reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziarko pralka bomba. Jejkuu jak ja bym sie swojej pozbyla,.
Co do wagi ja mam swoja z przed ciazy jednak chcialbym 10 kg zrzucic . Niestety jest to bardzo trudne. Biusik mam ok nawet nie jest flakowaty a ciut wiekszy. mam jednak problem z biustonoszem bo po biustem mam 75-80 a miseczka D i niestety u nas na wsi nie mozna dostac tajkiej miseczki. I pani mi proponuje wikszy pod biustem to i miseczka bedzie wieksza .Szlag mnie wtedy trafia

Gratulacje dla Zuzannki z okazji pol roczku Too juz szmat czasu.
U nas nocka znosna Co prawda Wojtek sie budzil kilka razy na smoka ale spal dalej. zjadl o 3 i pozniej o 5.30 i spal do 7.
Pogoda znowu sie spierdzielila U nas wieje i pada snieg. Znoweu nici ze spacerku.

reklama
Wszystkiego naj dla Zuzi z okaazji pół roczku! Moja imienniczka:-p:tak:
ChomikImage.aspx

Mój Maciuś skończył w sobotę:-)

Madalenko ja też mam ten sam problem...znależć wygodny, ładny i taki żeby pod biustem miał 75 a nie metr:-D

Mata ja dziś mam termin szczepienia ale nawet nie idę bo po co. Maciek dalej ma katar, co prawda już nie kaszle tfuu tfuu...ale wiadomo że narazie go nie zaszczepię.

No i nie wiem czy pójdę na to sczepienie, bo mąż miał mieć rano spotkanie z prezesem, a prezesa do tej pory nie ma, a mąż ma kasę i receptę :baffled: a poza tym mala spala tylko 15 min :eek:

Magdziarko ale numer z Twoja sąsiadką :baffled: a praleczka 11 l/na cykl więc to prawie jakby na sucho prałą :szok:
:crazy:

Mojej sąsiadki bratowa już po cesarce. Wczoraj po 20ej raczyli pokroic. Najlepsze że z nerwów dostałą skurczy i już miała co 3 minuty. Ale ona po udarze i nie mogła rodzić naturalnie.

A co do litrów to masz Marta rację 11 l to malutko.

:-)Dzien Dobry
Moja Nadia dzisiaj w nocy marudziła, musiałam o 1 dac jedzonko i spała do 6:30 ale była niespokojna.Fabian w przedszkolu ale znów dostał kaszel... ma ataki od 5 rano ;:)-(.
Dzisiaj musze wysprzatac całe mieszkanko:szok::baffled:bałagan jest okropniasty!!!

Witajcie kobietki-pisze malo,bo z Maja na kolanie-czyli jedna reka.Taka mala marudka jest.
Dzis w nocy o 5.00 musialam ja nakarmic,a potem spala do 9.30:-)

dzękujemy cioteczki!!!
A mała dziś zrobiła nam niespodzianke i pierwszy raz sama się dzwigła i usiadła:szok: w szoku byłam :szok::szok: po za tym dokazuje okropnie dzisiaj, pełza po całej podłodze, i głośno daje znać o swoim wysiłku przeraźliwym piskiem!!! :eek:

ogolnie u nas dziś odwilż słoneczko świeci , śnieg topnieje i jedna wielka ciapa się zrobiła!!!:baffled:

Witajcie.

Patyk u mnie była podobna sytuacja, Bartut nie przytył przez 1,5 miesiąca, a ta kazała go nie dokarmiacz sztuczntm , na szczescie pojechaliśmy do innego lekarza i powiedział mi że mam dokarmiac jesli mały bedzie chciał, no i tak Bartut opróżnia 2 cyce i z 200ml mieszanki:tak:

Darunia, Twój Bartuś to lubi sobie podjeść. Mój Artur na raz jak śpi opróżnia jeden cyc (czasem dwa), a ja w tym cycu mam około 100ml. Kiedyś odciągałam i sprawdzałam ile mam mleka w cycku.

