reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
cześć ❤️
nie wierzę, wczoraj poszliśmy o 18 do znajomych, posiedzieliśmy, pograliśmy w pokera do 2 🤭 wychodzimy a tu BIAŁO 😱❄️❄️❄️

U mnie temperatura można powiedzieć utrzymana, test biały. Dzisiaj 12dpo więc powinno już coś pokazać. Ja już nie wiem o co chodzi.. w styczniu planujemy badanie nasienia.

@niecierpliwamatka to już wiecie na czym stoicie, oby leczenie przyniosły super rezultaty ❤️

@kami1094 💔

Ja chciałam by mógł.gin wypisał mi progesteron besins po owulacji. A on że nie ma potrzeby. Żebyś duphaston brała. Ja mu mówię że besins dostawałam w klinice a on, że to jest właśnie klinik praktyka. Bo on jest drogi. A jak ma być dobrze to bedzie z duphastonem że nie ma potrzeby żebym kupowała tak drogi progesteron. Ja do niego mówię że nie ma znaczenia dla mnie cena a on dalej ze odradza 🙈
Ja w tym cyklu biorę duphaston choć mogłam mieć receptę na jaki chce wybrany progesteron. Postawiłam na niego bo przede wszystkim ma mniej skutków ubocznych i nie wykrywa go badanie laboratoryjne 🙂

Listopad się kończy i słabo.. bardzo u nas 😢 gdzie są serduszka?

Ja się nic nie odzywam bo odkąd tylko wylądowaliśmy w Polsce to ciągle coś robię. W czwartek pierwsze co to apteka i kfc 😌 byłam u lekarza w piątek, ale u innego niż mój lekarz zazwyczaj. Ten rozpisał trochę inny schemat współżycia. No i ze smutnych wieści w tym cyklu tylko jedno jajeczko na letrozolu urosło. No ale oby to było to szczęśliwe jajeczko. W piątek miało 2 cm i od razu o 12:00 dostałam ovitrelle. Póki co rozkoszuje się długim wolnym weekendem od pracy zwiedzam Polskę a jutro jeszcze lekarze. Chyba będziemy próbować też inseminacji przed samymi świętami i jutro chyba porobimy badania u mojego lekarza. No, zobaczy się. Będę testować jakoś 2-3 grudnia ale mam zerowe nadzieje :p więc póki co cieszę się z wolnego

Żyję dziewczyny, nie musicie się martwić. Nic złego się u mnie nie dzieje. 🤗
Jednak zgodnie ze swoim postanowieniem nie będę się już tu udzielała. Nie jest to chwilowe.
Wątek oczywiście będzie uzupełniony do końca. 🍀
Rozumiem cię doskonale. Ja ostatnio z tą terapeutką rozmawiałam czy mi napewno służy to forum. Może bardziej mi służą znajomości na priv. Nie wiem, ale rozumiem cię doskonale i życzę ci wszystkiego dobrego 🌷🌸

cześć ❤️
nie wierzę, wczoraj poszliśmy o 18 do znajomych, posiedzieliśmy, pograliśmy w pokera do 2 🤭 wychodzimy a tu BIAŁO 😱❄️❄️❄️

U mnie temperatura można powiedzieć utrzymana, test biały. Dzisiaj 12dpo więc powinno już coś pokazać. Ja już nie wiem o co chodzi.. w styczniu planujemy badanie nasienia.

@niecierpliwamatka to już wiecie na czym stoicie, oby leczenie przyniosły super rezultaty ❤️

@kami1094 💔

Ja w tym cyklu biorę duphaston choć mogłam mieć receptę na jaki chce wybrany progesteron. Postawiłam na niego bo przede wszystkim ma mniej skutków ubocznych i nie wykrywa go badanie laboratoryjne 🙂

Listopad się kończy i słabo.. bardzo u nas 😢 gdzie są serduszka?
No powiem Ci najbardziej mnie rozwaliło, że tego nie złapał androlog tylko znajomy internista. I to dlatego, że ja te wyniki które mamy poznanaaczalam kolorami co kiedy i dlaczego i wyciągnęłam wyniki męża od 2020r!!!! Na szczęście jego przychodnia miała te wyniki w systemie ( w sensie krwi) i dopiero udowodniłam, że to nie przypadkowy katar a regularna anomalia wyników. Wtedy wziął wyniki nasienia i ten ,,rozmaz" i te zwykłe nasienia i dopiero coś znalazł bo na pierwszy rzut oka było ciulowo ale stabilnie. A guzik! Mamy przyczynę mikroszkliwienia to też może uda się dzieci temu zatrzymać. Nie naprawić ale żeby już się nie pogarszało bo w przyszłości to może niestety przerodzić się w nowotwór. Jestem absolutnie dumna z mojego męża, bo przeczołgałam go przez taki cykl badań i lekarzy, a to wcale nie jest mile słuchać o sobie jako o kimś z ,,defektem, wada czy utajoną choroba". Teraz to już musi tylko pilnować zaleceń i za półtora miesiąca powtórzymy badanie( tak wiem, że to szybko ale bardzo chce wiedzieć czy cokolwiek się zmienia chociaż we krwi)

mam taki mętlik w głowie .. czy każdy suplement osobno, czy kupić jakiegoś gotowca, czy nie robić nic, czy się poddać, bo już totalnie brak mocy ...
Najlepiej suplement osobno. Kiedyś ktoś mi powiedział że te zbiorcze suplementy to mogą mieć średniej jakości te składniki. Wiadomo jakieś podstawowe witaminy to ok można brać zbiorcze ale te kluczowe składniki jak koenzym czy omega to lepiej osobno dobrej jakości. Nie wiem czy to prawda. My tak robimy. Tylko żeby uważać czy te pojedyncze nie mają dodatku witaminy d3 bo ja łatwo prze… że dużo je wziąć

Dziewczyny u mnie bez happy endu , beta i progesteron zaczynają spadać , więc to była biochemiczna 😢 od początku coś było nie tak , ale wiadomo człowiek miał nadzieję . Wracam do Was , czekam na miesiączkę , mam nadzieję że będzie niedługo
Pchełka bardzo mi przykro :( tule cie

reklama
To już mam dawno zbadane, przy szczęśliwej ciąży brałam zastrzyki i acard. Myślałam, że tym razem to też zadziała, ale niestety nie. Nie wiem, czy to poronienie było przypadkiem i po prostu miałam pecha, czy jednak jest jakiś większy problem. Czekam na histeroskopię, ale jednak zdecydowałam się zrobić to na NFZ, więc termin dopiero na luty. Natomiast prywatnie chcemy z mężem zrobić kariotypy i ja drożność jajowodów. W poniedziałek miałam też pobrane wymazy na ureaplasmę i mycoplasmę, czekam na wyniki
Ja zaczęłam drążyć temat Acard. Mój tata i jego mama biorą. Tata odkąd ma 30 lat. Nie pamiętam dokładnie jakie mają wskazania ale jak amen w pacierzu muszą brać. Zaczęłam się zastanawiać czy ja też nie powinnam bo mój tata bez tego się nie rusza nigdzie. U Ciebie z jakiego powodu brałaś jak to miałaś zdiagnozowane? Zaczęłam się zastanawiać nad diagnostyką trombofilii bo jak tylko rzucilam przy rodzicach acard to się okazuje że połowa rodziny musi brać u bez tego nie funkcjonują. A ja się nie diagnozowałam pod tym kątem.

Nadrobiłam was. Przesyłam wszystkim pozdrowienia i trzymajcie się 🙏😌

Do góry