reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2008

reklama
My używamy na przemian Pampers Sensitive i Bambino, z obu jestem zadowolona. Co do Pampersów to chyba też niedługo przejdę na 4.
Polka ja kupiłam tą nianię

jestem z niej zadowolona, chociaż jak włanczam mikrofalę, albo w pobliżu są komórki lub internet zaczyna mieć zakłócenia, ale ogólnie zachwalam i jestem już spokojna,:tak:
Hani bardzo się podobna kwiatuszek i mimo że ma karuzelkę to zawsze patrzy w kamerę. Klips pozwala na przyczepienie do łóżeczka.
Od tej pory kiedy mam tą nianię nauczyłam malutką samodzielnego zasypiania, widzę kiedy tylko marudzi a kiedy płacze, kiedy wypadnie jej smoczek i zanim się rozpłacze na dobre interweniuję.

Jutro idziemy na badanie słuchu, niby jest wszytsko ok, ale miałam orpyszczkę podczas ciąży na ustach i profilaktycznie badają uszka.
A w środę druga dawka skojarzonej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Kochane!​

Udało mi się Was nadrobić, chociaż powiem, że nie łatwo, znów zaczyna być nas więcej, jak za starych dobrych czasów, gdy byłyśmy jeszcze "nierozpakowane"...ale to było dawno ;-)

Dziewczyny przez jaki program sciagacie sobie jakies filmy z netu?

Iwonko ja kiedyś siągałam przez eMule, a teraz pozostawiłam go sobie do ściągania kawałków muzycznych, jeżeli chodzi o filmy to polecam Torrent, jest do tego stronka na której jest mase bajek, filmów, seriali itp, gdzie masz recenzje :tak:

Swoją drogą ciekawe, która z nas jako pierwsza ponownie zajdzie w ciążę :-)

:-D:-D:-D napewno nie będę to ja...my byśmy chcieli, żeby różnica wiekowa była około 5 lat, zresztą jeszcze nie wybudowaliśmy domku (trochę się schodzi :baffled:, najwięcej to załatwianie papierzysk :no:)

Zwolinko Kochana trzymaj się, będzie dobrze :tak:

Dziewczynki powiedzcie mi proszę czy szczepiłyście może maluchy na Pneumokoki?

Ja będę szczepiła, ale dopiero jak Amelka będzie miała koło roczku, teraz jesteśmy już po obu dawkach Hexy (rotawirus) i już mamy to z głowy, a na pneumokoki tak jak piszę, bo i tak nie oddaje Małej do żłobka, więc nie widzę takiej potrzeby

Hej:-)
Smarujecie dzidzię maścią żeby szczepienie mniej bolało?? Ja własnie kupiłam i w poniedziałek zastosuję. Ciekawa jestem czy zadziała.

Ja nie używam żadnych znieczulaczy i jest ok, pierwszy raz płakała, ale to pewnie dlatego, że wcześniej byłysmy też na usg bioderek, teraz jak byłyśmy by ł spokój

Iwonka, miałam nadzieję, że Ty limit na pogrzeby już dawno wyczerpałaś :tak:- współczuję

A ja jutro z Klaudia na szczepienie ......ale ona i ostatnio plakala pijac ta szczepionke na rota....

Nasza płakała przy drugiej dawce, przy pierwszej był spokój :tak:

madamagda a zamawiałaś tą nianię z allegro, czy kupowałaś w sklepie, jeżeli w sklepie to nawet nie pytam w jakim, bo do Wrocławia na zakupy się nie wybieram :tak:;-), a też zastanawiałam się nad videonanią, znalazłam podobną na allegro, ale tamta nie ma zaczepu (klipsa), ma za to zdalnie sterowaną kamerkę...jak z allegro to daj linka proszę :tak:

KAMILKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA, OBY WASZE UCZUCIE WZMOCNIŁO SIĘ DZIĘKI TEJ PRZYSIĘDZE

madamagda a zamawiałaś tą nianię z allegro, czy kupowałaś w sklepie, jeżeli w sklepie to nawet nie pytam w jakim, bo do Wrocławia na zakupy się nie wybieram :tak:;-), a też zastanawiałam się nad videonanią, znalazłam podobną na allegro, ale tamta nie ma zaczepu (klipsa), ma za to zdalnie sterowaną kamerkę...jak z allegro to daj linka proszę :tak:

Proszę cię bardzo
NIANIA VIDEO + ODB. LCD 1,8' KOLOR WYSYŁKA GRATIS (425642396) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam właśnie od tego gościa.

