reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Hej 🙂

Co tu się dzieje 🫣 gratuluję dwóch kreseczek wszystkim 🥰 pięknie, robicie ogromną nadzieje 🥹 niech ten miesiąc będzie najszczęśliwszy 🙂
Ja zamówiłam dzisiaj testy ale z założenia będę robiła dopiero za tydzień 13dpo.

Nie odzywam się zbytnio bo mam słaby czas, końcówka roku, wsiadły nam problemy. Wpadliśmy w drogi próg podatkowy i dostaliśmy o 5tys mniejsze wypłaty (żeby nie było nie zarabiamy kokosów), najemcy wypowiadamy umowę w mieszkaniu bo nam nie płaci i generalnie lipa ta końcówka miesiąca. Za tydzień święta a ja bym się schowała pod kocem do końca roku..
Także przepraszam ale może być mnie tu mniej, zależności od humoru 😣

reklama
Hej 🙂

Co tu się dzieje 🫣 gratuluję dwóch kreseczek wszystkim 🥰 pięknie, robicie ogromną nadzieje 🥹 niech ten miesiąc będzie najszczęśliwszy 🙂
Ja zamówiłam dzisiaj testy ale z założenia będę robiła dopiero za tydzień 13dpo.

Nie odzywam się zbytnio bo mam słaby czas, końcówka roku, wsiadły nam problemy. Wpadliśmy w drogi próg podatkowy i dostaliśmy o 5tys mniejsze wypłaty (żeby nie było nie zarabiamy kokosów), najemcy wypowiadamy umowę w mieszkaniu bo nam nie płaci i generalnie lipa ta końcówka miesiąca. Za tydzień święta a ja bym się schowała pod kocem do końca roku..
Także przepraszam ale może być mnie tu mniej, zależności od humoru 😣
Współczuję problemów na końcówce roku. Ten drugi próg to poroniona sprawa, ludzie którzy zarabiają ok 8k na rękę to nie krezusy, a Państwo im jeszcze w ostatnim miesiącu roku kasę ciężko zarobioną zabiera. Ja jeszcze jestem na granicy, ale przy kolejnej podwyżce inflacyjnej nie wiem czy czasem nie wpadnę juz w 26 w ten prog także w grudniu...

Rety w końcu się wyspałam. Jak ja potrzebowałam urlopu. Jeszcze żeby.nie.trzeba było siedzieć na telefonie i mieć czystą głowę. Ale tego się nie da

Współczuję problemów na końcówce roku. Ten drugi próg to poroniona sprawa, ludzie którzy zarabiają ok 8k na rękę to nie krezusy, a Państwo im jeszcze w ostatnim miesiącu roku kasę ciężko zarobioną zabiera. Ja jeszcze jestem na granicy, ale przy kolejnej podwyżce inflacyjnej nie wiem czy czasem nie wpadnę juz w 26 w ten prog także w grudniu...
Chore te przepisy są, niestety 🫠 u nas zazwyczaj na picie wychodzi ze musimy dopłacać 🙄

Dokładnie, u nas mąż co roku pod koniec wpada w drugi próg podatkowy 🙄

Dla przykładu, mój mąż jest górnikiem a jego wypłata to średnio 5500zł, ma dodatki ale to jest dwa raz do roku + węgiel. Wpadł w drugi próg już w październiku a jego wypłata nie przekracza 3000zł więc jest to żenada 😣 na dokładkę ja też wpadłam.
Śmiejemy się przez łzy, że pierwsze pół roku żyjemy jak Pany a później jak bidoki.
Po opłatach, kredycie hipotecznymi zostało nam 1000zl z wypłat na życie przed świętami 😅 i jeszcze lokatorzy nas załatwili.
Dobra już nie smęcę.. dzieki, że mogłam się wygadać 😘😘

Dla przykładu, mój mąż jest górnikiem a jego wypłata to średnio 5500zł, ma dodatki ale to jest dwa raz do roku + węgiel. Wpadł w drugi próg już w październiku a jego wypłata nie przekracza 3000zł więc jest to żenada 😣 na dokładkę ja też wpadłam.
Śmiejemy się przez łzy, że pierwsze pół roku żyjemy jak Pany a później jak bidoki.
Po opłatach, kredycie hipotecznymi zostało nam 1000zl z wypłat na życie przed świętami 😅 i jeszcze lokatorzy nas załatwili.
Dobra już nie smęcę.. dzieki, że mogłam się wygadać 😘😘

A ci lokatorzy od dawna nie płacą? Dacie radę wypowiedzieć najem? Nie wiem jak to wygląda od Waszej strony dlatego pytam 🥹

reklama
Chore te przepisy są, niestety 🫠 u nas zazwyczaj na picie wychodzi ze musimy dopłacać 🙄
Mi uwalili na tej wypłacie, mężowi też. Aż zabolało... Bo mamy do opłacenia czynsz, kredyt na samochód i co? I nikogo to nie obchodzi, że kiedyś drugi próg to było naprawdę dużo ale teraz przy inflacji to aż śmieszne jest. A wcale nie zarabiamy super dużo. I nikt nie patrzy, że najniższą krajowa urosła ile razy a nasz wypłata nie, tylko próg stoi jak zamrożony. Buuu

Do góry