reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
Z praktyki Ci nie doradzę, bo Jula nie miała. A z tego, co wiem teoretycznie, to należy smarować skórę główki oliwką, odczekać jakis czas i wyszczotkować. Potem umyc główkę. I tak do czasu, aż "płatki" zejdą ;-)

Moja Martynka miała ciemieniuchę, to taki żółciutki łupież i to trzeba posmarować to miejsce tłustym pół godziny przed kąpielą, potem umyć i wyczesać miękką szczotką, nie skrobać, nie drapać. Ja smarowałam oliwką, ale oilatum takie bardziej płynne było, to lepiej podpasowało, a akurat miałam pod ręką. U nas zeszło po trzech dniach.
Dziękuje Dziewczynki za pomoc :-):tak::tak::tak:
wiedziałam, że jest coś takiego ale nic poza tym.:baffled:

Moja Lalunia tez miała i mi podsunieto fajniutki sposób. Przed kąpielą podgrzac oliwke i ciepła (nie gorącą!!!!!!) posmarowac główkę, nałożyć folię na to czapunie i tak maluszek przez min 10 min. potem kąpiel i umycie główki. resztki wyczesałam szczoteczką. REWELACJA

No to ja sie pochwale co upolowalam:tak:dzisiaj polowanie na pajace:tak:3 welurowe i 2 bawelniane. ten kolorowy na takie duze 62, te jasne na normalne 62, i teki malutki niebieski na zaraz po urodzeniu 50/56:tak:troche te kolory nie wyszly ale to wina telefonu, bo te jasne to bezowo zolte sa, a 2 ostatnie niebieskie:-pszkoda ze wczesniej o tym sklepie nie wiedzialam bo to taki lumpeks z rzeczami dla niemowlat i naprawde malych dzieci.kazda rzecz ok 10 zl najczesciej, ale zalezy od firmy bo tam sa tylko w wiekszosci firmowe- mi to wszystko jedno , ale jaka przyjemnosc kupowania:tak:pierwsze moje dzieciece zakupy ubrankowe nie za allegro:tak:

Załączniki

• Obraz 0071.jpg
    Obraz 0071.jpg
    63,7 KB · Wyświetleń: 43
  • Obraz 0072.jpg
    Obraz 0072.jpg
    52,4 KB · Wyświetleń: 40
  • Obraz 0073.jpg
    Obraz 0073.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 39
  • Obraz 0074.jpg
    Obraz 0074.jpg
    67,9 KB · Wyświetleń: 44
  • Obraz 0075.jpg
    Obraz 0075.jpg
    57,9 KB · Wyświetleń: 37
ten lumpek jest u mnie na Tarchominie...czyli kawal drogi od Ciebie:/ale jakbys byla kiedys w Wawie w centrum to wlasciwie 20 min i jestes :)to jest na bazarku na rogu Swiatowida i Cmielowskiej. ale warto powiem Ci, bo tyle tego tam jest ze z moim brzuchem mialam trudnosci z poruszaniem sie po tym sklepie:)))i wszystki czyste i niezniszczone:)

reklama
Do góry