reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Yoka nie przejmuj sie... widzisz marzycielka tez miala zatrucie i wsyztsko super sie skonczylo... narazie sie nie martw.

Paola super ze wszystko ok i ze mozesz juz rodzic... obym ja sie dowiedziala jutro ze juz prawie rodze ;-)

reklama
Agawar, Agacia wydaje mi się, ze to nie za dobrze tak cały czas siedzieć w domu ze strachu przed odejściem wód, bo przecież może byc tak, ze poród zacznie sie od skurczy, a wody mogą odejść nawet przy porodzie. Wydaje mi się, ze poród też przebiegnie trochę sprawniej, jak człowiek troche rozruszany, no i czas sie wtedy tak nie dłuży.

Zapominajko, gratuluję braku kiły:-D:-D:-D

Semiko, naprawdę bardzo współczuję Waszej rodzince i mam nadzieję, zę czas kiedyś uleczy rany.

Agga 24, mam nadzieję, ze po porodzie nastroje depresyjne miną, no i w końcu będziesz miała zajęcie, a teraz korzystaj z błogiej ciszy i spokoju.

Tygrysku, cieszę się, ze mężuś zrozumiał powagę sytuacji i ze poświęca Wam więcej czasu po pracy.

Yoka, gratuluje duzej Córci. Mam nadzieję, że ciśnienie sie unormuje, a jeśli nie to i tak najważniejsze, że będziesz pod fachową i dobrą opieką i już za kilka dni jak Marzycielka będziesz tulić Oliwkę.

Paola, super, ze wszystko poszło po Twojej myśli, trzymam kciukasy, zebyś wytrzymała jeszcze te 2 tygodnie, tak jak ci sie marzy.

A ja mam dalszy ciąg przebojów z piecem, wróciłam z pracy i znów cos sie zacięło, ale doszłam już co, tylko nie mogłam wleźć za ten piec bo tam mało miejsca, a okazało sie, że wentylator sie zakleił od sadzy, wiec wezwałam brata na ratunek, rozkręcił, przeczyścił i działa. Całe szczęście, ze udało mi się zdiagnozować problem, bo byłoby kiepsko, takie wiatrzycho u nas dzisiaj:baffled:

Paola super że z dzidzią jest wszystko ok :tak:
Yoka dobrze będzie, nie stresuj sie :tak: najwyżej będziesz kolejna rozpakowana grudniową mamusią :tak:

Paola super że dzidzia tak pięknie rośnie i że wszystko ok....:-)

anoli mam nadzieję że jutro będzie dobrze....bo mierzyłam ciśnienie przed sekundą i mam prawie 150/95 :-(

nie wiem jak Ciebie lekarz ukierunkował ale mi powiedział że jeśli cisnienie będzie wyższe niz 140/90 i nie będzie chciało przez jakis czas zejśc to mam natychmiast jechac do szpitala.

Semiko - trzymaj się rybko!! A wiadomo już jaka była przyczyna śmierci?

Sawka - jeśli mogę zapytać... co jeśli urodzę dziecko w Anglii, jestem w Polsce na urlopie wychowawczym, chcę przejść na macierzyński zachowując ciągłość i potem po macierzyńskim dalej na wychowawczy. Jakie dokumenty powinnam przedstawić, czy muszę tłumaczyć dokumenty, czy wystarczy, że będą po angielsku, chodzi mi o ten papierek ze szpitala, że urodziłąm tego i tego dnia. Bo potem wysyłam to do szefostwa w Pl jak rozumiem i oni wypełniają dokumenty i przekazują do ZUS-u, a ja powinnam jeszcze napisać orzeczenie, że urodziłąm swoje drugie dziecko tak? Coś jeszcze oprucz tych trzech świstków? No i czy w ogóle wypłacą mi macierzyński w związku z tym, że nie rodzę w kraju?

Yoka - mam nadzieję, że ciśnienie jednak się unormuje, ale przynajmniej wiesz, że jak będzie trzeba wywoływać poród, to dzidzia gotowa do przyjścia na świat, to najważniejsze!! Moja Misia była oszacowana w dzień porodu na 3600, a urodziłą się 2980, więc róznie to bywa, nie przerażaj się!!

Paola - super wieści i dobra decyzja, nie ma się co spieszyć, trzeba dać dzidzi trochę czasu!!

Bliźniaki - no całe szczęśćie, naprawdę!!

nie wiem jak Ciebie lekarz ukierunkował ale mi powiedział że jeśli cisnienie będzie wyższe niz 140/90 i nie będzie chciało przez jakis czas zejśc to mam natychmiast jechac do szpitala.
No mi lekarz dzis powiedział że jeśli jutro wysokie ciśnienie będzie się utrzymywać to mam jechać do szpitala

reklama
Do góry