Magdziarko Kochana bardzo dziekuje - tylko jest problem - Ty wazysz 47 kg a ja o 13 wiecej :tak:hihi czyli mała będzie ...:tak:
Moja lekarka tez wpisuje literkę P na recepcie przy Nutramigenie - nie robil problemów !!!
Patyk zmien lekarza - jakas dziwaczka z tej baby :baffled:

Jak pierwszy raz lekarka wypisywała nam receptę na nutramigen, to nutra był płatny 100%. Chciałam, żeby wypisała mi na bebilon pepti, a ona że i do nutramigenu się przyzwyczai, bo małe dzieci szybko się przyzwyczajają. Gdyby nie teściowa- farmaceutka, to nieźle bym zabuliła za to mleko (chyba puszka ok. 30zł). A tak to u teściowej w aptece zmieniłam nutra na bebilon i dostałam literke P na recepcie. Po bebilonie Arturowi nic nie jest, więc po co od razu nutramigen.

O u nas chyba nie ma takiej apteki. Muszę sprawdzić było nie było 4 zł na puszce.

Kupiliśmy pralkę. Jutro rano przyjedzie kurierem. Taka:
Whirlpool

Wy mówicie o wadze a ja staram się usilnie przytyć. Wszyscy mówią jedz kluski, bułki itp i ja to jem i nic.

Magda pralka supeeeeer. Ja mam taką prostą Gorenje.
A ja wczoraj robiłam kopytka. Z 4kg ziemniaków. Ale duuuużo ich wyszło. Magda może podesłać do Olsztyna klusek, a może sama wpadniesz do mnie na kluchy?? Dobre są z masełkiem bułką tartą i cukrem. Pomysł męża, lubi na słodko.
Co Ci lekarze sobie myślą. Pamiętam, co ja się namordowałam, zanim mi zrobili cesarkę. A jaką ulgę poczułam jak znieczulenie zaczęło działać. W sierpniu znajomą przyjeli na oddział po terminie, w piątek z lekkim krwawieniem, nic nie robili przez weekend. W poniedziałek położna chciała podłączyć oxy, zbadała dziewczynę i coooo. Łożysko się odkleja i na szybko cesarka. Na znieczulenie czasu nie było, tylko narkoza. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Zuzkus gratulacje dla Maciusia z okazji pół roczku

Mi do wagi z przed ciąży zostało jeszcze do zrzucenia 1,5kg. Tylko, że ja najbardziej chudne w nogach. Brzuch mi został okropny i do tego te rozstępy.

Ula gratulacje dla Zuzanki z okazji 6 miesięcy

GRATULACJE DLA PÓŁROCZNIACZKÓW!!!

Dzis w nocy o 5.00 musialam ja nakarmic,a potem spala do 9.30:-)

Moja Lenka dzisiaj identycznie - obudziła się o 5 na cyca, zjadła, odniosłam ją do łóżeczka i pospała do 9.30 :-)

Myślicie już o prezentach gwiazdkowych? Ja mam - jak co roku - problem z prezentami dla teściów, nie mam bladego pojęcia, co im kupić. Moim rodzicom fundujemy (z siostrą) przedłużony weekend w SPA, ale mojej teściowej to na takiej imprezie nie widzę... Oni nie lubią się ruszać z domu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ula Zuzia już sama usiadła :szok: to Twó szkrabek zaraz chodić będzie :tak:;-):-D gratulacje dla Zuzi :-):-):-) niby kruszynka, ale jaka silna!!!

My po szczepieniu. Mała krótko płakała, ale marudna była, bo o tej godzinie to ona śpi ;-) wypowiedzenie zawiozłam, więc wszystko załatwione :-) małej możemy wprowadzać zupki i soczki do picia (oczywiście musiałam się dopytywać :angry:)

Do góry