reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

A jak są tu dziewczyny, które już mają dzieciaczki - jak u was było z objawami na początku? Np bóle na okres albo właśnie z bólami piersi, tkliwością? Moje ciążę były średnio do 8tc więc bóle były i kończyło się to źle.
U mnie zupełnie bez różnicy czy to był cykl zwykły czy ciążowy, nie miałam żadnych innych objawów. Ale ja też nigdy nie czułam że zbliża się okres i też zupełnie nic nie czułam w cyklu jak się udało.

Ale też dodam że ja miałam niska betę, byłam bardzo przy dolnej granicy, w 12dc była chyba 13 (cykl monitorowany) wtedy jak się raz udalo

reklama
U mnie zupełnie bez różnicy czy to był cykl zwykły czy ciążowy, nie miałam żadnych innych objawów. Ale ja też nigdy nie czułam że zbliża się okres i też zupełnie nic nie czułam w cyklu jak się udało.

Ale też dodam że ja miałam niska betę, byłam bardzo przy dolnej granicy, w 12dc była chyba 13 (cykl monitorowany) wtedy jak się raz udalo
O to ja jestem osobą bardzo wyczuloną i czuję swój organizm, jestem bardziej świadoma niż inni w moim otoczeniu. Np jak mam gazy to czuję dokładnie jak pękają mi w jelitach pęcherzyki powietrza. 🤣 A mój chłop się śmieje, że to nie możliwe. 🤣

O to ja jestem osobą bardzo wyczuloną i czuję swój organizm, jestem bardziej świadoma niż inni w moim otoczeniu. Np jak mam gazy to czuję dokładnie jak pękają mi w jelitach pęcherzyki powietrza. 🤣 A mój chłop się śmieje, że to nie możliwe. 🤣
To ja absolutnie nic, bardzo rzadko się zdarza że np poczuje owulację. W 90% jestem zaskoczona na monitoringu 😂

To też przy okazji przepiszę 🫡
I tak BTW jest rozkaz szefowej, że z tego kombo testujących 19.12 muszą być dwie kreski, a najlepiej x4 🤭
No problemo, w razie czego wezme markera i dorysuje 😂😂😂
Mam to samo!!!! Wiem dokladnie kiedy peka i w ktorym miejscu 😂

A jak są tu dziewczyny, które już mają dzieciaczki - jak u was było z objawami na początku? Np bóle na okres albo właśnie z bólami piersi, tkliwością? Moje ciążę były średnio do 8tc więc bóle były i kończyło się to źle.
W pierwszej miałam tylko dużo śluzu, zalewało mnie i myślałam cały czas, że to miesiączka, a w drugiej miałam plamienie implantacyjne więc po dwóch dniach była kreska. Zero innych objawów.
Biochem we wrześniu to znowu mdłości i nadwrażliwość na zapach, z zatkanym nosem karmiłam zwierzęta bo zbierało mnie na wymioty i jeszcze brak sił tak więc u mnie co ciąża to inaczej 🤷‍♀️

Ja się nic nie odzywam bo mam co miesięczny dół letrozolowy. Zauważyłam już taką prawidłowość że jak przyjdzie okres i się z nim pogodzę i zaczynam letrozol to nagle wpadam w taki dół że się wygrzebać nie mogę.

Bardzo wrażliwe piersi - momentami nie do dotknięcia i miały widoczne żyły, skurcze w pachwinach,trochę w szyjce, bóle miednicy (mam skoliozę więc to też u mnie miało wpływ) , senność, kołatanie serca, zadyszka podczas mówienia.
Mdłości miałam minimalne, ani razu nie 🤮.
Piersi się uspokoiły jak minął pierwszy trymestr i nie dokuczały aż tak

reklama
Do góry