i grzejniczek.
W ogóle przynoszę Wam trochę radości (a przynajmniej osobom, które lubią zimę) - śnieżek u mnie zaczął pruszyć.Pewnie się nie utrzyma z uwagi na temperaturę, ale jak zobaczyłam to się popłakałam.
Tydzień temu było 6 plus 2. Dzisiaj jest 7 plus 2. I nie widziała tydzień temu serduszka. Ale rozważam jeszcze jakaś wizytę teraz bo zwariuje. To moja druga ciąża. Z synkiem o tej porze to już była głęboka senność i wymioty od czasu do czasu. Ale każda ciąża jest inna. Tu mam trądzik ( tego nie było przy pierwszej) dreszcze, uczucie rozbicia i większy apetyt. Bolące piersi to normalne.a może sprzęt miała kiepski? Może podskocz wcześniej to lekarza z dobrym sprzętem? 7+3 już powinno być na spokojnie widać serduszko. A byłabyś spokojna, bo czekać do 4.12 to faktycznie dużo nerwów.
Tak!! Ciągle mi zimno....![]()
Musimy chyba robić dobre lekkie herbatki i kocyk... Idealne Duo na ten sezon dla nas.tez mi zimno ciagle!! Niewazne jak sie ubiore to sie zaraz trzese, a raczej ma mnie co grzac![]()
akurat na objawy to nie ma co patrzeć, raz są, raz nie ma, każda ciąża jest inna. Moim zdaniem powinnaś iść na wizytę, bo jak serce ma być to już na ten moment na pewnoe jest. Ale oczywiście to Twoja decyzjaTydzień temu było 6 plus 2. Dzisiaj jest 7 plus 2. I nie widziała tydzień temu serduszka. Ale rozważam jeszcze jakaś wizytę teraz bo zwariuje. To moja druga ciąża. Z synkiem o tej porze to już była głęboka senność i wymioty od czasu do czasu. Ale każda ciąża jest inna. Tu mam trądzik ( tego nie było przy pierwszej) dreszcze, uczucie rozbicia i większy apetyt. Bolące piersi to normalne.
No to pewnie, że idź wcześniej jeśli się bardzo tym stresujesz. Twój spokój jest teraz najważniejszyTydzień temu było 6 plus 2. Dzisiaj jest 7 plus 2. I nie widziała tydzień temu serduszka. Ale rozważam jeszcze jakaś wizytę teraz bo zwariuje. To moja druga ciąża. Z synkiem o tej porze to już była głęboka senność i wymioty od czasu do czasu. Ale każda ciąża jest inna. Tu mam trądzik ( tego nie było przy pierwszej) dreszcze, uczucie rozbicia i większy apetyt. Bolące piersi to normalne.
Ja z tym odczuwaniem zimna to chyba bez zmian, zawsze już września pod kocykiemDziewczyny, też jesteście takimi zmarźlakami w ciąży? Normalnie zawsze mi ciepło, a dziś kocyk, ciepły napój i grzejniczek.