Jestem jestem, na tyle ile czas pozwala. Na prywatną grupę jak najbardziej, w miarę możliwości będę się udzielać ♡ ♡@Bubulenka jesteś z nami? Bo chcę już wysłać listę do prywatnego wątku, jako, że wszystkie dziewczyny się zapisały, więc pytanie, czy dorzucać też Ciebie?i czy będziesz się udzielać, bo to jest niejako wymóg
![]()
reklama
Jeju ja mam wrażenie, że coś z tym cukrem mam faktycznie nie tak, wstałam rano i do pracy jak jechałam to mnie tak żołądek rozbolał w głowie mi się kręciło z głodu a nigdy tak nie miałam. Podjechałam do maka po kajzerke bo do sklepu i tak żeby zrobić sobie śniadanie w pracy to bym nie dożyła 
Jeju a ta kajzerka taka pyszna była, a teraz znów ten metaliczny posmak, najchętniej bym ciągle jadła żeby tego nie czuć
Jeju a ta kajzerka taka pyszna była, a teraz znów ten metaliczny posmak, najchętniej bym ciągle jadła żeby tego nie czuć
Tralalala25
Fanka BB :)
30 to juz znaczaco, to prawda, ale 9 w tej konkretnej sytuacji gdzie kazdy wynik jest w normie jest wg mnie ok. Ale jak wynik jest na granicy normy tak jak mowilas 82 i 92 to chyba poszlabym na krew i uzywalabym tego glukometru, ktoremu blizej do wyniku z krwino nie wiem czy nie tak dużo, różnica 82 a 92 np dla mnie już jest znacząca... A wczoraj przecież ta różnica była 30 jednostek
LadyCaro
chyba po prostu skalibruję te gluikometry, pomierzę tymi dwoma przez kilka dni i w przyszłym tygodniu pójdę na krew i zobaczę jak to wychodzi faktycznie.30 to juz znaczaco, to prawda, ale 9 w tej konkretnej sytuacji gdzie kazdy wynik jest w normie jest wg mnie ok. Ale jak wynik jest na granicy normy tak jak mowilas 82 i 92 to chyba poszlabym na krew i uzywalabym tego glukometru, ktoremu blizej do wyniku z krwi![]()
Lurinea
Ja wczoraj mówię mojej dwulatce, żeby mi nie gniotła brzucha bo tam jest dzidziuś i pokazuję palcem, a ona zmarszczyła brwi, pokazuje palcem na siebie i mówi „tu jest dzidziuś”
Coś czuję, że trudno będzie jej wytłumaczyć, że jej mama jest nie tylko jej 
Ojej słodziakJa wczoraj mówię mojej dwulatce, żeby mi nie gniotła brzucha bo tam jest dzidziuś i pokazuję palcem, a ona zmarszczyła brwi, pokazuje palcem na siebie i mówi „tu jest dzidziuś”Coś czuję, że trudno będzie jej wytłumaczyć, że jej mama jest nie tylko jej
![]()
NowyStart
Cukry cukrami, bo oczywiście, że jak masz spadek cukru to może się kręcić w głowie, być słabo i trzeba zjeść. Natomiast sam głód w ciąży, nawet o porach, w których normalnie nie jesz, to zauważyłam jest standard. Typowy objaw.Jeju ja mam wrażenie, że coś z tym cukrem mam faktycznie nie tak, wstałam rano i do pracy jak jechałam to mnie tak żołądek rozbolał w głowie mi się kręciło z głodu a nigdy tak nie miałam. Podjechałam do maka po kajzerke bo do sklepu i tak żeby zrobić sobie śniadanie w pracy to bym nie dożyła
Jeju a ta kajzerka taka pyszna była, a teraz znów ten metaliczny posmak, najchętniej bym ciągle jadła żeby tego nie czuć![]()
Też nie jadłam nigdy z samego rana śniadań. Nie umiałam też jeść przed snem za bardzo. A teraz? Ja dopiero się dowiaduje co to znaczy głód.
Najgorzej rano, bo jesteś głodna, próbujesz coś sobie zrobić, a jednocześnie tak Cię mdli, że nie wiesz, czy ugryźć szybko kanapkę i odczekać chwilę, aż przejdzie, czy już lecieć do łazienki.
O matko, aż taki rozstrzał? To coś nie w porządku. Może ma opcję jakiegoś resetu czy wymiany baterii? Ja miałam cukrzycę ciążową w drugiej ciąży, doskonale Cię rozumiem!
Haha no właśnie! Ja tak samo wieczorem też szłam na głodniaka spać a normalnie żadnego głodu bym nie czuła bo zawsze mój ostatni posiłek jest o ok 18 jak wracam z pracy. Biorąc pod uwagę fakt, że zasnęłam o 20 to raczej nie malałam prawa być głodnaCukry cukrami, bo oczywiście, że jak masz spadek cukru to może się kręcić w głowie, być słabo i trzeba zjeść. Natomiast sam głód w ciąży, nawet o porach, w których normalnie nie jesz, to zauważyłam jest standard. Typowy objaw.
Też nie jadłam nigdy z samego rana śniadań. Nie umiałam też jeść przed snem za bardzo. A teraz? Ja dopiero się dowiaduje co to znaczy głód.
Najgorzej rano, bo jesteś głodna, próbujesz coś sobie zrobić, a jednocześnie tak Cię mdli, że nie wiesz, czy ugryźć szybko kanapkę i odczekać chwilę, aż przejdzie, czy już lecieć do łazienki.![]()
Teraz jestem chwilowo szczęśliwa, ale zaraz znowu czuję, że będzie spadek formy. Najgorzej, że w pracy nie chce jeszcze mówić o ciąży, niestety ale tutaj po prostu muszę dać l4 bez informowania wcześniej. Oczywiście wszystko w miarę możliwości ogarniam tak żeby szefowa nagle nie została sama z jakimiś niedokończonymi tematami. Chociaż no nie jest to realne bo w zasadzie prowadzę wszystko w tej firmie. Gdyby była inna to bym jej powiedziała o czekała aż znajdzie zastępstwo.
PasiastyOgon
Moderator
Podobni też z krwi z palca zawsze wychodzi więcej niż z żyły i to naturalneTo na pewno nie działa tak jak powinien, u mnie znów na moim glukometrze wychodzi mi zawsze koło 100, więc podwyższone a z wyników krwi wyszło 88, i coś nie wierzę temu laboratorium bo mi na wielu glukometrach wychodzi podwyższone, w laboratorium przyszpitalnym też, a tam jakoś nagle mam w normie
reklama
PasiastyOgon
Moderator
Haha, a jak tu powiedzieć roczniakowi, że niedługo cycuś nie będzie tylko jegoJa wczoraj mówię mojej dwulatce, żeby mi nie gniotła brzucha bo tam jest dzidziuś i pokazuję palcem, a ona zmarszczyła brwi, pokazuje palcem na siebie i mówi „tu jest dzidziuś”Coś czuję, że trudno będzie jej wytłumaczyć, że jej mama jest nie tylko jej
![]()