reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie..
ja jak zwykle co rano wchodze jak ciekawskie jajo a tu nowiny i az rycze

Cyprysiowa kochana trzymaj sie ..ale ciesze sie..heheh

a jeszcze 2 dni temu jakz nia rozmawialam to mowilam ze ja mojego Alberta wygnalam porzadnym bzykankiem i mowie jej to hehe idac porzadnie mlodego wystraszyli ze wychodzic mu sie zachcialo .:-D:-D bo ile moze byc pukany w glowke... mam nadzieje ze juz Kamila jest po albo juz niedlugo bedzie

reklama
dziwczyny widze ze niektore z was kupujecie dla swoich przyszlych maluszkow herbatki z hipa i tak sie zastanawiam czy juz od tych pierwszych dni mozna ja podawać? bo jak tak to bym sobie kupiła:tak:

dziwczyny widze ze niektore z was kupujecie dla swoich przyszlych maluszkow herbatki z hipa i tak sie zastanawiam czy juz od tych pierwszych dni mozna ja podawać? bo jak tak to bym sobie kupiła:tak:

Ja kupuje koperkową i rumiankowa dla dzidziusia mozna je podawac od 1 go tygodnia zycia a dla siebie herbatke dla karmiacej mamy:tak::tak: moze sie nieprzydadza ale wole je miec w domu niz pozniej w panice wysylac meza dl sklepu:-D:-D
HiPP: Herbatki ziołowe

no to w takim razie musze sobie kupic takie herbatki, a do mnie własnie zadzwonił mój doktor i umówił mnie jutro na 9 na ktg i mam nadzieje ze jakies skurcze już wyjdą bo bardzo bym chciałam już mieć maleństwo przy sobioe. Narzie to szyjke mam bardzo skrócona rozwarcie już jest teraz tylko brakuje skurczy, a na złośc ich nie ma tzn jak przedtem było ich bardzo duzo bo zaczęły się od 13 tyg no i musiałam być cała ciąze na tebletkach to tak teraz zanikają jak nazłość:-(

witam z rana;-)

o 3 dostalam sms od Cyprysiowej ze jest na porodowce i ze po malu boli porzadnie;-)

Cyprysiowa POWODZENIA KOCHANIE!!!!

witajcie dziewczynny nie ukrywam że już od dłuzszego czasu was czytam na forum i chciala bym sie do was dołączyć, Z jedną z was miałam już przyjemność rozmawiać a mianowicie z marzycielką, przy okazji składam wielkie gratulacje urodzenia córeczki :tak::tak::tak::tak:ja planowany termin mam na 13 grudnia ale 5 grudnia bede miec wywoływany poród, oczywiście jeżeli nie urodze w czesniej. Składam
gratulacje wszytkim świeżo upieczonym mamusiom. :-):-):-)

Witam Cię serdecznie;-) i resztę nowych mamuś również.

Dziewczynki przepraszam , że na nie które z Waszych pytań nie odpowiadam lub nie odpowiedziłam bo mam teraz Szkrabka, któremu poświęcam cały czas i gdy śpi mogę do Was pisać ale czasami sama też padam bo jeszcze dochodze do siebie :-)

Jeżeli chodzi o karmienie piersią to mi w pierwszey dzień zabrali Małą na badania na 5h pod kątem tego paciorkowca i następnie zapomnieli Oliwki oddać i spędziła na noworodkach spiąc jakiś czas zamiast być przystawiania przez położną do cyca.:wściekła/y: Potem zaczęła ssać ale szło Nam bardzo ciężko za mało pokarmu , za obolały sutek , za duży sutek , którego nie mogła chwycić.
Przy karmieniu piersią ubyła na wadze i jeden dzień i noc tak mi marudziła , że ja płakałam razem z nią.
Była głodna i nie mogła zroibić kupki.
W końcu połozna mówi żebym poszła po mleko i ją dokarmiła .Jak tylko podałam butelkę Oliwcia tak mocno chwyciła i najadła się do woli:-)
Potem już jadła butlę i od razu przez noc przybrała 40 gram , zrobiła kupkę i spała jak zabita:tak::-)

Teraz też je tylko butelkę bo ja nie mam za dużo pokarmu a i nie chce ją męczyc bo wolę mieć zdowe i szczęśliwe dziecko.
Na szczęście nie jestem z tych kobiet , które uważaja butelkę za zło bo sama na butli się wychowałam gdyż moja mamusia miała ten sam problem co ja.

P.S
Zaraz nowe foteczki w Galerii Maluszków:-)

Dzien Dobry Mamusie:-D:-D:-D:-D

Jakie dobre wiesci z rana, CYPRYSIOWA TRZYMAM KCIUKI!!!

Alez ja jej zazdroszcze, jeszcze tylko 8 dni:-):-)
Niestety nie wiem tylko czy urodze naturalnie czy cesarka zobaczymy jak bedzie.

Witam serdecznie nowe Babyboomowiczki:-)

Dziewczyny Wam tez tak przez ostatnie tygodnie nabrzmialy piersi?? Mi podrosly na poczatku ok 3mca potem 6mc ale teraz to juz chca karmic tylko jeszcze nie maja kogo:-D:-D:-D

Mam nadzieje ze nie wybuchna...a herbatka koperkowa to moze byc pomysl...

reklama
Do góry