reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Weronika siadasz na fotelu,mała trzymasz na kolanach,generalnie tylko oglądamy i instruktaż higieny robimy pt.szczoteczka silikonowa na palec i możesz już spokojnie nakładać troszkę pasty bez fluoru-nenedent(bez obawy -wiadomo,że taki maluch nie wypluje a jak połyka to nic sie nie stanie bo to jest bez fluoru).Jak już dziecko jest starsze i "rozumne" to wtedy rozmawiam z nim i pokazuję wszystkie pszczółki,wiaterek,kolorowe plastelinki i jak pozwoli to wyganiamy robaki(jeśli je ma;-)) a jak nie to na pierwszy raz tylko adaptacja.

reklama
ninja zdjęcie pantomograficzne i cefalometryczne.Ja sobie zrobię pomiary i zobaczymy co tam siedzi;-);-)Ża 3 tyg.tzn ten weekend z 24.10 znowu jadę do W-wy (uczyć mi się jeszcze zachciało)więc mnie nie będzie,ale tak poza tym jestem.

Hejo chcialam wiecej nap ale maly juz sie obudzil wiec na szybciutko po super przespanym weekendzie Domisiowi cos strzelilo do tylka i non stop sie budzi mleka mi nie chce jesc nie wiem czemu katarek jeszcze ma i jak bylismy dzisiaj na kontroli to stwierdzila ze to moze po antybiotyku i w przyszlym tyg mozemy juz szczepic i sie okaze czy apetyt powrocil a przez dzien tez daje popalic jest cichutko tylko na raczkach dobra to narazie mykam bo placz okropny ninja super fryz buzki dla wszystkich:-)

Kasik buzioaki dla ciebie i duzo cierpliwosci :-)
Mamma to ty jestes ortodonta?:-) mi narazie dentysta nic nie mówił o wizycie u ortodonty zawsze mówia ze mam ładne zeby wiec chyba mi to nie potrzebne :confused::-D;-)

a Kondzioszka dziś nawet ładnei spał nei liczac X pobódek na cyca i pospaliśmy do 6,15:-D:-p widac mu juz 2 górne jedynki i czekam zeby sie w końcu przebiły:sorry2::dry:

Buziaki dla Dawida na kolejny miesiąc!

Witam, Emileczka usnęła i mam chwilkę, zanim będzie zagrożenie obudzeniem. Ona śpi 30 minut nawet jak jest hałas, ale po tym czasie każdy odgłos ja budzi - nawet klikanie w klawiaturę. Jeśli w domu jest cisza, to śpi nawet 2,5 godz w ciągu dnia. Przesiadłam Emilkę do spacerówki - niestety, bo jeszcze nie siedzi, ale miałam dość spacerów z marudą. W spacerówce więcej widzi i jest spokojniej, ale ja mam wyrzuty sumienia, że jeszcze nie powinna tak jeździć.

Kasik
- zdrówka dla szkraba i spokojnych dni życzę. Emilka też wymaga ciagłej uwagi.
Mamma - gratuluję samozaparcia i że jeszcze chce Ci się tyle dojeżdżać...
Iza - lepiej idź do lekarza, wizyta na pewno nie zaszkodzi
MrsF - już niedługo planujesz następne maleństwo - oby nie trzeba było długo czekać
Ninja - super fryzurka, bardzo ładnie wyglądasz.

Doris - nie martw się tą spacerówką - tu już chyba wszystkie dzieciaki tak jeżdżą :tak::tak::tak: Tymon też nie siedzi - po prostu odchylam trochę oparcie i ok.

Dzięki dziewczyny za tak przychylne opinie na temat mojej nowej fryzury :sorry2: Aż głupio...

Doris Ninja ma racje chyab wszystkie marcowe dzieciaczki juz jeżdża w spacerówce ja tez odchylalam na półleżaco zanim zaczał sam siedziec;-) wiec nie miej wyrzuta;-)
mo teraz kima to juz 3 drzemka i pewnie ostatnia do nocy:baffled: no moze go wezme koło 17-18 na spacer to jeszcze uśnie;-)oby:blink::happy2:
Ninja jak ci naprawde ładnie w tej fryzurce wiec niech ci nie bedzie głupio :-*

reklama
Dziekujemy za pamiec i zyczonka!!!
nigdy mi tak czas nie uciekal jak po urodzeniu dziecka!

Oczywiscie pojechalismy do lekarza, pol h przed tym jak sie miala pojawic czyli w sumie czekalismy 45min ale w kolejce bylismy pierwsi:tak:
Pluca czyste wiec ta temperatura to penwie przez zabki,
podejrzenie padlo tez na trzydniowke, ale ja mysle ze to zeby
Mam dodatkowo oprucz bobodentu, wapna, nurofenu w raziepotrzeby podawac cebion i jak nie bedzie lepiej to w piatek do kontroli.
Dobrze ze pojechalam bo balam sie ze bedzie jakies zapalenie oskrzeli albo pluc. Tak to wiem ze nic zlego sie nie dzieje.Maly jakby lepiej. Turla sie po dywanie, bez marudzenia, placzu i wrzasku.
Boje sie tylko nocy, 3ciej takiej paskudnej nie przezyje :no:

Doris- nie robisz krzywdy corci. Wychodzi na to ze jej sie podoba. Ciesz sie.

Ninja- bardzo sexy fryzura. Taka kobieca bardzo.

Kasik- mam nadzieje ze szybko wszytsko wroci do normy

Do góry