reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

@Bubulenka jesteś z nami? Bo chcę już wysłać listę do prywatnego wątku, jako, że wszystkie dziewczyny się zapisały, więc pytanie, czy dorzucać też Ciebie? :) i czy będziesz się udzielać, bo to jest niejako wymóg 😂
Jestem jestem, na tyle ile czas pozwala. Na prywatną grupę jak najbardziej, w miarę możliwości będę się udzielać ♡ ♡

reklama
Jeju ja mam wrażenie, że coś z tym cukrem mam faktycznie nie tak, wstałam rano i do pracy jak jechałam to mnie tak żołądek rozbolał w głowie mi się kręciło z głodu a nigdy tak nie miałam. Podjechałam do maka po kajzerke bo do sklepu i tak żeby zrobić sobie śniadanie w pracy to bym nie dożyła 😂
Jeju a ta kajzerka taka pyszna była, a teraz znów ten metaliczny posmak, najchętniej bym ciągle jadła żeby tego nie czuć :(

no nie wiem czy nie tak dużo, różnica 82 a 92 np dla mnie już jest znacząca... A wczoraj przecież ta różnica była 30 jednostek
30 to juz znaczaco, to prawda, ale 9 w tej konkretnej sytuacji gdzie kazdy wynik jest w normie jest wg mnie ok. Ale jak wynik jest na granicy normy tak jak mowilas 82 i 92 to chyba poszlabym na krew i uzywalabym tego glukometru, ktoremu blizej do wyniku z krwi 🤷🏻‍♀️

30 to juz znaczaco, to prawda, ale 9 w tej konkretnej sytuacji gdzie kazdy wynik jest w normie jest wg mnie ok. Ale jak wynik jest na granicy normy tak jak mowilas 82 i 92 to chyba poszlabym na krew i uzywalabym tego glukometru, ktoremu blizej do wyniku z krwi 🤷🏻‍♀️
chyba po prostu skalibruję te gluikometry, pomierzę tymi dwoma przez kilka dni i w przyszłym tygodniu pójdę na krew i zobaczę jak to wychodzi faktycznie.

Ja wczoraj mówię mojej dwulatce, żeby mi nie gniotła brzucha bo tam jest dzidziuś i pokazuję palcem, a ona zmarszczyła brwi, pokazuje palcem na siebie i mówi „tu jest dzidziuś” 🫠 Coś czuję, że trudno będzie jej wytłumaczyć, że jej mama jest nie tylko jej 🙈

Ja wczoraj mówię mojej dwulatce, żeby mi nie gniotła brzucha bo tam jest dzidziuś i pokazuję palcem, a ona zmarszczyła brwi, pokazuje palcem na siebie i mówi „tu jest dzidziuś” 🫠 Coś czuję, że trudno będzie jej wytłumaczyć, że jej mama jest nie tylko jej 🙈
Ojej słodziak :)

Jeju ja mam wrażenie, że coś z tym cukrem mam faktycznie nie tak, wstałam rano i do pracy jak jechałam to mnie tak żołądek rozbolał w głowie mi się kręciło z głodu a nigdy tak nie miałam. Podjechałam do maka po kajzerke bo do sklepu i tak żeby zrobić sobie śniadanie w pracy to bym nie dożyła 😂
Jeju a ta kajzerka taka pyszna była, a teraz znów ten metaliczny posmak, najchętniej bym ciągle jadła żeby tego nie czuć :(
Cukry cukrami, bo oczywiście, że jak masz spadek cukru to może się kręcić w głowie, być słabo i trzeba zjeść. Natomiast sam głód w ciąży, nawet o porach, w których normalnie nie jesz, to zauważyłam jest standard. Typowy objaw. 😊

Też nie jadłam nigdy z samego rana śniadań. Nie umiałam też jeść przed snem za bardzo. A teraz? Ja dopiero się dowiaduje co to znaczy głód. 😅
Najgorzej rano, bo jesteś głodna, próbujesz coś sobie zrobić, a jednocześnie tak Cię mdli, że nie wiesz, czy ugryźć szybko kanapkę i odczekać chwilę, aż przejdzie, czy już lecieć do łazienki. 😂

O matko, aż taki rozstrzał? To coś nie w porządku. Może ma opcję jakiegoś resetu czy wymiany baterii? Ja miałam cukrzycę ciążową w drugiej ciąży, doskonale Cię rozumiem!

Cukry cukrami, bo oczywiście, że jak masz spadek cukru to może się kręcić w głowie, być słabo i trzeba zjeść. Natomiast sam głód w ciąży, nawet o porach, w których normalnie nie jesz, to zauważyłam jest standard. Typowy objaw. 😊

Też nie jadłam nigdy z samego rana śniadań. Nie umiałam też jeść przed snem za bardzo. A teraz? Ja dopiero się dowiaduje co to znaczy głód. 😅
Najgorzej rano, bo jesteś głodna, próbujesz coś sobie zrobić, a jednocześnie tak Cię mdli, że nie wiesz, czy ugryźć szybko kanapkę i odczekać chwilę, aż przejdzie, czy już lecieć do łazienki. 😂
Haha no właśnie! Ja tak samo wieczorem też szłam na głodniaka spać a normalnie żadnego głodu bym nie czuła bo zawsze mój ostatni posiłek jest o ok 18 jak wracam z pracy. Biorąc pod uwagę fakt, że zasnęłam o 20 to raczej nie malałam prawa być głodna 😂
Teraz jestem chwilowo szczęśliwa, ale zaraz znowu czuję, że będzie spadek formy. Najgorzej, że w pracy nie chce jeszcze mówić o ciąży, niestety ale tutaj po prostu muszę dać l4 bez informowania wcześniej. Oczywiście wszystko w miarę możliwości ogarniam tak żeby szefowa nagle nie została sama z jakimiś niedokończonymi tematami. Chociaż no nie jest to realne bo w zasadzie prowadzę wszystko w tej firmie. Gdyby była inna to bym jej powiedziała o czekała aż znajdzie zastępstwo.

To na pewno nie działa tak jak powinien, u mnie znów na moim glukometrze wychodzi mi zawsze koło 100, więc podwyższone a z wyników krwi wyszło 88, i coś nie wierzę temu laboratorium bo mi na wielu glukometrach wychodzi podwyższone, w laboratorium przyszpitalnym też, a tam jakoś nagle mam w normie
Podobni też z krwi z palca zawsze wychodzi więcej niż z żyły i to naturalne 😉 kiedyś coś czytałam o tym

reklama
Haha, a jak tu powiedzieć roczniakowi, że niedługo cycuś nie będzie tylko jego😂😂

Do góry