reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzień brrry - jest bryyyy bo u nas we wrocławiu mżawka :-( własnie wybieram się do lekarza internisty bo choróbsko mnie chyba nigdy nie opuści - już 4 tydzień się męcze z tym kaszlem, było już poprawnie a od wczoraj jest jakiś nawrót - mam kaszel,katar, peka mi głowa, wszytsko mnie boli. Ostatnio dostałam syropki dla dzieci, rutinoscorbin, i domowe inhalacje - nie działa nic buuuuuuuuuuuu. Może jednak mozna podać jakiś antybiotyk bo się wykończe. Tak czytam że pisałyscie o tych żebrach - mnie strasznie boli po lewej stronie pod żebrami - aż sie wczoraj przestarszyłam ale teraz mogę to spokojnie zidentyfikować jako skopane żebra.

Nio - zakupy wczoraj poszły gładko - allegro i nie wychodzenie z domu hahahhaha
a coca - cola jak widzę nie działa na wszystkich:-), słyszałam jeszcze o mleku ale znowu na mnie to mleko w ogóle nie działa.

A co do wątku poród to ja jestem za - mimo że naturalnie rodzić nie będe to może pociągniemy tam cesarskie cięcia:-)

Pozdrawiamy raniutko

reklama
Dziewczynki!!
Ja się martwię trochę, Wy piszecie, że dzidzia tak Was nieraz kopnie, że nie macie siły si ruszyć albo, że aż zaboli... :zawstydzona/y::no::no: Moja maleńka nie kopie tak mocno, tylko się rusza... (czuję jej ruchy)$ Jak mam to odbierać? (jaest słaba?)
Możecie opisać te kopniaczki - jak to jest?

Nie maztw sie ja tez slabo czulam mojego synka w pierwszej ciazy a teraz bardzo odczowam kopniaki tak jak dziewczyny pisza czasami az mnie to meczy to popycham corcie albo zmieniam pozycje zeby dala mi spokuj.

dziewczyny jest mi strasznie źle:-( płakałam chyba z godzinę i jeszcze nie mogę sie uspokoić:-( czekałam jak co dzień na telefon od mojego męża, czekałam, czekałam i sie nie doczekałam wiec zadzwoniłam do niego:-( odebrał taki jakiś zły i nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać, pytam się o co chodzi a on oczywiście że o nic i ze się czepiam:dry: pytam sie wiec czemu nie zadzwonił to on do mnie że przecież codziennie nie będzie dzwonił:dry: wkurzyłam się i powiedziałam mu że to że miał zły dzień wcale nie usprawiedliwia go żeby był dla mnie niemiły i sie rozłączyłam:-:)-:)-(, wiecie co czasami mój M potrafi być taki wredny i nieczuły:baffled: siedzę w domu i tęsknię za nim strasznie a on do mnie wyskakuje z takimi tekstami:baffled::-(
jest mi strasznie przykro...

Strasznie mi przykro wredni faceci , latwo mi mowic ale nie przejmuj sie tak strasznie jeszcze przyjdzie z podwinietym ogonem.:wściekła/y:

Pytia wracamy do tematu nacięcia krocza... ja jestem w trakcie czytania i wiesz co, jestem bardzo zadowolona że odnalazłaś taki artykuł i pokazałaś nam tutaj... bo ja już coś wcześniej czułam, iż nacięcie to nie jest taka fajna sprawa... zwłaszcza że już nasłyszałam się na temat depresji u kobiet po takich drastycznych nacięciach, że boją się wrócić do współżycia... nie czują się atrakcyjne i takie tam a ja sobie nie wyobrażam życia bez sexu z moim M. WIELKIE DZIĘKI PYTIA

Bardzo proszę :) Ja miałam wrażenie, że artykuł jest dość solidny i dlatego warty przeczytania, choć zdaję sobie sprawę z tego, że wszystkich wątpliwości i tak nie rozwieje, bo każda z teorii zawsze bedzie miała swoich zwolenników i przeciwników. Ale te statystyki, które są tam podane do mnie przemawiają.
Ale niestety, w moim szpitalu raczej kiepsko z szanowaniem krocza, koleżanka, o której Wam pisałam ostatnio, rodząc 4 dziecko też została nacięta! Moim zdaniem to już przegięcie...

