reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Witajcie.

Zuskus współczuję. Trzymaj się

Lilianko ale Ci fajnie, że pobawisz się na balu sylwestrowym. Zazdroszczę

My dziś byliśmy na szczepieniu. Mały waży tylko 6800 gram, to malutko w porównaniu z innymi czerwcowymi bobaskami.
Trochę się wkurzyłam, bo o wszystko trzeba się upominać samemu. Ostatnio jak byliśmy lekarka dała nam recepte na mleko, ale bez zniżki, jak dziś upomiałam się żeby recepta była ze zniżką to nie była zbyt zachwycona. Kazała, też podawać Arturowi Mutisanostol dwa razy po 4ml.

No niestety taka ta nasza służba zdrowia jest jak samemu nie zapytasz lub nie poprosisz to figę dostaniesz..... jeszcze daleko nam do normalności :tak:
Nie martw się Patyczku Arturek jeszcze Cię zaskoczy i nim się obejżysz to będzie chłop jak dąb :-D

Dzięki Aniu. Mam nadzieję, że zaskoczy. Gdyby nie zupki i kaszki to pewnie nic by nie przytył. Głupia byłam, że słuchałam się tej lekarki, powinnam już wcześniej sztuczne mleko wprowadzić i go nim dokarmiać. Może wtedy Artur załapał by butle. Tylko się mordowaliśmy, bo ciągle płakał i marudził. Głodny był chłopak. Teraz jak zje zupke i kaszke to zupełnie inne dziecko. Co ten mój pokarm jest wart jak ja nie jem nabiału (oprócz pare kropel mleka do kawy) Teraz moje dziecko mnie zaskakuje, bo śpi już ponad 2,5 godz. Wczoraj było tak samo. Tylko co godz cyca mu podstawiam. Ostatnio popłakuje jak je z piersi. ZĄBKUJEMYLekarka potwierdziła, że to zęby.

Patyk jak ja nie cierpię takiego podejścia :angry: to za co niby kasę dostają, w końcu to ich praca :crazy:

My na szczepienie jutro i aż się boję... oczywiście na 12 i pewnie przyjdzie nam czekac na lekarke z godzinę jak ostatnio :crazy:

jutro też pojadę złożyć wypowiedzenie...

Malutka dzisiaj 3 razy łądnie zasnęła, bez histerii, płączu i nerwów :-) nawet nie wiecie jak się cieszę :-):-):-) nawet mi nie przeszkadza myśl, że mała w nocy może się wiercić i marudzić, bo w takie dni jak mała ładnie zasypia ładuję akumulatory :tak: a jak jej tak zostanie, to juz całkiem luksus będzie ;-) ale znając małą za kilka dni jej się znudzi takie zasypianie :sorry2:

Mata może ząbki na chwilę odpuściły. Ja też bałam się szczepienia. Wykorzystaj te dni, kiedy Dobrusia jest grzeczna i odpocznij. A może już jej tak zostanie. Życzę Ci, żeby się trochę naprawiła mała panienka.:-D

Katarzynom Wszystkiego Najlepszego życzę !!!!:happy:

Wrócilam z Łodzi od kosmetyczki, w sobotę mam parapetowkę u kolezanki - w końcu gdzieś z meżem wyskoczymy - w zasadzie nie pojem, nie napiję sie niczego z prądem:-) ale przynajmniej wsrod znajomych posiedzę !!!

reklama
Patyk u mnie była podobna sytuacja, Bartut nie przytył przez 1,5 miesiąca, a ta kazała go nie dokarmiacz sztuczntm , na szczescie pojechaliśmy do innego lekarza i powiedział mi że mam dokarmiac jesli mały bedzie chciał, no i tak Bartut opróżnia 2 cyce i z 200ml mieszanki:tak:

Mata mam nadzijeję że Dobrusi tak zostanie ;-)

Lilianko i znowu musze napisac że Ci zazdroszcze wyjscia :zawstydzona/y: ale baw się kochana dobrze!!! Też bym poszła do kosmetyczki- jak byłam w Żaganiu to byłam 2 razy na mikrodermabrazji wypadałoby powtórzyc, ale jak się dowiedziałam po ile ten zabieg w Kraku to mi się odechciało :szok::dry:

jeśli jakaś Kasia ma dzisiaj imieninki to i ja życzę najlepszego!!!!!!!

Ja właśnie odpoczywam po obiadku, Ł karmi małego- wcześniej byłam ze znajomą na spacerku z naszymi pociechami ;-) na 19-stą zbieram się na aerobik-przyda się bardZo zwłaszcza że na obiad zrobiłam kaloryczne frytki a to przez Ł, bo chciał i nawet ziemniaki obrał :-)

Do góry