a co do zgagi - to większość moich znajomych ciężarówek piła hmmm coca-cole na zgage - rezultaty ponoć widoczne od razu:-) nie próbowałam jeszcze bo zgaga nie męczy mnie zbyt często, ale może jest w tym jakiś pomysł:-)
reklama
witam z rana!!!u mnie nie wesoło młody chory na maksa na 12 idę z nim do lekarza a ja prawie na umarciu wczoraj wieczorem zdrętwiała mi lewa połowa ciała i mam straszny ucisk na klatkę piersiową nie umię oddychać na ca.łe szczęście maleństwo w brzuszku się rusza normalnie w nocy brałam nospe ale pomogło tylko na chwilkę a pozatym przeziębienie mnie też dopada jestem wykończona
witam z rana!!!u mnie nie wesoło młody chory na maksa na 12 idę z nim do lekarza a ja prawie na umarciu wczoraj wieczorem zdrętwiała mi lewa połowa ciała i mam straszny ucisk na klatkę piersiową nie umię oddychać na ca.łe szczęście maleństwo w brzuszku się rusza normalnie w nocy brałam nospe ale pomogło tylko na chwilkę a pozatym przeziębienie mnie też dopada jestem wykończona![]()
Tez dziś kiepsko u mnie z oddychaniem, duszno mi no i brak mi powietrza.
justyna
Fanka BB :)
hej !!!
no ja własnie jak tylko teściowa zmieni mnie w pracy jade do sklepu kupić inny kolor
malarz juz jest ale i tak zanim zacznie malowac to troche minie
Wachałam sie co z tym zrobić ale Liwia mi mówi " wymień mamo sobie ten kolor "
nawet dziecko sie skapowało że schizuje z powodu głupiej farby poza tym powiedział mi rano ze ona chce taki kolor jak jej piżamka bo ten jej sie nie podba a to ma być ściana jedna gdzie bedzie jje kącik no to licze sie z jej zdaniem
oj dziewczyny co z nami ??!! ja tez jakaś zmęcozna, nie wspomne o mojej miednicy :-( poza tym malucha mi kopie tak jakby miała mi zaraz wyjść ręką czy główką na zwenątrz - tak nisko
i mam nadzieje ze mnie gin dzis przyjmie bo troche sie martwie czy mi sie coś nie skraca albo jakieś rozwarcie albo coś tam jeszcze ! bo w nocy jak mi kopała to normalnie tak nisko ze szok !!
nic spadam narazie ...... trzymajmy sie w dwupaku jeszcze !
justyna - to dobrze, że już lepiej się czujesz, mam nadzieję, że uda się jutro wbić na USG i czekam na relacje! A farbę lepiej wybierz tak, żebys była zadowolona, potem będziesz codziennie patrzeć na tą ścianę i psioczyć, nie ma sensu!!
no ja własnie jak tylko teściowa zmieni mnie w pracy jade do sklepu kupić inny kolor

witam z rana!!!u mnie nie wesoło młody chory na maksa na 12 idę z nim do lekarza a ja prawie na umarciu wczoraj wieczorem zdrętwiała mi lewa połowa ciała i mam straszny ucisk na klatkę piersiową nie umię oddychać na ca.łe szczęście maleństwo w brzuszku się rusza normalnie w nocy brałam nospe ale pomogło tylko na chwilkę a pozatym przeziębienie mnie też dopada jestem wykończona![]()
Tez dziś kiepsko u mnie z oddychaniem, duszno mi no i brak mi powietrza.
oj dziewczyny co z nami ??!! ja tez jakaś zmęcozna, nie wspomne o mojej miednicy :-( poza tym malucha mi kopie tak jakby miała mi zaraz wyjść ręką czy główką na zwenątrz - tak nisko

nic spadam narazie ...... trzymajmy sie w dwupaku jeszcze !
pytia
Mam prosbe. Poradzcie mi co moge kupic na 60 tke? Za miesiac idziemy na imprezke z okazji 60 urodzin cioci Adriana. Ciocia jest samotna, ma swoje przyzwyczajenia... Nie mam pojecia co jej kupic. Kuzynostwo (2 rodziny) zlozyli sie i wymienili jej karnisze wszedzie i kupili forany (takie wkladane na karnisz bez zabek bo ciocia ma problemy z rekami i ciezko jej zawieszac) Kurcze, siedze i mysle i nic wymyslec nie moge. Mam nadzieje ze pomozecie
A może jakiś fajny koc na zimowe wieczory do opatulenia się? Albo (z konkretniejszych), jeśli ma ogródek albo balkon to wygodny fotel do wygrzewania się na słoneczku?
Cześć dziewczyny!!!
Najchętniej gdzies bym poszla np na spacer, ale podczas chodzenia boli mnie brzuch i kłuje w pochwie wiec siedzę w domku.
Zauwazylam, ze obnizył mi się brzuch, co to oznacza???
Mnie też w ostatnich dniach brzuszek opadł niżej (zgodnie z przewidywaniami mojej gin). To oznacza, że wchodzimy w ostatnią fazę ciąży, dzieciątko powoli przygotowuje się do wyjścia, dlatego obniża się macica. Z jednej strony ulga - bo już mi tak nie poddusza przepony, z drugiej - teraz główką naciska na pęcherz

Jakoś ostatnio wszystko mnie męczy. Wczoraj byliśmy na imprezce (własnie też na 60 mojej chrzestnej) i wesoło było (kuzynostwo, trochę dzieciaczków), ale od tego długiego siedzenia przy stole to potem wszystko mnie wieczorem bolało

