reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

ja Laurze miałam też kupiony taki płyn NIVEA jak czarna, ale potem bardziej sprawdził się ten z Johnsona. miała po nim naprawdę aksamitną skórę, jest i do ciała i do włosów i do tej pory go kupuje.
to ten:

JOHNSON'S PŁYN TOP-TO-TOE 500ml (423126288) - Aukcje internetowe Allegro

a mała cwaniara teraz nauczyła sie sama go dozować i jak nie widze, to wyciska sobie sama do wanny i ma pełno piany, a ostatnio nie zdążyłam sie odwrócić a zdążyła mi do wanny wylać cały nowiutki szampon do włosów:szok::-D:-D

Ale z kosmetykami to jest naprawdę indywidualna sprawa. Każda dzidzia ma inną skórę i inaczej reaguje. Tak jak wiele osób chwali Sudocrem tak nam kompletnie pomagał.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no właśnie najlepiej byłoby mieć próbki różnych firm i próbować, ze szkoły rodzenia mam próbki Hipp i właśnie ten Johnson's Top-to-toe a dokupię na pewno tak jak piszecie Nivea a Oilatum jeśli pojawią się problemy z bardzo suchą skórą

Mam pytanko jaką elektroniczna nianie polecacie, my musimy sie na jakąś zdecysowac ,ale nie mam pojecia na jaką

Moja Martynka miała ciemieniuchę, to taki żółciutki łupież i to trzeba posmarować to miejsce tłustym pół godziny przed kąpielą, potem umyć i wyczesać miękką szczotką, nie skrobać, nie drapać. Ja smarowałam oliwką, ale oilatum takie bardziej płynne było, to lepiej podpasowało, a akurat miałam pod ręką. U nas zeszło po trzech dniach.

ktoś mi tu pisał, jak ja pytałam, o tym żeby "niania" miała kilka fal, bo może dzidzi sąsiadów ściągać:-D

To ja :rofl2:. Tak jak pisałam - nie polecam niani Orava, bo serwis mają do bani. Chyba po prostu markowa lepsza, ale trudno mi powiedzieć.

a ja kupiłam Fisher Price, ten model z lampką nocną, ale kase mi wsiorbało i niani brak:crazy::wściekła/y: no i musze kupić drugą :angry:, ale rozpatruje też fisher lub philips taki żółty, nie wiem jaki to model:confused:

reklama
Mam pytanko jaką elektroniczna nianie polecacie, my musimy sie na jakąś zdecysowac ,ale nie mam pojecia na jaką
ppatqa nam teściowa kupiła monitor oddechu razem z nianią. Jak próbowaliśmy ją to całkiem nieźle słychać z pokoju do pokoju:-). A firma AngelCare czy coś takiego:confused: Ale zobaczymy jak to będzie działać przy dziecku.

Do góry