reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agatka doczytałam,ze moze faktycznie miec to miejsce po narodzinach dziecka:Oświadczenie o uznaniu dzieckaOjciec może uznać dziecko już narodzone, jak i dopiero poczęte. Następuje to poprzez złożenie stosownego oświadczenia. Oświadczenie o uznaniu dziecka urodzonego składa się przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego miejsca urodzenia dziecka, w którym rejestruje się urodzenie. Oświadczenie o uznaniu dziecka poczętego składa się w urzędzie stanu cywilnego właściwym dla miejsca zamieszkania matki.Warto wiedzieć, że oświadczenie to może być również złożone w każdym urzędzie stanu cywilnego_Oświadczenie o uznaniu dziecka musi mieć formę protokołu. Protokół powinien zawierać:dane ojca, w tym jego imię i nazwisko, dane dziecka, a w tym oznaczenie płci, datę i miejsce urodzenia, numer aktu urodzenia dziecka, dane matki. Kierownik urzędu stanu cywilnego nie może odmówić przyjęcia oświadczenia o uznaniu dziecka, chociażby miałby uzasadnione wątpliwości co do prawdopodobieństwa ojcostwa uznającego.

reklama
kana dzieki :-)
No bo juz tak myslałam ze jak urodze to mogą mi wpisac moje nazwisko dla dziecka i potem jak się pobierzemy to dziecko bedzie miało nadal moje nazwisko, a ja męża, wiec pewnie potem byłoby załatwianie o zmiane nazwiska dziecka:baffled:, dziwne.

Ale już wszystko wiem, :tak:.

Witajcie popoludniowo!!!

Zostawiłam Was na pół dnia i nie moge nadrobić zaległości...:-Djak już Wam pisałam zaczął nam się remont:-( i skończyć ma się w piątek:tak:pożyjemy zobaczymy....:shocked2::sorry2:

Zostawiłam ich na pół dni i muszę przyznać że nie obijają się:-D i robota wrze...

Pozwoliłam im nawet trochę poprzeszkadzać naszym wrednym sąsiadom hałasując:blink: a co chłopaki będa się męczyć niech użyją swojego sprzętu do kucia ścian:-D:-D:-D

Ja połaziłam po sklepach:-) widziałam takie fajowe ubranko dla bobasów a'la Święty Mikołaj w H&Mie:-)

Dla siebie nic nie znalazłam:-( może to i dobrze:tak:

A moj synus idac do domu mowil "Nie moge uwierzyc ze sie zbilo" :-D potem pyta czemu jestem smutna? Ja mu na to ze sie zbilo a on "nie martw sie kupimy drugie" ;-)

Cyprysiowa ale Twój synio jest boski:tak:

Dziewczyny, muszę wam napisać jaki mój mąż jest "fartuch"... ostatnio startował w trzech konkursach przez internet, z czego w pierwszysm wygrał taki super gadżet do gitary elektrycznej, który zastępuje wszystkie istniejące na rynku wzmacniacze, nawet te, których się już nie produkuje i jest wielkości dłoni (jego wzmacniacz jest wielkości szafki nocnej) i teraz tylko z niego korzysta, w drugim nie wygrał, ale było bardzo dużo startujących i tylko jedna super nagroda, a dziś roztrzygnęli trzeci konkurs i wygrał gitarę elektryczną Fendera! Co prawda ma lepszą, ale i tak tamta jest fajniutka. No nie mogę jaki farciarz z niego....

Gratulacje!!!Farciarz z niego!!!!:-)

Kana cierpliwości i powodzenia w załatwianiu tych urzędowych spraw!!!:tak:

Aj Madzienka staram sie,ale ostatnio nie dosc,ze wszystko mi leci z rąk, trace równowage,wchodze w futryny od drzwi...to jesce komp mi nie działa tak jak powinien i na koniec ta wstretna baba z urzedu,z wzrokiem takim jakims załosnym.....masakra....

kana dzieki :-)
No bo juz tak myslałam ze jak urodze to mogą mi wpisac moje nazwisko dla dziecka i potem jak się pobierzemy to dziecko bedzie miało nadal moje nazwisko, a ja męża, wiec pewnie potem byłoby załatwianie o zmiane nazwiska dziecka:baffled:, dziwne.

Ale już wszystko wiem, :tak:.

Agacia ale to wy ustalacie jakie nazwisko będą nosiły Wasze dzieciaczki...:tak:Dzieci mogą nosić Twoje nazwisko....

Ale przemyśl jeszcze tą decyzję z nazwiskiem dziecka...:tak:bo jeśli nadasz dziecku nazwisko swoje a po jakimś czasie zmienicie na nazwisko męża/partnera to Twoje panienskie nazwisko będzie ciągnęło się za dzieciaczkiem całe życie;-) czyli we wszelkich urzedach będzie musiał/a podawać poprzednie posiadane nazwisko(czyli Twoje panienskie):sorry2:
Moim zdaniem najlepiej od razu nadaćdzidzi nazwisko ojca...
ale to już wasza decyzja:tak:

Dodam że wiem co mówię bo akurat pracuję w jednym z takich urzedów i problem z nazwiskami u dzieciaczków jest nagminny ;(

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki...znowu po dluizszym troszke czasie,ale mialam zwariowanych pare dni...moj brat przyjechal z Kanady i takie jakies zamieszanie sie zrobiła,a przy okazji ograniczył mi się troszke dostep do internetu....a na domiar złego nadal nic nie ruszyłam z moim kompem nieszczesnym....juz mnie to wszystko tak irytuje....Jesce dzisiaj bylismy z miskiem w urzedzie stnau cywilnego załatwic oswiadczenie o uznaniu dziecka,bo my z miskiem nie mamy slubu...i najpierw dzwonilismy dowiedziec sie co i jak,wytlumaczylismy ,ze jestem w ciazy i takie tam....a potem jak psozlismy to ona do nas,ze to zbedne tak szybko i czemu nam na tym zalezy juz teraz,ze to bez sensu teraz,ze mozna to załatwic przy akcie urodzenia....to jej tłumacze,ze chodzi mi o to,ze chcielibysmy,aby mała w szpitalu miala juz nazwisko taty,a ona do mnie,ze i tak nie bedzie miala.....zakreciłam się jak nic,wkurzyłam i poszłam jak burza....naczytałam się,ze jezeli to sie załatwi wczesniej to bedzie miala....teraa juz sama nic nie wiem.....:/
Bedzie miala nazwisko taty jak zalatwicie ten papier. My przy Cyprianie tez mielismy zalatwiony jescze w ciazy ten papierek i Cypi byl od poczatku tatowy :tak:

reklama
Do góry