Jestem drugi raz w ciazy, tym razem "podwojnej" i mam mnostwo pytan, watpliwosci itd
moze jest nas wiecej?
poza oczywistym
jak ja sobie poradze;-)
to jestem ciekawa czy porod silami natury wchodzi w gre bo ja chyba wole cesarke tym razem
jak to jest z karmieniem piersia
czy powinnam szukac specjalnego ginekologa do prowadzenia ciazy?
a jak z wozkiem blizniaczym? jaki wybrac?
a poza tym mialam 2 usg i nadal nie wiem jaka to ciaza, to znaczy wiem, ze byla jedna owulacja, ale czy to znaczy ze blizniaki bede identyczne? tej samej plci? czy nie?
moze jest nas wiecej?
poza oczywistym
jak ja sobie poradze;-)to jestem ciekawa czy porod silami natury wchodzi w gre bo ja chyba wole cesarke tym razem
jak to jest z karmieniem piersia
czy powinnam szukac specjalnego ginekologa do prowadzenia ciazy?
a jak z wozkiem blizniaczym? jaki wybrac?
a poza tym mialam 2 usg i nadal nie wiem jaka to ciaza, to znaczy wiem, ze byla jedna owulacja, ale czy to znaczy ze blizniaki bede identyczne? tej samej plci? czy nie?
Lekarz do ktorego chodze jest dobrym specjalista od ultrasonografii i stwierdzil od razu ze jest to ciaza blizniacza jednoowodniowa jednokosmowkowa, a wiec ta z ciaz blizniaczych najwyzszego ryzyka :-
. Moj krwiak w 6,5 tyg ciazy mial 80/20mm, wiec wiekszy od Twojego. Ale u mnie nic nie ma w opisie usg o odwarstwianiu sie kosmowki. Czy to odwarstwianie jest spowodowane tym ze krwiak uciska na kosmowke? Bo moj z tego co na usg widze jest umiejscowiony dalej od "domku maluchow", wiec raczej sie nie styka. Ale za to jest wiekszy od tego ich "domku" jeszcze o polowe :-(. Bardzo mnie to to cieszy ze u Ciebie tak szybko ten krwiak zanikl, moze u mnie bedzie to samo. Najbardziej sie obawiam tej mojej c.jednoowodniowej jednokosmowkowej... Statystyki co do takich ciaz sa bezwzgledne i bardzo pesymistyczne niestety...:-( Znasz moze kogos z takim przypadkiem ciazy? A i jeszcze jedno, czy mialas jakies plamienia jak ten krwiak sie wchlanial? Bo ja delikatnie plamie taka brazowa krwia. Niby tak moze byc, lekarz mowil. Ale nie wiem czy to ten krwiak sie oproznia, czy od czego to jest.