Zdalnie sterowana kamerka może się przyda przy większym dziecku, narazie Hania się mało rusza i leży praktycznie w jednej pozycji, kamerkę zaczepiam na ramę łóżeczka i widac ją do połowy całą, choć szkoda że nie ma zdalnego sterowania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć
dobrze widzę, niektórzy chcą przechodzić na pampki 4? :szok::szok::szok: WOW my dopiero na 3 przeszliśmy, ze straszą cora 4 używam, ale 3 też dobre... może dlatego, że to straszny niejadek a co przy tym idzie chudzina... waży zaledwie 10 kg to mało jak na rok i 8 miesięcy, teraz ją bez pampka uczę, robi na nocnik i wczoraj wtyszłam z nią na spacer bez pieluchy, w getrach i jej normalnie z tyłka spadały, o spodniach już nie wspomnę...

a chusteczki to różnie używam czasem Dzidziuś niebieskie albo Pampers, w zależności które mi sie napatoczą, albo które w promocji, jak dla mnie to nie ma różnicy a nawet chyba dzidziuś bardziej mi odpowiadają.

Dziewczyny miłego dnia Wam życzę :-)

Hej kochane!!

Kamilko, życzę Wam dużo szczęścia, radości i miłości każdego dnia!!!

A ja w tym tygodniu zrobiłam sobie wolne od pracy, może będę miała nawet trochę czasu na BB? Kto wie ;-) W ubiegłym tygodniu byłam z maluchami w Warszawie (tzn. w Zielonce), jechałam z nimi sama i trochę się bałam, czy MIkołaj będzie spokojny czy raczej będzie płakał całą drogę. Na szczęście aż 4 godziny przespał, więc były tylko postoje na siusiu dla Maksa, później zrobiłam postój, mały jeszcze trochę pospał a ostatnie 40km to był już regularny ryk niestety. To samo było w drodze powrotnej, więc ogólnie nie było źle (na pewno o niebo lepiej niż z Maksiem gdy był malutki!).

Pogoda u nas ładna, wczoraj byłam z dziećmi na spacerku w takim miejscu, gdzie wywrotki przywożą i zabierają piasek - mieliśmy łopatki, taczkę i była super zabawa.
W przyszłym tygodniu mam szczepienia - Miki: hexa i rotarix, Maks może prevenar.

Buziaki dla Was wszystkich :tak:

Cześć Dziewczynki,

Madamagda
dziękuję za link, zaraz zajrzę, ale mam jeszcze jedno pytanie, czy ta kamerka ma mozliwość podglądania w ciemności? bo tamta, którą ja znalazłam ma, więc się zastanawiam hmmmm, ale ogólenie jesteś z nij zadowolona? Potrzebuję takiej zdalnie sterowanej i która ma opcję widzenia w nocy, bo zaraz się będziemy przeprowadzać do wiekszego mieszkania (niestety znów wynajmowanego) i od razu będę chciała Małej wstawić łóżeczko do jej pokoiku

Kurcze powiem Wam, że już nie mogę doczekać się przeprowadzki, nie dość, że mikeszkanie znacznie większe, blisko park, prawie centrum miasta, no i Mama na przeciwko, więc czego chcieć więcej :-), chyba tylko tego, by budowa naszego domku wreszcie ruszyła, ale w tym mieszkanku będzie się fajniej czekało :tak:

Witam Was z samego rańca, my o 11:30 mamy szczepienie, będzie Hexa, Rotarix no i Prevenar na te pneumokoki. Posmaruje Zosi nóżki tą Emlą, żeby mniej bolało, wiem, że moja na to uczulenia nie ma, ostatnio płakała mi może i nie tak strasznie ale ulże jej w tym cierpieniu:tak:
Ola K. no to czekamy na Ciebie, i częste pisanie do Nas:-)
Madamagda, właśnie widziałam na allegro te nianie, ale tego jest:szok:
Iwonko, powodzenia, napisz jak było na szczepieniu.

reklama
Witam,my juz po szczepieniu,bylo troche placzu bo jak mowilam moja Klaudia pic czego kolowiek innego niz moje mleko nie chce no i zastrzyk....i kolejne 410zl poszlo!
Cosmolady no jak 3 pamkow sa do 9 kilo a moja ma 8300 i zapinam na styk.......zreszta 4 ki sa ze streczem z czego najbardziej sie ciesze.
Olu witaj i pisz jak tam ci sie na nowo mieszka,jak sasiedzi natretne dzieci.....;-)

Niesia spoznione ale szczere najlepsze zyczenia z okazji rocznicy slubu!!!!
6061_66106061_276.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry