reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Witajcie dziewczyny... Ja dzisiaj dalej w łóżku... co prawda minęła gorączka, ale wywaliło mi węzły chłonne.... dzwoniłam do swojej internistki i kazała mi się jutro stawić po antybiotyk jesli będą sie powiększac... :-(
Kinguś jesli chodzi o @ to jeszcze nie przyszla, cały czas mam śluz jasnobrązowy ale że tak powiem bez "wycieków". na bieliznę.....
co więcej zrobiłam dzisiaj test, właściwie z dwóch powodów - chce wiedzieć co się dzieje, druga sprawa choroba i ew. to czy będe mogła brać antybiotyki...
Wyszła jedna kreska, tego sie spodziewalam... co prawda nie robilam z porannego moczu ale wydaje mi się że już byłoby coś widać. Chociaż z tymi testami to tak różnie bywa..... @ powinna być pojutrze wg wyliczeń..
Zastanawiam sie o co chodzi... dziewczyny a może to ma coś wspólnego z luteiną, tzn jej niskim poziomem?.........
Kinguś jestem przekonana, że jutro zobaczysz serduszko.... ;-)
Katarzynak ja bym pewnie nie wytrzymała i umówiła się jakos zaraz po 2 tygodniach
Nenius prawda, prawda..... jak sie czegoś chce to własnie tak bywa....:zawstydzona/y:

reklama
kingus- buziak dla Ciebie :*
lilu19- kochanie jestem jestem... ale ostatnio jakos padam na pysk... nie mam sily a jak wroce z pracy ok 16 to wystraczy ze poloze sie do lozka i jestem gotowa...
u mnie mdlosci przeszly nie wiem czyy to dobry objaw..:confused: jedynie te zaparcia sa okropne bo nie mozna isc do wc..z dolegliwosci ciazowych jedynie te zaparcia, bol glowy, odbijanie , zgaga i mdlosci byly ale przeszly... i widac znaczna poprawe cery - hormonki pracuja :-D kurcze martwie sie zbey wszytsko bylo ok.. zeby dziudzius sie rozwijal prawdilowo tak batdzo bym chciala :-( na usg dopeiro 20 pazdziernika ide..

nic sie nie przejmuj, wszystko bedzie dobrze, u mnie dwie siostry jak byly w ciazy nie maly wogole zadnych obiawow, nic a nic :tak: gdyby nie to ze @ u nich sie nie pojawila to by nawet nie wiedizaly ze maja fasolke pod serduszkiem :-p

Witam serdecznie Wszystkie Starające się:-):-), z mężem staramy się o Kruszynke dwa miesiące (teraz jest trzeci owulacja tuz, tuż), ale te dwa razy kiedy nadchodziła @ były dla mnie straszne, maiałam taka nadzieję, że sie udało, byłam szcześliwa jak nigdy w zyciu , ta mysl poprosty unosiła mnie nad ziemią, a kiedy przychodził@ - poprostu zapłakana, rozżalona... Myślała, że jak dwoje ludzi sie kocha, są młodzi, zdrowi, nigdy nie stosowaliśmy antykoncepcpcji to nie bedzie problemu z zajściem w ciąże a tu.... Ale nowy cykl, nowa nadzieja - może tym razem sie uda...
Tak bardzo pragne dziecka, że chyba zwariuję.:szok:
Trzymam kciuki za Starające się i wierze, że wszystkie bedziemy mogły cieszyć sie maciezyństwem.:-)

Witam i o zdrowie pytam :-D:-D:-D o rany jaki mam dobry humorek dzisiaj :-p
Powodzenia w starankach :tak:;-)

Ja wiem co przeżywasz ale mocno wierze, że Ci się uda :tak:
Ja czuje się nawet nieźle, mdłości przeszły ale piersi bolą

:zawstydzona/y::sorry2::happy2:

Pozdrawiam pozostale staraczki :-)

Kiedy najblizsze czyjes testowanko ???

Witajcie dziewczyny... Ja dzisiaj dalej w łóżku... co prawda minęła gorączka, ale wywaliło mi węzły chłonne.... dzwoniłam do swojej internistki i kazała mi się jutro stawić po antybiotyk jesli będą sie powiększac... :-(
Kinguś jesli chodzi o @ to jeszcze nie przyszla, cały czas mam śluz jasnobrązowy ale że tak powiem bez "wycieków". na bieliznę.....
co więcej zrobiłam dzisiaj test, właściwie z dwóch powodów - chce wiedzieć co się dzieje, druga sprawa choroba i ew. to czy będe mogła brać antybiotyki...
Wyszła jedna kreska, tego sie spodziewalam... co prawda nie robilam z porannego moczu ale wydaje mi się że już byłoby coś widać. Chociaż z tymi testami to tak różnie bywa..... @ powinna być pojutrze wg wyliczeń..
Zastanawiam sie o co chodzi... dziewczyny a może to ma coś wspólnego z luteiną, tzn jej niskim poziomem?.........
Kinguś jestem przekonana, że jutro zobaczysz serduszko.... ;-)
Katarzynak ja bym pewnie nie wytrzymała i umówiła się jakos zaraz po 2 tygodniach
Nenius prawda, prawda..... jak sie czegoś chce to własnie tak bywa....:zawstydzona/y:

Kurcze, kochana, trzymam kciuki zeby Ci sie szybko polepszylo, jesli trzeba brac antybiotyk to wez bo nie leczona infekcja moze byc grozniejsza dla dziecka niz lek... Wiem ze jest 1 na 100% bezpieczny antybiotyk dla kobiet w ciazy tylko nie wiem czy na Twoja chorobe akurat bylby dobry.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym bete, bedziesz wtedy spokojniejsza co do sposobu leczenia. Z testami roznie bywa... mojej kolezance 2 kreska pokazala sie po kilku godzinach i byla b jasna... wiec uznala ze test niewazny... nastepny (nie z porannego moczu) wyszedl negatywny... no i oczywiście jest w ciazy :tak:
Zycze szbkiego powrotu do zdrowia! sciskam cieplo:tak:

Witam Dziewczynki:-)
ale żeście naprodukowały!!!:szok: człowieka chwilę nie było i już nijak nadrobić zaległości się nie da :no:

tak więc musze ogólnie: zafasolkowanym gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy :tak::tak::tak:, testującym pięknych II, a tym które dręczą jakieś problemy szybkiego i pomyślnego ich rozwiązania :tak::tak::tak:

a ja już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, mam 16 dzień cyklu (cykle 26 dniowe) robię od 7 dnia cyklu testy owu i do tej pory wszystkie NEGATYWNE! co się kurcze dzieje??? wcześniej robiłam testy innej firmy i wychodziły ok, i teraz nie wiem czy te testy są do d....(kupiłam je na allegro, termin ważności do 2010 roku), czy może nie mam owulacji??? biorę od tego cyklu castagnus i może on mi coś poprzesuwał?? może macie jakieś sugestie? zwariować można :wściekła/y:

Witam i ja - ale dzisiaj już smutna. Rano zaczełam plamić na ciemno brązowy kolor. Zatem pewnie zbliża się @. Ja to mam kurde jednak pecha. Poczekam czy się sprawa rozwinie czy może to tylko plamienie. Sama już nie wiem :(

Hej Dziewczynki, jestem na forum od dziś, a juz dostałam słowa wsparcia i otuchy, nie wiedzialm, że to tak pomaga, dzieki Wam zaczynam troszke inaczej mysleć o starankach!!!;-);-);-)

Dziękuję bardzo, jesteście prawdziwym wsparciem dla początkujących takich jak ja.:-)

Super jest wiedziec, że jest ktos kto ma podobne kłopociki, oczekuje na maleństwo i czuje podobnie jak ja.
WIELKIE - DZIĘKI !!! ( Nenius, Kinguś, Lilu19):tak:

a ja już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, mam 16 dzień cyklu (cykle 26 dniowe) robię od 7 dnia cyklu testy owu i do tej pory wszystkie NEGATYWNE! co się kurcze dzieje??? wcześniej robiłam testy innej firmy i wychodziły ok, i teraz nie wiem czy te testy są do d....(kupiłam je na allegro, termin ważności do 2010 roku), czy może nie mam owulacji??? biorę od tego cyklu castagnus i może on mi coś poprzesuwał?? może macie jakieś sugestie? zwariować można :wściekła/y:
Może testy są mniej czułe albo cykl się wydłużył i owulka będzie później.

Ja właśnie zrobiłam tacie tort bo ma dziś urodziny, zobaczymy czy będzie smakował. Mój tata zawsze mówił, że chce zostać dziadkiem dopiero jak skończy 50 lat i się spełniło :-D bo dziś ma 50 urodzinki :-)

Dzięki za słowa otuchy :-) na pewno się przydadzą. Usg mam 14:45 to wieczorkiem napisze co i jak.

Aklona no to czekamy jak się sprawy potoczą. Ale nie martw się jak nie w tym cyklu to w następnym ;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki :-)
ja po pracy taka zmeczona wracam ze nie mysle o odpalaniu komputera.
dzis mam dzien wolny wiec wpadlam podczytac co tam u was :tak:
i tak jak fionka-chyba ogolnie wszystkim pogratuluje i powodzenia pozycze ...boscie tyle sie naprodukowaly ze :szok: ;-)

:confused:dziewczynki mam pytanie-na temat podwyzszonej prolaktyny.znalazlam w necie takie informacje ze podwyzszona dziala min na bezowulacyjnosc cyklu, na zaburzenia hormonalne, na klopoty z cera, na brak libido seksualnego, na depresyjnosc ....
i u mnie to wszystko wystepuje(jedynie nie wiem czy mam ta owulacje czy nie, tzn nie sprawdzalam jeszcze tego nigdy tak fachowo, chociaz kiedys jak uzywalam podpasek to czasem widzialam wydalone jajeczko, ale od kilku lat stosuje tampony...a wlasnie-slyszalam ze ich nie mozna stosowac bo powoduja bezplodnosc czy cos w tym stylu)
i znalazlam cos o tych ziolowych tabletkach-castangus chyba.

Katarzynak poczekam do piątku, jak @ nie przyjdzie do tego czasu to zrobie test z porannego i wtedy zobaczymy... najwyżej w sobote zrobie bete na cito i sie okaże...... troche sie martwie tym, bo nigdy wczesniej tak przez @ nie miałam....
Kinguś ten torcik.. hmmm.... ale smaka narobiłaś kochana..... :-p:-p
Fionka no to rzeczywiście zwariować można, ale może rzeczywiście owu sie przesuneła... ja robiłam apteczny test owu w tym cyklu i pokazywał owu wiec może dla pewnosci spróbuj innym? ....
Pysia510 witam również i ja, no i oczywiście powodzenia ;-)
Aklona, strasznie mi przykro............:-(

reklama
dziewczynki mam pytanie-na temat podwyzszonej prolaktyny.znalazlam w necie takie informacje ze podwyzszona dziala min na bezowulacyjnosc cyklu, na zaburzenia hormonalne, na klopoty z cera, na brak libido seksualnego, na depresyjnosc ....
i u mnie to wszystko wystepuje(jedynie nie wiem czy mam ta owulacje czy nie, tzn nie sprawdzalam jeszcze tego nigdy tak fachowo, chociaz kiedys jak uzywalam podpasek to czasem widzialam wydalone jajeczko, ale od kilku lat stosuje tampony...a wlasnie-slyszalam ze ich nie mozna stosowac bo powoduja bezplodnosc czy cos w tym stylu)
i znalazlam cos o tych ziolowych tabletkach-castangus chyba.
Można zrobić badanie prolaktyny w laboratorium kosztuje około 30 zł.
Dziewczyny już kiedyś pisały o tym castangus chyba Lilu go bierze.

Calla
czekamy i ja już zaciskam kciuki ;-)

Do góry