reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
"Język dwulatka" kartkuję z doskoku i na tym się kończy![]()
To tak,jak ja.

A
alka303
Gość
hihi to widzę że musze szybciej wszystko przeczytac :-)
Nimrodel
Początkująca(y)
Kaska19 jak twoja malutka ci rosnie?
a mam pytanie sa jakies fajnie książki ktore czytałyscie w ciązy i sobie chwalicie?
Wiele książek jest godnych polecenia...
a jeśli chodzi co konkretnie w czasie ciąży ciekawego czytałam to :
wszystkie książki Olgi Tokarczuk - są dość specyficzne, ale jak się człowiek rozsmakuje to mniam;-)
dla początkujacych polecam "Podróż Ludzi Księgi", ale dla mnie "Prawiek i inne czasy" był jedną z najlepszych książek jaką w życiu czytałam! - jak nie najlepszą...

oprócz tego dwie książki o tradycjach i obyczajach polskich, oraz demonologia polska, czyli o tradycyjnych wierzeniach ludowych, sięgających starożytnej słowianszczyzny, takie ciekawostki o mamunach , dziewożonach, wiłach, strzygach, płanetnikach itd, czyli coś w sam raz, dla tych co mają dziwne sny - czyt. kobiety w ciąży

czytałam też coś podobnego do "Starej baśni", ale , niestety, nie pamiętam tytułu, ani autora - to chyba muszę zwalić na spowolnienie umysłowe w czasie ciąży

z ciekawszych to jeszcze "gejsza w kulturze japońskiej" - to bardziej opracowanie popularnonaukowe niż powieść,
niezła też była "Szeroka woda" Łokasza, ale to raczej literatura męska, choć ciekawe, bo coś w stylu męskiego romansu, do tego różne niewyjaśnione zjawiska.
a kazdej z Was, z pewnością mogę polecić "Kwiat pustyni". Pewnie o tym już słyszałyście, ale naprawdę warto, bo to autobiografia, a życie pisze historie, jakich nie wymyślił by najlepszy fantasta...
aha, no i oczywiście "Matka mojego dziecka" - zbiór rewelacyjnych felietonów dziennikarza "Wyborczej" - można się uśmiać do łez - polecam szczególnie dla przyszłych Tatusiów!
Ostatnia edycja:
A
alka303
Gość
szczególnie zainteresowała mnie "Matka mojego dziecka" :-) i "Kwiat pustyni" dzis smigam na miasto w poszukiwaniu stanika ciążowego lub sportowego - zalezy co wygodniejsze- i zajde do naszego Norwida :-)
a na dniach wybieram sie do fryca bo wygladam jak mop...hahahaaa

a na dniach wybieram sie do fryca bo wygladam jak mop...hahahaaa

askkle
Fanka BB :)
Ja właśnie też nadrabiam ksiązkowe zaległości. Bo uwielbiam kupować ksiązki, tyle że ostatnio nie miałam weny na ich czytanie, tylko gazety o dzieciach wciągam. Ale teraz się ostro biorę za czytanie, bo boję się że po porodzie to już w ogóle nie znajdę na to czasu... bynajmniej na początku 
Minesota
Fan(ka)
asskle - nie znajdziesz
potem jak już młody vel młoda - zajmie Ci calutki wolny czas 
Mi dopiero ostatnio udało sie przeczytać książke
niedzieciową do tego 

Mi dopiero ostatnio udało sie przeczytać książke

reklama
Minesota
Fan(ka)