reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W co się bawić z dzieciaczkami?

Ten kot w worku niby od 3 lat(ale to ze względu na wymogi bezpieczeństwa gdyż wszystko jest z tektury i niby dziecko może połknąć), ale Maciuś bawił się tym u pedagoga i ona mi to poleciła. My robimy tak, że do worka wkładam tylko 3 elementy, a przed Maciusiem kładę 1 kartę, na której te elementy są narysowane. Maciuś wyciąga (niestety nie pojedynczo:-D) i instruujemy go jak ma dopasować konkretny element. Przy tym można mówić i pokazywać co się z tym robi, np. łyżka, okulary itp.

to w sumie ciekawe:tak::tak:

julitka zaczela uwielbiac ksiazki, t zn czytac, nie jesc, bo to drugie uwielbiala od dawna:-D:-D:-D
ciagle wyciaga sterty ksiazeczek, siada przede mna i czytamy. jest naprawde tym zainteresowana opowiada (po swojemu: palcem i intonacja), a ja znia. czasem tez czytam, a ona slucha:happy:. po prostu do tego dojrzala

reklama
moje dziecko oszalalo na punkcie ksiazeczek!!!:szok::baffled:
ciagle mam je "czytac" : przynosi jedna, zanim zdaze otworzyc, juz leci po druga, wiec cos opowiem , zaraz przynosi kolejna i tak wkolko, az cala sterte "przeczytamy" za jakis czas od nowa:-D:-D a ma ich sporo, wiec ja jestem troche zmeczona. wolalabym usiasc, przeczuytac bajke i spokoj . zanim sie zatsanowie, co powiedizec, to juz zmiana klimatu:-D:-D
bardzo lubi NODDY STORIES, bo sa duuuze i kolorowe obrazki. natomiast nie wiem, czemu lubi tez inna a ng ksiazke z bajeczkami, gdzie rysunki sa niewyrazne, mroczne i beznadziejene:sorry2:
najlepsze jest to, ze te 2 ksiazki sa duze i ciezkie i ona biedna tak je dzwiga, steka, bo nie moze dobrze zlapac:-D:-D

Mam ochotę na tą książkę:

440003121

ma któraś z Was? A może możecie polecić jakąś fajną książkę o naszych odkrywcach?

no właśnie miałam, wiem ze czasem jest tam jakas inna rzeczywistosc, ale mimo to sie zastanawiam.

A moze macie jakies fajne ksiazki o dzieciach, o zabawach, o rozwoju itp?

Carioca nasze dzieci wkraczaja w drugi rok.
Jestt jeszcze pierwsza czesc jezyk niemowlat.

reklama
Do góry