reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Tylko nie wiem czy mi w całości odszedł, czy tylko część, ale jutro idę do ginki, zobaczymy co powie. A moze po badaniu juz mi wody pójdą :-D, chociaż wolałabym chyba nie, bo jestem taka chora ze szok.
Wzięłam teraz apap C moze pomoze, bo zadne domowe sposoby nie pomogły :-(

reklama
Qurcze a ja znowu przegapilam, teraz to juz od BB nie powinno sie odchodzic na chwilke...;-)

Cyprysiowa i Sawka wielkie gratulacje, czekamy az wrocicie i zdacie relacje:-)

Bylam dzis u fryzjera, jeszcze raz spakowalam torbe, tym razem z mezem, zeby wiedzial co gdzie jest i mialam w planie jakis seksik idac sladami Cyprysiowej, ale niestety moj pojechal do pracy na nocke:-( no ale moze jak wróci:rofl2::-p

kana a skad te twoje probleby z krwia, to zaczelo sie w trakcie ciąży? a wogóle znasz przyczyny?

Misióka jak szfagierka? po twoich opisach to sobie mysle ze jednak ty pierwsza wyjedziesz na porodówke:-)

Witam nowe momuski, piszcie jak najczesciej, bedzie razniej

Misiaczek mamy ten sam termin:-)

Mamy takie tempo rozpakowywania, ze moj m pyta czy ja na własciwym forum jestem bo przeciez listopad sie jeszcze nie skonczyl a wy wszystkie rodzicie:-D:rofl2::-D

Marzycielka mała Oliwka jest przesłodka, mała księżniczka:-)

Cyprysiowa Ksawery podobny do braciszka,śliczny:-)

Agatko ja pisalam tobie ze mi internista przepisal amol na przeziebienie:tak::tak: a kazala robic sobie z nigo inhalacje ( na szklanke goracej wody jedna lyzeczka amolu i to wdychac) , dodatkowo plukac gardlo amolem takie same proporcje , i jeszcze powiedziala ze moge go pic ale na lyzeczce cukru ok 10 kropli amolu i co 4 godzinki ja robilam sobie inhalacje i plukanie gardziolka nie pilam tego ale powiem ci ze jak meczylam sie kilka dni z przeziebieniem to na drugi dzien po zastosowaniu amolu przeziebienie jak reka odjol:-D:-D:-D:-D:-D
Tygrysku dzieki, nie mogłam dokopac się do tego postu :baffled:

Agatko jak boli cie glowa to sobie mozesz tez glowke amolem smarowac mnie strasznie zatoki bolaly a nie chcialam brac apau wiec smarowalam sie tez amolem nierozcienczonym;-) i bol przechodzil , a na noc do lozka kazala mi lekarka wysmarowac sie spirytusem na pleckach i na klatce piersiowej ale ja takiego specyfiku w domu nie mam wiec wysmarowalam sie tez amolem:sorry2::sorry2::sorry2: na kaszelek syrop pini i tabbletki musujace sal ems.i herbatka z syropem z malin i lipy
ale lekarka mnie uprzedzila ze jesli tylko pojawi sie goraczka to zebym wrocila do niej natychmiast gdyz goraczka jest niebezpieczna w ciazy.

zycze zdrowka:tak::tak:

Agatko powodzenia w leczeniu:tak::tak: Ja nigdy nie wierzylam w takie sposoby domowego leczenia i jakos tak srednio wierzylam w powodzenie tej kuracji ale milo sie naprawde zaskoczylam :tak::tak::tak:caly poprzedni tydzien umieralam wrecz z przeziebienia a teraz jestem jak nowo narodzona prawie:tak::tak::tak:

ufff uporałąm sie z 20 ma stronami ...piszecie i piszecie ;-)
ale przynajmniej treściwie :-)
W każdym razie gratulacje dla wszystkich rozdwojonych!
Byłam dziś u ginki ...U mnie tak sobie...mam tego cholernego paciorkowca :-( no ale dobrze, że wiem bo pewnie miałam go juz wcześniej i przy żadnej ze starszych córek nie robiono mi tego badania...więc w sumie ok, że wiem, podadza antybiotyk i ma być ok...
Rozwarcie mam na dwa paluchy...ale szyjka twarda jak cholera...ginka poinformowana, że musze do terminu urodzić zrobiła mi "boskie badanko ;-)"aż jestem cała obolała...powiedziała, że po takim to moge nawet lekko plamic no ale oczywiście nawet kropelki nie plamie :-(...kazała, mężusiowi stymulowac;-) więc dzis go zdrowo zbałamucę ...no i licze że juz za tydzien to jesli ni eurodze to zostanę u niej na oddziale :-)...
ot tyle...i zazdroszcze już rozpakowanym mamuśkom :-)

Hej!!!!!!
Byłam na USG. Główka Zuni baaardzo nisko - aż ciężko mu było zmierzyć (jeździł mi po wzgorku łonowym - aż bolało....). Waga 2636g (+/-385). Trochę mało mi się wydaje:-:)-:)-(. Martwię się tym. No i lekarz stwierdził mało wód płodowych... Niby mówił, że to się pod koniec ciąży zdarza i jest normalne... ale mnie to niepokoi. Jego chyba też bo mnie wysłał na KTG. Ale skurczy nie mam. Szyjka "taka sobie" (ani miękka, ani twarda)
A jak u Was wody płodowe?????? A mężyka przeziębienie złapało i katarek.... Lecę oglądać filmik na dvd i spać.
DOBRANOC

Witam mamuśki z wieczorka

Wy tu o kilogramach a ja właśnie zajadam ananas z puszki - bo nie potrafię ostatnio zapanaować nad jedzeniem go:-) a też już mam 20 na plusie:-(ale co tam ostatnie tygodnie ciąży:tak:

Agga24 ja co wieczór wcinam ananaski z puszki:-D:-D

Mnie dzisiaj skurcze męczą tak średnio co 4 do 10 minut ale pewnie i tak dzisiaj nie urodze:-:)no:.

reklama
Witam mamuśki
Jestem w 36-tym tygodniu i mam termin na 26.12.2008, ale od 13.11 mam się pilnować bo pani gino stwierdziła, że kanalizacja jest już gotowa i mam żreć nospę.
Troszkę pękam

Do góry