reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Czesc dziewczyny:)

Ja juz mam na plusie 10 kg i sama sie zastanawiam czy to dobrze czy za duzo moze, bo raczej nie za malo:-D Z Victoria przytylam 14 kg w calej ciazy a miesiac po porodzie mialam tylko 2 dodatkowe kg na plusie . Wiec mam cicha nadzieje ze bedzie podobnie:sorry:

Ale tu cichutko dziś jakoś:sorry2:, a ja cała jestem w skowronkach, bo o 18 mamy z moim "mężem" pierwsze zajecia w szkole rodzenia:tak:, a potem na dokładkę wizyta i usg naszego synka:tak::tak:, już nie mogę w miejscu usiedzieć, tak sie ciesze na samą myśl:-):-), to będzie wieczór pełen wrażeń i emocji:-) jupiiii:-D:-D

Paola nie musisz zgłaszac że masz zamiar rodzic w naszym szpitalu. Nie wiem jak teraz ale kiedys można było sobie iśc i obejrzec oddział.
Agga to naprawdę zależy od obyczajów panujących w danym szpitalu bo spotkałam się z takimi przypadkami że nie trzeba miec nawet ubranek dla malucha no tylko to co na wyjście. U mnie w szpitalu trzeba miec dosłownie wszystko nawet papier toaletowy i sztucce bo o ile łyżkę i widelec dają to zdobycie noża graniczy z cudem.

Cześć dziewczynki :)
U nas kopanina od rana. Mnie tez ginka nie kazała liczyć ruchów ani tym bardziej zapisywać. Zresztą przy Jaśku to sobie nie wyobrażam, jak niby miałabym tego pilnować w ciągu dnia. Zresztą w pierwszej ciąży też nie liczyłam tak skrupulatnie.

Co do cen u gina, ja chodze na razie co miesiąc i płacę 90 zł z usg.
Waga, hmmm, u mnie jakieś 13kg, ale szczerze mówiąc to nie wiem, gdzie, bo nie widać, żebym poza brzuszkiem jakoś szczególnie przybrała. Nie martwię się zresztą, bo po Jaśku szybko zrzuciłam. Wiem, że potrafię w razie potrzeby się zmobilizować i pobiegać trochę na siłownię, żeby wrócić do formy.

pwa - super, że dzidzia tak zdrowo rośnie!
edee - zdaj nam koniecznie relację z tego wieczoru wrażeń!
Morbital - odpoczywaj więc jak najwięcej!

Muszę sie Wam pochwalić, ze maż zrobił mi dzisiaj super niepodziankę. Wracam z pracy, a tu wszystkie firanki pościągane, okna pomyte ( a trochę tego mamy 11 szt), obiadek ugotowany. Bardzo miło mnie zaskoczył, naszykowałam tylko firanki na zmianę, bo tamte juz mi się znudziły i mężu wiesza.
W międzyczasie zawiozłam chłopaków na zajęcia taneczne, a sama wyskoczyłam do sklepu dziecięcego i kupiłam ostatnie potrzebne mi rzeczy: gąbkowy materacyk do wanienki, materacyk do łóżeczka i cieplutką, włochatą czapeczkę na wyjście ze szpitala. Pewnie w międzyczasie coś się przypomni, ale wydaje mi się że mam już wszystko, jeszcze tylko jakieś mydełko w płynie lub płyn do kąpieli i smoczek uspokajacz, ale nie wiem czy kupowac, bo wolałabym nie używać, a zawsze można dokupić.
A czym Wy planujecie myć maluszka? Mydełko czy tylko płyn do kąpieli?
Słyszałam, ze Oilatum jest dobre i ze na początek wystarczy tylko to.

bliźniaki - ale ty dobrze zorganizowana jesteś! A mężuś super niespodziankę zrobił. Ja myłam od początku Jasia w płynie Nivea i do teraz go używamy (taki z szamponem w jednym).

Chodzę do lekarki p. doc z Polnej, przyjmuje prywatnie na ul. poznańskiej, za wizytę płacę 100 w tym mam usg.:tak: Fajna babka, tylko, ze niestety sama nic nie powie. Np. ostatnio zapytałam ja o paciorkowca, czy i kiegy go oznaczyc. Gdybym nie zapytała to bym go nie zbadała:-(
U nas w miescie nie ma dobrych lekarzy dlatego śmigam do Poznania(ok 50km), ale rodzic będę u nas-chyba.:-)

No właśnie... ci z Polnej sobie liczą......Ja też nie jestem z samego Poznania i też dojeżdżam, ale w życiu nie chciałabym rodzi na Polnej. Obu chłopaków rodziłam na Engla, a jak robiłam USG 3D na Promienistej i na Leszczyńskiej to w obu klinikach stwierdzili że mimo wszystko przyjemniej jest rodzic na Engla. A Ty masz za każdym razem USG?`

Dziś właśnie zaliczyłam wizytę u gina i zakomunikował mi że chciałby mnie teraz widziec co 2 tygodnie. Zapytałam czemu tak często. Odpowiedział że generalnie po 30tc powiny byc wizyty co 2 tygodnie żeby szybko wyłapac coś czego sama nie mogę wyłapac np rozwarcie czy skracanie szyjki etc. Ewentualnie jeśli będe się dobrze czuła to mogę przyjśc za 3 tygodnie.No i USG bedę miała w 34 lub 36 tygodniu.

Ostatnia edycja:
reklama
bliźniaki pochwal ode mnie męża.:-)

A ja zaraz znowu kłade się do łóżka bo męczą mnie skurcze.
Dzisiaj przeczytałam , że takie przepowiadające pojawiaja się ok 3-4 tyg. przed porodem.Czyżby Mała wczesniej chciała wyjść?

Nie no ale tak serio jak się jeszcze bardziej nasilą to pojadę do szpitala.
Wzięłam już 3 Nospy i trochę mi pomogły ale i tak muszę leżeć bo cały czas mam taki twardy brzuch.:baffled:

Do góry