reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Mnie minęły wszystkie dolegliwości typu mdłości, bóle brzucha itd ale za to od kilku dni mam taki spadek energii… Dzisiaj to już była przesada, zawiozłam córkę do żłobka, wróciłam do domu i spałam cały dzień, aż z mężem nie wrócili do domu 🙈 Czuje się jakby mnie rozjechał walec drogowy, oczy mnie bolą, głowa, nie mam siły na nic 🙈 Apetytu też zbytnio nie mam, zjem rano śniadanie i potem dopiero jestem głodna koło 15-16 ale na nic nie mam ochoty 🫠 Tylko czekolada dobrze wchodzi 😝
To i mnie czekolada też dobrze wchodzi aż się boje co to będzie później,ale nie potrafię się powstrzymać

reklama
Mnie minęły wszystkie dolegliwości typu mdłości, bóle brzucha itd ale za to od kilku dni mam taki spadek energii… Dzisiaj to już była przesada, zawiozłam córkę do żłobka, wróciłam do domu i spałam cały dzień, aż z mężem nie wrócili do domu 🙈 Czuje się jakby mnie rozjechał walec drogowy, oczy mnie bolą, głowa, nie mam siły na nic 🙈 Apetytu też zbytnio nie mam, zjem rano śniadanie i potem dopiero jestem głodna koło 15-16 ale na nic nie mam ochoty 🫠 Tylko czekolada dobrze wchodzi 😝
Ja mam podobnie, też dziś o 8 zawiozłam syna do żłobka, trochę pranie postawiłam coś się pokręciłam i przeleżałam do południa. Brak siły na cokolwiek. Ja mam jeszcze o to wyrzuty sumienia, że jak siedzę w domu to jak mogę zawozić do żłobka 🙈

a u mnie siła siłą, ale już nie mogę z tym żarciem. Ciągle mi się chce żreć i żreć i żreć i najlepiej czyste węglowodany... masakra jakaś

a u mnie siła siłą, ale już nie mogę z tym żarciem. Ciągle mi się chce żreć i żreć i żreć i najlepiej czyste węglowodany... masakra jakaś
To ja to samo ,spodnie już ciasne i to w udach i tyłku no masakra aż się boje jak będzie do końca właśnie zjadłam trzy kanapki oglądam film i już myślę o lindorach bo stoją i patrzą na mnie 🤣

Ja przez słony posmak w ustach też bez przerwy bym coś memlała byleby zabić to uczucie, oczywiście się powstrzymuje ale mam tak samo jak Ty 😁🫣.

Dzień dobry :)

Wczoraj był tak intensywny dzień że jeszcze dziś nie do końca pamiętam jak się nazywam 😂.
Zaczęło się od bójki syna w szkole, okazało się że się bronił więc dumna jestem z niego 😂.
Jako że wszyscy mieliśmy dobre humory stwierdziliśmy że to jest chyba moment żeby zagadać z dziećmi. Szliśmy do nich z duszami na ramieniu, nastawieni na krzyk, trzaskanie drzwiami i głupie odzywki 🫣. Do tej pory ciężko mi uwierzyć że dzieci zareagowały z uśmiechem i radością 😍. Syn przeżywał że będzie starszym bratem aż o 13 lat, proponowali imiona, mówili że bardzo chcieliby siostrę. Syn bo już przyzwyczajony że jedna siostrę ma, córka bo chciałaby się mieć z kim bawić 😍.
Nie ukrywam że w pewnym momencie już miałam dość nawracania tematu ciąży 🫣😂 syn chodził za mną jak cień i bez przerwy o cos dopytywał i przyglądał się czy już widać. Nawet w kalendarz patrzył kiedy w ciążę zaszłam bo przeliczył w głowie 🫣😂

Ja też jestem dziś 8+1, ale wizytę mam za tydzień w środę. Dzidziuś już duży🤩
Tak, mój lekarz mówi „tiktaczek” 🤭 Dostałam już kartę ciąży :) Super, w takim razie dzielimy termin! Razem raźniej :) Już zapisałaś się na prenatalne?
Mów, że jesteś w ciąży i tyle. 😟 Niektórym dziewczynom do końca mało co widać. Nie ma co narażać siebie i dziecko. Mów, prawo daje Ci pierwszeństwo. Nic Ci się chociaż nie stało? 🥺
Na szczęście wszystko w porządku ♥️ W poprzedniej ciąży też w kolejkach w sklepie słabłam :( Na szczęście wczoraj trafiłam w aptece na przemiłe panie, które otoczyły mnie opieką. Powiedziałam im, że jestem w ciąży i one „aaaach, to w takim razie to zupełnie normalne!”
Od dzisiaj muszę zlecać zakupy mężowi 😄
Ojej, to faktycznie ciężko.
Ja dzisiaj też jakąś słabą byłam, ledwo na nogach ustać mogłam, ale na wieczór już ok z tym, że jest 20 a ja idę spać bo po prostu oczy mi się zamykają, wykańczający stan ta ciąża dla mnie 😂 ale dobrze, że jest
Mnie też w pewnym momencie wieczorem po prostu odcina. Zamykam się w sypialni, a dzieci jeszcze z mężem w domu buszują. Budzę sie teraz o 6 żeby wyszykować najstarszą córkę na wycieczkę, a oni wszyscy śpią razem w salonie na kanapie. Ja miałam całe wielkie łóżko w sypialni dla siebie 😀

reklama
Ja przez słony posmak w ustach też bez przerwy bym coś memlała byleby zabić to uczucie, oczywiście się powstrzymuje ale mam tak samo jak Ty 😁🫣.

Dzień dobry :)

Wczoraj był tak intensywny dzień że jeszcze dziś nie do końca pamiętam jak się nazywam 😂.
Zaczęło się od bójki syna w szkole, okazało się że się bronił więc dumna jestem z niego 😂.
Jako że wszyscy mieliśmy dobre humory stwierdziliśmy że to jest chyba moment żeby zagadać z dziećmi. Szliśmy do nich z duszami na ramieniu, nastawieni na krzyk, trzaskanie drzwiami i głupie odzywki 🫣. Do tej pory ciężko mi uwierzyć że dzieci zareagowały z uśmiechem i radością 😍. Syn przeżywał że będzie starszym bratem aż o 13 lat, proponowali imiona, mówili że bardzo chcieliby siostrę. Syn bo już przyzwyczajony że jedna siostrę ma, córka bo chciałaby się mieć z kim bawić 😍.
Nie ukrywam że w pewnym momencie już miałam dość nawracania tematu ciąży 🫣😂 syn chodził za mną jak cień i bez przerwy o cos dopytywał i przyglądał się czy już widać. Nawet w kalendarz patrzył kiedy w ciążę zaszłam bo przeliczył w głowie 🫣😂
Ojej cudownie, piękna reakcja :)

Do góry