reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

staram sie o tym niemyslec ale ja tak mam jak sie czegos naslucham to mysle caly czas o tym:zawstydzona/y:

od jakichs dwoch tygodni strasznie zaczal mi sie dluzyc czas myslalam ze to takie przejsciowe bo czasem tak sie zdaza ale to juz chyba mi tak zostanie do porodu:-D

Mi tez sie dluzy. Maz mowi ze za szybko lozeczko rozlozylismy, ale ja tak na to czekalam..:-)

Misiówka ja mam wg. usg 10 grudnia, a wg om. na 12. Trzymam sie jednak terminu usg bo miesiaczki to raczej zawsze mi szalaly:-D:-):-D. Tym bardziej ze lekarz w polsce potwierdzil termin usg.

reklama
Ja wam zazdroszczę tych terminów wg usg. Ja miałam miesiączki tak regularne, jak sekundy atomowe. A usg nie pozostawia żadnych złudzeń. Termin wigilijny jak nic.
A tak sobie marzyłam, żeby te kilka dni do przodu się przesunęło.

Marzycielko, nie wiem, czy to cię uspokoi, ale moja kumpela tak na miesiąc przed porodem zaczęła regularnie śnić o rodzeniu itp. Każdy jeden sen przypominał dreszczowiec lub horror.

dzieki Agatkas napewno sie przyda:tak:

aj dziewczyny no i moj sasiad zmarl:-( ale sie zapil prawdopodobnie:-( ide sie polozyc bo az mnie brzuszek boli przez to wszystko:-(

Zapominajka mój dzidziuś też jest świąteczny:) 25.12. Trzeba będzie zadbać, żeby dostawał osobne prezenty na urodziny i na gwiazdkę. Chociaż po cichutku liczę, że może się pospieszy:)
Moja położna jest o tym przekonana:) mówi, że żadna mama nie odpuści mycia podłóg itp. zajęć przed Świętami.
Zamierzam 2 tygodnie wczesniej sprzątać, chodzić po schodach no i oczywiście SEX:-p:-D

Zapominajka mój dzidziuś też jest świąteczny:) 25.12. Trzeba będzie zadbać, żeby dostawał osobne prezenty na urodziny i na gwiazdkę. Chociaż po cichutku liczę, że może się pospieszy:)
Moja położna jest o tym przekonana:) mówi, że żadna mama nie odpuści mycia podłóg itp. zajęć przed Świętami.
Zamierzam 2 tygodnie wczesniej sprzątać, chodzić po schodach no i oczywiście SEX:-p:-D

Pewnie Cie nie pociesze ale caly grudzien robilam generalne porzadki, podlogi, okna-wszystko blyszczalo i na porodówke trafilam 27 grudnia a tak chcialam przed swietami...

anoli - no to w sumie blisko mamy te terminy, hehehehe. Podobno w UK trzymają się terminu wg drugiego USG właśnie i on jest obligaroryjny.

Zapominajka - wiesz, nie załamuj się - tylko 5% kobiet rodzi w terminie!

Dagulla - ryba ty to masz przeboje.... ale może teraz już nie będziesz się tak zamartwiać o dzidziusia!

Dorotka - u mnie podobnie - nic nie pomagało na przyspieszenie porodu - żadne wieszanie firanek, szorowanie okapów....

Śniło mi się dzisiaj, że jadę sobie po atostradzie moim autkiem 130km/h a tu w poprzek drogi wyjeżdża TIR nie wiem skąd:baffled: Naciskam na hamulec a tu nic - strzeliła linka hamulcowa. Jakimś cudem między samym Tirem a jego naczepą była jakaś przerwa - mozliwa tylko we śnie - nie rozbiłam się...
Czy uważacie, że 31 tc to już ostatni moment żeby przestać prowadzić? Na razie jeździ mi się dobrze ale może to jakiś znak...

reklama
Do góry