To ja nieco skromniej, wpadła mi w oko sofa "klippan" z Ikei, ale coś mi ostatnio koleżanka bąknęła że jakościowo meble z Ikei są słabe

jakie macie o tym zdanie??
Weronika jeśli chodzi o IKEę to uważam, że mebelki są warte swojej ceny. Ja mam chyba już 8-my rok kanapę Tomellilę i jestem zadowolona.

Teraz zaczynają trochę sprężyny skrzypieć (od stelaża do spania, bo jest rozkładana), ale nie ma się co dziwić skoro tyle lat nam służy, hehe

;-) Jak mieszkałam w Krakowie to większość mebli kupowaliśmy w Ikei i ma je teraz moja teściowa - są nadal w dobrym stanie i jest z nich bardzo zadowolona.:-)
A co do Twojej kanapy to bardzo fajna, tyle, że tak jak pisała
Kra ona jest bardzo wygodna do siedzenia, ale poleżeć to już się na niej za bardzo nie da...

A rozglądałaś się za kanapami naszych polskich producentów?! Moi znajomi (Ci spod Rzeszowa, hehe;-)) kupili sobie do domku bardzo fajne sofki z
Gawina i za komplet dwóch trójek + dwójka dali rok temu ok. 3 tys. Z tego co widzę, to ta Twoja sofka kosztuje niecały tysiak, więc myślę, że są nadal porównywalne, a w wyglądzie prawie identyczne!;-)

Zaraz Ci znajdę zdjęcie i wkleję!