• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A masz endometriozę i/lub adenomiozę?
Bo wyciszanie jest zalecane w takich przypadkach właśnie, żeby zwiększyć szanse na implantację. Ja np. jestem bez przerwy na lekach na endo od 2021, od tamtej pory nie miesiączkuję, więc u mnie czekanie na cykl po punkcji nie miałoby wielkiego sensu 😉 Wszystko na sztucznym.
Ja mam jedno i drugie. Na wizycie przed transferem pytałam lekarza, czy nie trzeba wyciszyć, to powiedział, że leki ktore biorę w tym celu działają. Nie wiem które miałyby w ten sposób działać, ale postanowiłam zaufać lekarzowi, bo nic innego mi nie zostało. U mnie od 2024 wprowadzali różne leki dedykowane Adeno (była Provera i inne), ale od początku nie czułam się najlepiej i zmieniali na słabsze. Ostatecznie w czerwcu 2025 zaczęłam brać Slinde, która podobno jest najłagodniejsza. W efekcie od czerwca nie miesiączkowałam. W listopadzie postanowiłam odstawić Slinde, bo puchłam w oczach i w żadne swoje ciuchy się nie mieściłam, a lekarz powiedział że albo ciąża alby wkładka. @ powróciła dopiero w styczniu. W lutym zgłosiliśmy się do kliniki.
Wczoraj mieliśmy transfer i cały czas zastanawiam się czy przy mojej adenomiozie to sie uda. Póki co czekam. W klinice mamy jeszcze jeden zarodek.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry