reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bawimy, Mama bawimy!!!

Aniajw - ogólnie pomysł z wózkiem jest super. Tylko jeśli chcesz mojej rady - na początek taki "wypasiony" wózek jeszcze będzie dla Małej za bardzo skomplikowany i może zostawcie go sobie jako prezent na "za rok";-).
Moja starsza córcia dostała coś takiego jak miała prawie 3 lata i przez pierwszy rok się tym nie bawiła - wózek ją "przerastał". Weź pod uwagę, że nawet jak Mała będzie wiedziała do czego służy i jak się do niego lalę wkłada to nie będzie jej widziała i będzie Jej ciężko taki duży wózek prowadzić.
Ja swojej też chcę kupić wózek, ale taką zwykłą spacerówkę na razie - odpowiednią do Jej wzrostu i "wiedzy". Ostatnio bawiła się takim u Babci i miała super frajdę, bo widziała wożoną lalę, a na ten duży nie zwróciła w ogóle uwagi.
Ja już sobie wpisałam takie wózeczki:
Wózek dla lalki 2 kolory od ZiAndrzej (480893418) - Aukcje internetowe Allegro
taki:
WÓZEK DLA LALEK - SPACERÓWKA, NOWY, Jakość !!! (471141986) - Aukcje internetowe Allegro
czy taki:
WÓZEK DLA LALEK SPACERÓWKA CHOU CHOU dla M. Mamy (473424185) - Aukcje internetowe Allegro

Daj znać jaka decyzja.:-)

reklama
I znowu ja:-):-):-)
Dzisiaj a raczej wczoraj byliśmy w sklepie z zabawkami (młoda szalała wszystko musiała dotknąć:baffled::baffled:, wasze dzieci też tak mają:-)?).
A więc kupiłam lalkę (cel wizyty w sklepie), ale tata kupił jej jeszcze kotka, bo chciała. I chyba to był lepszy zakup, bo z pluszakiem nie rozstawała się dopóki nie usnęła, nawet poszła się z nim kąpać, udało mi się ją przekonać żeby kicia tylko patrzył. A lalę po przyjściu do domu położyła na fotelu i do tej pory leży:confused: Oglądaliśmy też wózki, jednak będzie spacerówka:happy:. Ma dostać na Mikołaja od babci.

Aniajw ja tez odradzam głeboki wózek na razie. Laura dostała taki na roczek i nawet nie mogła dosięgnąć do rączki, poza tym był cięzki i za duży dla niej, więc schowalismy go do piwnicy. Ale dostała też lekką spacerówkę Baby born i tym sie bawi, bo jest lekki i jej rozmiarów :-).
My kupilismy Laurze na razie pod choinkę ten gadający odkurzacz Playskool, w sklepie była nim zachwycona, ale w domu schowałam go przed nią, choć sama mam ochotę go rozpakować i pobawic się nim :-D. muszę jeszcze coś dokupić, poczekam na wasze pomysły i może cos zgapię ;-).

No, to ja już prawie obkupiona na Święta w prezenty. Zostały mi już tylko dwie rzeczy do kupienia.:tak:
Dla Weroniki na Mikołajki mam robaczka-rysowaczka, a pod choinkę dostanie MP3 w kształcie głowy Myszki Miki i pamiętnik na hasło.
Dla Madzi na Mikołajki jest piesek interaktywny, a pod choinkę będzie krzesełko-uczydełko oraz wózek-spacerówka Fisher Price.
A dla naszego chrześniaka 3-latka na Mikołajki jest robaczek jak dla Weroniki, a pod choinkę Kosiarka Playskool.
Wszystko prawie zamówiłam na Allegro. Muszę tylko dokupić MP3, bo to dostanę w ElektroWordzie bez kosztów przesyłki, a krzesełko-uczydełko ma mi załatwić po cenie hurtowej kolega z pracy.

No ja tez zaczelam robic zakupy, narazie dla chrzesniakow :-) Dla 18 miesiecznego piotrusia kupilam LEGO: LEGO DUPLO Basic Bricks : Target
Moja Alusia sie doskonale tym bawi, rewelacja, uwielbia siedzie ci skladac wieze, domki, az bylam zdziwiona jak swietnie jej to wychodzi. A dla 7-letniej Zosi chce kupic gierke taka do trzymania w rekach. Poza tym mam ladna kurteczke na wiosne z podszytym misiem, no jeszcze cos musze kupic, moze konika "My little pony", bo zbiera.

Dzagud Ty chyba bank obrabowałaś żeby to kupic? Fajne dzieciaczki będą miały prezenty ;-).
Izka fajne te klocki, może Aluni tez kupisz skoro tak jej się podobają?
A my musimy poszukać innego prezentu na święta, bo odkurzacz odkupiła teściowa na mikołajki. Myślałam o takim samochodzie jeździku z Kubusiem Puchatkiem (tylko inny kolor)

ale jeszcze nie wiem. Proszę dziewczyny piszcie jeszcze co kupujecie? Acha wiecie co mozna kupić 7-o leteniemu chłopcu, Jola może Ty wiesz co teraz jest na topie, co kupujecie Jackowi?

Kotku jasne, że wiem :-D
Tylko ostrzegam, że Jacek to typ naukowca ;-)
No więc na topie jest: "Laboratorium chemiczne" lub "Sekrety elektroniki" lub "sztuczki magiczne".
Jacek marzy też o piórze i o książce o molekułach, ale domyślam się, że inne dzieci niekoniecznie cieszyłyby się z takich prezentów :-D
Myślimy jeszcze o teleskopie i tutaj może wy mi doradzicie, bo chciałam kupić na allegro taki za 100-150zł, ale na forach astronomicznych odradzają twierdząc, że niewiele można zobaczyć :no: za to polecają takie za 1000-1500zł :szok: na taki niestety mnie nie stać :no: no i teraz nie wiem czy kupować ten z allegro czy po prostu kupić coś innego :sorry2:
A z takich mniej edukacyjnych prezetów, to w zeszłym roku kupiliśmy mu Dart elektroniczny i cała rodzina się świetnie bawiła :-D

Jolka, to widzę że będę mieć cholernie mądrego Zięcia.:tak: Tylko o czym On będzie z Teściową rozmawiał bo ja w tych tematach to jestem "mniej niż zero":zawstydzona/y::-D

Kotek, ja też mam zawsze problemy z zakupem prezentów dla chłopaka i już teraz się boję co będzie jak nasz Chrześniak będzie starszy, bo na razie to się zadowala zabawkami typowo dla dzieci.:szok: Ja nawet z Weroniką mam problem bo ile można kupować lalek i innych przytualnek? Ma tego od groma więc jeszcze jedna mi nie potrzebna. Tę MP3kę to sama wymyśliła, a na pamiętnik trafiłam przypadkiem jak na Allegro łaziłam. A co do obrabowania banku - nie wydałam aż tak strasznie dużo - no na pewno nie dużo więcej niż planowałam. A ja jeśli chodzi o prezenty to mam świra i sobie nic nie kupię a z dzieckiem szaleję. A potem jęcz i zaciskaj pasa.:-D

reklama
Jolu a powiedz pokrótce co to są te Sztuki magiczne ( brzmi ciekawie) bo jestem na etapie szukania pomysłu na prezent dla 9 letniego chrześniaka małża i te Jackowe topy bardzo mi się podobają przynajmniej z nazwy :tak: Michał wymyslił że kupimy mu grę do PSP które ma od niedawna, ale ja jestem przeciwnikiem gier komputerowych i jakoś ten pomysł mi nie odpowiada.

Kotku
jeździk to fajny pomysł, dzieciaki lubią je - zauważyłam że nawet kilkulatki lubią się dla odmiany od rowerka poodpychać na takim jeździku. My mamy Chicco z panelem muzycznym i Czarek spędza na nim ostatnio sporo czasu:tak:

Klocki Czarek ma od dawna, ale dopiero od paru dni zakumał że można i jak je łączyć ze sobą. Wiem że na Mikołaja babcia szykuje mu dużą pakę drewnianych, ja mam już ukrytą układankę-puzzle drewniane z misiami - wiem że mu się to spodoba bo na zajęciach bawił się podobnymi. Myślę jeszcze nad jakimś instrumentem - organy dziecięce, cymbałki.. Reszta rodziny dostała informację że preferujemy książeczki, płyty z muzyką i niezbyt kosztowne i duże zabawki edukacyjne.

Do góry