dziewczyny jest mi strasznie źle:-( płakałam chyba z godzinę i jeszcze nie mogę sie uspokoić:-( czekałam jak co dzień na telefon od mojego męża, czekałam, czekałam i sie nie doczekałam wiec zadzwoniłam do niego:-( odebrał taki jakiś zły i nie za bardzo chciał ze mną rozmawiać, pytam się o co chodzi a on oczywiście że o nic i ze się czepiam:dry: pytam sie wiec czemu nie zadzwonił to on do mnie że przecież codziennie nie będzie dzwonił:dry: wkurzyłam się i powiedziałam mu że to że miał zły dzień wcale nie usprawiedliwia go żeby był dla mnie niemiły i sie rozłączyłam:-:)-:)-(, wiecie co czasami mój M potrafi być taki wredny i nieczuły:baffled: siedzę w domu i tęsknię za nim strasznie a on do mnie wyskakuje z takimi tekstami:baffled::-(
jest mi strasznie przykro...

Rozumiem Cię Sawka bardzo dobrze, że jest Ci smutno i przykro, bo przecież nawet przytulić się nie możesz, żeby wszystko wróciło do normy. Ech, faceci czasem tak bezrozumnie potrafią ranić i nawet chyba nie zdają sobie sprawy z tego co zrobili. Ściskam mocno, jutro będzie lepiej.

Liwia dzis w przedszkolu miała zdjecia do kalendarza :-D uśmiałam sie jak mi opowiadała no i była oburzona bo pan fotograf zrobił jej tylko jedno zdj a ona mu ponoc powiedziała ze chce jeszcze a on jej na to ze zabraknie mu filmu na inne dzieci :sorry2: moja mała modelka :-D ale z jakim przejęciem mi opowiadała " tylko raz mi zrobił zdjecie a ja chciałam jeszcz tak i tak " i uśmiechy strzela :-D

Ale słodzina! Będziesz musiała jej kiedyś pilnować, haha...

Czekam dzisiaj na dostawę mojej sypialni. Załączę Wam później foteczki!

Witajcie dziewczyny pierwszy raz wstalam przed moim synkiem o 8.30 a on dalej spi, wczoraj bylam na kursie przed-porodowym bylo super ale jestem zawiedziona bo nie moglam cwiczyc bo położna dowiedzialam sie z moich dokumentow ze mam skurcze i nie moge cwiczyc i zapytala czy moj gne. wie ze tu jestem a ja ze nie bo wiem zeby mi zabronil i powiedziala ze ona sie go zapyta czy moge przychdzic na zajecia jak odmówi to koniec z zajeciami.
Dowiedzialam sie ze jak dzidzia gdzies kopie i nam uciska, kladzie sie reke po przeciwnej stroni i wtedy dzidzia sie przesowa tam gdzie sie znatduje cieplo reki i sprobowalam i to dzialam jestem zaskoczona.
Byla tez dziewczyna ktora dowiedziala sie o ciazy dopiero w 19 tygodniu nie moglizmy uwierzyć szok totalny.

Witajcie Kobietki

Sawka, mam nadzieję, ze dzisiaj już lepiej i że maz sam zadzwoni z przeprosinami.
Mi się udało dzisiaj dodzwonic, bo juz sie zaczynałam martwic, ale wszytsko jest ok.

Justyna, super masz Córeczkę, mała kokietka.

Morbital, trzymam kciuki, zeby Cię w końcu wyleczyli, ja z chłopakami też ciągle byłam chora i 2 lub 3 razy miałam antybiotyk.

Agawar, na pewno remont sie uda, trzeba tylko trochę fachowca pilnowac.

A mnie wczoraj zaczęło bolec gardło i na noc wzięłam sobie, tak jak radziła Anka, rozgnieciony ząbek czosnku + miód + soczek z cytrynki,a potem jeszcze gorącą herbatę z miodem i cytryną, niestety w nocy drapało mnie jeszcze bardziej. Rano powtórka z rozrywki i teraz chyba jest troche lepiej.

Hmmm wg mojej wiedzy cytryna na ból gardła raczej nie jest dobra:) bo tylko je drażni:) Ja bym polecała mleko z masłem i miodem:) Bardzo dobre i ładnie łagodzi ból gardła! Mleko oczywiście ciepłe, łycha masła i do smaku miodku żeby słodkie było:)

witam!!!
ja już dzisiaj lepiej się czuję na szczęście u nas dziś szaro i ponuro i nic mi się nie chce
aniamanu właśnie dziś też to zauważyłam młody strasznie się rozpychał dołem a ja sobie położyłam ręce na samej górze brzuszka i zaraz on tam był to chyba działa mądre te nasze dzieciaki ha ha ha

reklama
Do góry