reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Biorę jeszcze pod uwagę taką rogówkę - jest baaardzo wygodna i ma świetnie składane zagłówki...:cool2::cool2::cool2: I do tego może ten szelzong, bo nie jestem pewna czy dwie trójki zmieszczą się w moim salonie....:dry: Jak nam zrobią wylewki to będę mierzyć, wycinać i układać kartony na podłodze - wtedy wszystko będzie jasne!;-):tak:

11762047676605033994oi8.jpg

12040292721788246757vh6.jpg

reklama
Stefanna slicznie bedziecie mieć w domku :-) pierwsza sypialnia jest super:-)
ja mam w sypialni same skosy i ciezko cos wykombinowac:-(

To ja nieco skromniej, wpadła mi w oko sofa "klippan" z Ikei, ale coś mi ostatnio koleżanka bąknęła że jakościowo meble z Ikei są słabe :baffled: jakie macie o tym zdanie??

To ja nieco skromniej, wpadła mi w oko sofa "klippan" z Ikei, ale coś mi ostatnio koleżanka bąknęła że jakościowo meble z Ikei są słabe :baffled: jakie macie o tym zdanie??
Ja myślę,że jak do siedzenia, a nie do spania to będzie oki:tak: I mnie się podoba, ale ja przy Błażku szybko zmieniłam taki kolor na bordo:zawstydzona/y::wściekła/y:

Weronika - stanowczo odradzam z Ikea rzeczy które beda czesto uzytkowane np sofy ,kanapy,fotele
Mam sofe z Ikea nawet podobana troche do Twojej nie byla ani najtansza ani najdrozasza. kolor bialy obita milym trwalym materialem ale........ma ok 9mcy i jest do wymiany bo wszyscy lubia siadac na niej w jednym miejscu(najwygodniej) a ze moj kochany wazy ok108-110kg kanapa ,,lekko'';-) sie zapadla w tym miejscu juz nie mowie o tym ze musialam ja po tygodniu zaczac nakrwac kocem bo J, syn szybko ja zalatwil a po zapieraniu zostawaly ochydne plamy.Teraz stoi w ogrodzie i czeka na eksmisje:-p

W domu w którym mieszkam(byl z czesciowym wyposarzeniem) jest duzo rzeczy z Ikea zadowolna jestem z szafek kuchennych,biurka i wyra w sypialni byly takze 2 sofy 2jka i 3jka koloru brazowego ogolnie b.wygodne i niby pokrowce zdejmowane do prania ale material jest do doopy i strasznie sie mechacą wiec pewnie je bedzie trzeba odkupic przy wyprowadzce :baffled:albo je ogole:-D:-D:-D:-D
To tyle z mojej strony...

Weronika
jeśli chodzi o IKEę to uważam, że mebelki są warte swojej ceny. Ja mam chyba już 8-my rok kanapę Tomellilę i jestem zadowolona.:tak: Teraz zaczynają trochę sprężyny skrzypieć (od stelaża do spania, bo jest rozkładana), ale nie ma się co dziwić skoro tyle lat nam służy, hehe:-p;-) Jak mieszkałam w Krakowie to większość mebli kupowaliśmy w Ikei i ma je teraz moja teściowa - są nadal w dobrym stanie i jest z nich bardzo zadowolona.:-)

A co do Twojej kanapy to bardzo fajna, tyle, że tak jak pisała Kra ona jest bardzo wygodna do siedzenia, ale poleżeć to już się na niej za bardzo nie da...:no:
A rozglądałaś się za kanapami naszych polskich producentów?! Moi znajomi (Ci spod Rzeszowa, hehe;-)) kupili sobie do domku bardzo fajne sofki z Gawina i za komplet dwóch trójek + dwójka dali rok temu ok. 3 tys. Z tego co widzę, to ta Twoja sofka kosztuje niecały tysiak, więc myślę, że są nadal porównywalne, a w wyglądzie prawie identyczne!;-):tak::-D
Zaraz Ci znajdę zdjęcie i wkleję!

A oto fotki - troszkę ciemne, ale mam nadzieję, że coś zobaczysz:;-)

gawindx0.jpg

gawin1fz9.jpg

Napiszę Ci jeszcze tylko, że jest to skóra ekologiczna - bardzo miękka i przyjemna w dotyku...:cool2: Moja Ewcia ma w domu dwóch synków i bardzo się obawiała jak je utrzyma w czystości, ale jest super zadowolona, bo wystarczy że weźmie wilgotną szmatkę, przeciera i kanapy są czyściutkie...
Do tych sofek możesz dokupić kilka poduch z ładnymi poszewkami - akurat w Ikei są fajne - i rzucić na każdą sofkę! Efekt będzie na pewno świetny, a z torbami na pewno nie pójdziesz!

Tu Ci podsyłam stronkę:
Meble Gawin - meble tapicerowane - meble do salonu
a ten model nazywa się Modena

Ostatnia edycja:
Ale to wszystko ładne..
Stefanna ta pierwsza sypialnia extra!:-)
Kasik super urządziłaś waszą sypialnię:tak:
Ja mam z Ikea meble i jestem zadowolona ale nie mam kanapy tylko szafki:tak:
A meble z Klera są super tylko te ich ceny.....:baffled::baffled:

reklama
Ja rówież polecam Gawina (wybierałyśmy z kumplelą te meble Gawina do firmy, w której pracowałam - jakość świetna!)
A co do Ikei to również polecam - wiecie, jak ktoś kupi kanapę za 300 zł to czego tu oczekiwać?że na lata posłuży? Chyba najczęściej stąd biora się nieprzychylne opinie. Wiem, bo sama , przy wprowadzaniu się do pierwszego mieszkania miałam takie 2 kanapy :-))

Do góry