Agacia82
Mami :)
Witajcie dziewczyny.
Zazdroszcze wam wszystkim , że mozecie sobie tak fruwac gdzie chcecie :-(. Ja musze wszystko tak powolutku robic, co prawda chodze, ale nie za duzo. Nie wiem czy moge. Mam pytanie do tych co miały w pierwszej ciązy ten sam problem co ja (tzn. rozwarcie pierwszego wejscia na 1,5 cm) jak sobie radziłyście? Mogłyście chodzić, czy lezenie plackiem?
Cyprysiowa z kupowaniem prezentów to ja zawsze mam taki problem, nigdy nie wiem co mam kupić, a zwłaszcza mojej teściowej (wymagajaca kobieta
). Ale tak sobie mysle jeżeli oczywiście Twoja ciocia to lubi, to super byłaby jakas ekstra bizuteria, niekoniecznie srebrna, teraz są takie piekne sztuczne i wcale nie tanie
.
Zazdroszcze wam wszystkim , że mozecie sobie tak fruwac gdzie chcecie :-(. Ja musze wszystko tak powolutku robic, co prawda chodze, ale nie za duzo. Nie wiem czy moge. Mam pytanie do tych co miały w pierwszej ciązy ten sam problem co ja (tzn. rozwarcie pierwszego wejscia na 1,5 cm) jak sobie radziłyście? Mogłyście chodzić, czy lezenie plackiem?
Cyprysiowa z kupowaniem prezentów to ja zawsze mam taki problem, nigdy nie wiem co mam kupić, a zwłaszcza mojej teściowej (wymagajaca kobieta

witam z rana.
Cyprysiowa ,Zozakoza kurujcie bardzo wam wspolczuje ja staram sie jak najmniej wychodzic z domku bo jestem bardzo podatna na choróbska
Bliźniaki wszystkiego najlepszego no i synow masz kochanych ;-)
musze wam sie pochwalic ze dostalam jeden pokoik wiecej a to dlatego ze moja ciocia ktora miala sie do nas przeprowadzic ( dodam ze przeprowadzala sie jakies 6 lat co roku ten sam tekst ze we wrzesniu sie przeprowadza) wkoncu stwierdzila ze jednak sie nie wprowadzi do nas i brata przeniosłąm do gory a my teraz mamy caly dół dla siebie:-)
Cyprysiowa ,Zozakoza kurujcie bardzo wam wspolczuje ja staram sie jak najmniej wychodzic z domku bo jestem bardzo podatna na choróbska

Bliźniaki wszystkiego najlepszego no i synow masz kochanych ;-)
musze wam sie pochwalic ze dostalam jeden pokoik wiecej a to dlatego ze moja ciocia ktora miala sie do nas przeprowadzic ( dodam ze przeprowadzala sie jakies 6 lat co roku ten sam tekst ze we wrzesniu sie przeprowadza) wkoncu stwierdzila ze jednak sie nie wprowadzi do nas i brata przeniosłąm do gory a my teraz mamy caly dół dla siebie:-)
Myszqa
To super! Będziecie mieć więcej miejsca dla siebie :-)
YOKA znam ten problem szkoda że mósisz się męczyć z babcią my też mieszkamy z babcią męża ma 85 lat i głupio to zabrzmi ale na całe szcęście jest sparaliżowana(niecałkowicie) i leży plackiem ale za to wszystko trzeba koło niej zrobić przewinąć,nakarmić a ma chyba ze 150 kilo ja teraz takich czynności nie wykonuję bo jak ale i tak latal z góry na dół bo co chwile woła ja terz tylko jej sprzątam a do reszty przychodzą pielęgniarki ale obawiam się że jak urodzę to mi się skończy i będę miała dwoje malutkich dzieci buuu ale tak szczeże to po ośmiu latach się już przyzwyczaiłam mimo tegoże nieraz naprawdę daje w dupe. ups sory nie martw sie yoka dla was to trudne ale z biegiem czasu będzie lepiej
reklama
blizniaki wszytskiego naj naj naj z okazji urodzin100 lat i jescze więcej
agwar może zadzwoń do swojego gina i zapyataj czy te kłucia w pochwie to normalne, ja wychodze z założenia że lepiej sprawdzic za wczasu
marzycielka to fajnie że ci się poprawił humorek, no i chyba lepiej się czujesz skoro takie spacerki sobie ucinacie. Super:-)
Cyprysiowa a ja pomyslałam ze może jakąs ksiązke o papieżu Janie Pawle Drugim, jesli oczywiście lubi takie rzeczy, ewentualnie właśnie jakis fajny zaparzacz do herbaty...
Yoka współczuję ci bardzo
A u Nas dzis bardzo miło, z mężem odbijamy sobie te ostatnie niesympatyczne chwile byliśmy na długim spacerku w lsie znaleźliśmy dużo grzybków, poprzytulalismy się a na wiczorek planujemy szklaneczkę mleka, cekoladę i film "Ciąża od A do Z"...
Witam wszystkie mamunie!!!
Ostatnio tu nie zaglądałam...

Okruszku - zazdroszczę Ci wspólnych chwil razem.... mmmm..
W sumie miałam ich wiele przez ostatni week, lecz to takie milutkie i chciałoby się więcej... więcej...
A co u Was mamunie?
Wiecie co? Chciałabym otworzyć nowy wątek pt. "poród". Niektóre z Was to przeżyły.. więc wiecie "co i jak". Mnie ten temat troszeczkę trapi

Proszę o rozpatrzenie...