reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

renia - no to miodowy weekend widzę, hehehe, miłego obiadku!!

A ja włąśnie wstawiłąm obiadek i sobie dogorywa na gazie, rodzinka wstała z drzemeczki, więc mykam wracam dotrzymać im towarzystwa.

reklama
Anka - wyszperałam sobie hehehe, oczywiscie rodzina podniosla bunt na calej linii, ale nam to centralnie wisi... To jest imię sumaryjskiej bogini miłości i wojny, była pierwowzorem dla Ateny i Wenus.

To tak jak u mnie. Moja Anika też nie wzbudziła wielkiej aprobaty. ale tak jak Ty mam to w nosie. To my na co dzień bedziemy po kilka albo kilanaście razy wypowiadać to imię i nam przede wszystkim ma sie podobać. W każdym razie wyszperałaś bombowo. Super imie. Ja tylko sie obawiam czy nie będzie problemu z rejestracją w USC i oby nie....

Witajcie :-)
Jestem

Tak długo mnie tutaj nie było, ale za wami teskniłam :-(, brakowało mi was :tak:.

Tyle mam do nadrobienia, zaraz zaczne czytac, ale mam aż 60 str do przeczytania.

Ale musze sie doweiedziec co u was słychac, czy wszystko dobrze :tak:

A mnie dziś dopadła jakaś "degrengolada" nic mi się nie chce, wszyscy przeszkadzają. Potrzebuję więcej spokoju i wyciszenia. Sama już nie wiem, co jeszcze muszę przygotować... jakaś taka zagubiona.
Mój mózg to teraz już na pewno "musk" - zupełnie zrasowany. Nie myślę o niczym, co nie jest związane z ciążą albo dzidzią i nie mam nic do powiedzenia wśród ludzi.
Wysłać mnie na bezludną wspę albo do klasztoru:tak:

witam wszystkie panie...ostatnio jestem nie dość że zestresowana to i spanikowana....do tego dochodzi rozkojarzenie bo z tego wszystkiego napisac posta tutaj to napisałam w innym dziale....wczoraj stuknął mi 34tc i im bliżej końca tym więcej stresu....a najbardziej boję sie ze nie dam rady urodzić naturalnie,lekarz również sie tego obawia ale jak narazie nic konkretniej....(astma-niestety ataki są dosyć ostre i wspinaczka na 3 pietro daje mi nieźle w kość,a co dopiero poród) . Bardzo mi zależało aby rodzic naturalnie z mężem u boku, ale teraz strasznie sie tego boję...najgorsze ze nie znam nikogo z podobnym problemem :(
pozdrawiam was cieplutko

No właśnie tak wyczytałam to imię z listy i zastanawiałam się czy nie ma jakies pomyłki. Pierwszy raz słysze takie imię i jest świetne. Skąd Ty je wzięłaś? Bardzo mi sie podoba.
Anka - wyszperałam sobie hehehe, oczywiscie rodzina podniosla bunt na calej linii, ale nam to centralnie wisi... To jest imię sumaryjskiej bogini miłości i wojny, była pierwowzorem dla Ateny i Wenus.

A nie czasem z Olgi Tokarczuk "Anna Inn w grobowcach świata"? Bo mnie się zaraz skojarzyło z tą ksiązką. A to moja ukochana pisarka :-)

Wysłać mnie na bezludną wspę albo do klasztoru:tak:

Chyba raczej na porodówkę Dorotko :-D

Spałam dzisiaj popołudniu prawie trzy godziny... Wreszcie czuję się wyspana.

reklama
Dobra troche poczytałam ( jest tego tyle ze szok :-D), a teraz wam napisze co u mnie.
Więc tak:
2 list właczyłam kompa, zeby do was zajzec, a tutaj internet nie działa :angry:, mój Krzysiu zadzwonił na infolinie i powiedział ze nie działa, tam go poinformowali ze na drugi dzien przyjedzie monter i sprawdzi co i ja. No i przyjechał ... diagnoza modem zepsuty :angry:. Ale zeby było śmiesznie to monter nie mógł nam do załozyc, tylko trzeba było zadzwonic na infolinie i zgłosić usterke. No wiec dzwonimy mówimy co i jak i zamawiamy nowy modem ... a oni ze teraz musimy czekac na niego 10 dni :szok:. Oczywiscie jeszce nam go nie przysłali, tylko pozyczylismy modem od brata Krzysztofa :-(. Achhh szkoda gadac.

No a u nas tak: byłam we wtorek u mojej ginki, szyjka ma rozwarcie takie jak miałam, nic sie nie zmieniło :tak:. 13 list w czwartek jade na usg i zrobi mi test na paciorkowca, ale wczesniej muszę go kupic w aptece. Tabletki odstawic mam w 37 tyd, a luteiny już nie biore od środy.

Orientujecie się moze ile kosztuje taki test na paciorkowca ?

Wyprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki dla małęgo, porobiłąm zdjęcia i zamieszcze je na zakupach :-D

Do góry