reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

reklama
i dobrze,że się wątek kulinarny przewija..ja uwielbiam jeść a tym bardziej teraz!!
mi z porządków zostało tylko wysprzątać 2 łazienki i wymyć materac dla mojej mamki!!bo u mnie goście przyjezdni!!
gastone dziękuje za przepisy!!
ja część zakupów zrobie dzisiaij resztę w piątek wieczorkiem
jeszcze muszę iść popatrzeć za łóżeczkiem dla Caroline(takie imie wybraliśmy z Księciem dla naszej pociechy)
torba już w 100% spakowana(i tak pewnie czegoś zapomniałam),więc teraz tylko wielkie odliczanie!!
trochę mnie przeraża mój wewnętrzny spokój-nie mam żadnego stresu związanego z porodem.przy 2 poprzednich porodach jakiś strach był!!a teraz....barddziej boje się wizyty u dentysty!!!
drażnią mnie tylko te skurcze,w poprzednich ciążach aż takich nie miałam przepowiadających!!trochę zaburzają mi one porządek dnia!!
tym bardziej,że czasami jak mnie wieczorem złapią to Książe już panikuje i chce jechać do szpitala!!
ale zobaczycie,że ok 16 stycznia jeszcze będę poruszać temat "domowych sposobów wywołania porodu"
niby wszystko może się rozegrać w ciągu kolejnych godzin,ale jakoś już w to niewierzę!!dobra bo truć zaczynam!!miłego dzionka

Ja wrocilam wlasnie ze spacerku, moj maly diabelek dziwnie spokojny wiec az sie boje hih to tak zwana cisza przed burza!!!
Beata pochwal sie co robisz dobrego na chrzciny bo strasznie jestem ciekawa!!! Ja uwielbiam gotowac, Mam kolo 17 ksiaek kucharskich, plus trzy segregatory.Wiekszosc sa po angielsku ale swietnie! hih Teraz od meza dostalam najnowsze wydanie kuchni polskiej (bo mam oczywiscie i takie z 80 roku) i powiem wam ze ksiazka super! Kazdy przepis ilustrowany.mniam.
Megan to na co sie w koncu decydujesz ty tez sie pochwal menu!!!
Ja robilam chrzciny w hotelu i z tego co pamietam to na przystawke byla salatka caprese (mozarela, suszone pomidory, oliwa) z cieplymy buleczkami. na obiadek byl schab po morawsku, a na deser jablecznik z lodami.Plus oczywiscie tort ale robiony przez moja tesciowa.Bylo przyjemnie, smacznie i nie drogo bo 700 zl za 16 osob.(oczywiscie w Polsce) natomiast w przyszlosci drugie dzieko bede chrzczila tutaj wiec zdawajcie mi tu relacje szczegolowo! No i taka ze mnie kucharka ze ja tu pisze a makaron kipi ehhh

Gastone...nie wiem jeszcze co będzie na stole na chrzcinach!!właśnie poraz kolejny dopadły mnie kłopoty finansowe i teraz to już nie żarty!!
nie wiem czy czasami z tego powodu nie zostanie cała impreza odwołana:wściekła/y:
zabija mnie ta sytuacja...kryzys gospodarczy jest bardzo odczuwalny w moim portfelu!!ah szkoda gadać:-(
jeżeli natomiast stanie się cud i będę mogła zrobić imprezkę to chyba skuszę się na tego Twojego indyka do tego pieczone w folii ziemniaczki i sałatka wiosenna, torta będę robiła sama,ciacho:sernik na zimno i drożdzowe ze śliwką!
może jeszcze schabik ze śliwką na ciepło!
sałatka z kurczakiem!
alkoholu u nas nie będzie ,więc do picia kawka,herbatka i soki ze świerzych owoców!!bo jak nie to nawet na mleko i pampersy nie będzie:wściekła/y:
przestaje smucić chociaż mam ochotę się wyżalić.......:zawstydzona/y:
,ale wszystko okaże się w piątek,,,czy moje kochanie będzie miało kase na koncie

Ja to tradycyjnie, schabowy z pieczarkami, kurczaczki,slatka tradycyjna,salatka z tunczykiem,salatka ryzowa,bigosik,piersi z indyka w galarecie no i jakies tam jeszcze przystaweczki. A tak wogole to ja nienawidze gotowac!!! No ale mus to mus. Jakis alkohol u nas bedzie ale to tylko z okazji moich urodzin ktore wyprawiam tego samego dnia:-) I wszystko organizuje w domu. Robilam juz w marcu Klaudi bierzmowanie na 25 wiec juz mam mala wprawe. Zreszta i kilka znajomych do pomocy tez sie znajdzie wiec spoko. No i moja siostra starsza siostra przylatuje w piatek wiec jeszcze mi upiecze jakies ciasta:)...

Ps. Gosia Magda jest znowu w ciazy.:-) 5 tydzien:-D

ahhh już mam dosyć całej tej sytuacji!!
do tego nerwy powodują skurcze a to wiadomo jak może się skończyć!
dobrze,że Susanaah zasneła mogę chociaż podumać spokojnie

Hej!!! Wpadłam się pożegnać z Wami, ale nie na długo ;-)

ahhh już mam dosyć całej tej sytuacji!!
do tego nerwy powodują skurcze a to wiadomo jak może się skończyć!
dobrze,że Susanaah zasneła mogę chociaż podumać spokojnie

Bidulko, życzę żeby się szybko sytuacja wyklarowała i nie rodź za szybko, co?

Znikam, muszę się skończyć pakować, zrobić sałatkę po żydowsku na kolację i do męża potulić, który jest w domku, bo jest chory :baffled:... Pozdrawiam, słodkich snów, papatki :sorry2:

reklama
Do góry