reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

villemo- mam cos podobnego..najpierw była jedna krostka...później druga a teraz robi sie trzecia...i to tylko po jednej stronie brzucha..jak podrapie to swędzi i tak juz 2 rozdrapałam i jest brzydki ślad :. ale nie mam pojęcia co to od czego...

w jednym miejscu to od 3tyg. mnie szczypie, ale tak jakby od środka, a krostki mam na całym brzuchu, w poniedziałek mam wizyte zobacze co mi powie ginka

reklama
villemo, Ola2in1 - jeśli krostki są czerwone i są o okolicy rozstępów, to może to być pokrzywka ciążowa - nie ma na to lekarstwa, znika po porodzie.

Sawka - wielkie dzięki, bardzo będę wdzięczna. Jeszcze tylko się upewnię czy dobrze zrozumiałąm, jeśli przerwę urlop wychowawczy w dniu porodu i przejdę od razu na macierzyński, to przysługuje mi on w pełnym wymiarze, czy o te 2 tyg. krótszym?
Misiówka niestety urlop macierzyński ci nie przysługuje tylko zasiłek macierzyński (czyli kasa) [FONT=&quot]odpowiadający części urlopu macierzyńskiego[/FONT]

Sawka - aha, czyli mogę być do końca na wychowawczym, czy tylko tyle ile normalnie trwałby macierzyński? Dodatkowo dostnę kasę i możliwość urlopu wychowawczego na drugie dziecko, tak?

reklama
Witam wieczorowo

Ja właśnie wróciłam z wizyty......moja córa to całkiem spora panna a waży 3700:szok: płucka całkowicie wykształcone i pięknie oddycha,ciąża całkowicie donoszona bo widać już zwapnienia w łożysku i wogóle jest zdrowiutka.....Narazie na poród się jednak nie zapowiada więc jeśli nie urodzę to terminu to idę do szpitala....Dostałam skierowanie na ktg raz w tygodniu....ale jest jedna smutna sprawa a mianowicie mam wysokie ciśnienie 135/90 i do tego te mega obrzęki:-( Jeśli jutro ciśnienie sie nie unormuje to najprawdopodobniej zatrucie i mam jechać do szpitala....
To super ze cora zdrowa to moze jednak ty bedziesz nastepna.

A ja bylam na akupunkturze trochę to kuje ale da sie z niesc powiedziano mi ze to pomaga i rzadko się zdarza zeby byla po akupunkturze cesarka chyba ze sa jakies komplikacje i podobno poród jest lżejszy.

Do góry