reklama
Julia!
Czerwcowa mama'08
U nas następny ząbek się przebija Filip od wczoraj bardzo marudny i płacze,a w nocy ciagle się budzi, daje mu viburcol i po kąpieli ładnie zasypia do pierwszego picia oczywiście,potem jest tylko takie przysypianie
No ale już nie narzekam bo piękna pogoda za oknem:-)
Darunia może podasz przepis na te rogale
Liliana ja kiedyś miałam ten sam problem z Eryką,ciągły kaszel i wierz mi leczyłam ją homeopatią ale ona nic nie dawała,póżniej trafiliśmy do szpitala bo kaszel przeszedł w atak zaburzający oddychanie i okazało się,że to astma i poszukałam dobrego pulmonologa,zapisał wziewki, no i Eryka ma się coraz lepiej.Ona jest uczulona też na roztocza,pleśnie itd. Ja w domu nie mam poduszek z pierza, i mam specjalne poszewki na podzuszkach,które zabezpieczają przed roztoczami,wiem,że takie poszwy można też kupić na materac,no i z dywanów i roślin też musieliśmy zrezygnować,a w pokoju sypialnianym jest dość chłodno.
Muszę zmykać bo tesciowa wzięła małego,a ja robię porządki.

Darunia może podasz przepis na te rogale

Liliana ja kiedyś miałam ten sam problem z Eryką,ciągły kaszel i wierz mi leczyłam ją homeopatią ale ona nic nie dawała,póżniej trafiliśmy do szpitala bo kaszel przeszedł w atak zaburzający oddychanie i okazało się,że to astma i poszukałam dobrego pulmonologa,zapisał wziewki, no i Eryka ma się coraz lepiej.Ona jest uczulona też na roztocza,pleśnie itd. Ja w domu nie mam poduszek z pierza, i mam specjalne poszewki na podzuszkach,które zabezpieczają przed roztoczami,wiem,że takie poszwy można też kupić na materac,no i z dywanów i roślin też musieliśmy zrezygnować,a w pokoju sypialnianym jest dość chłodno.
Muszę zmykać bo tesciowa wzięła małego,a ja robię porządki.
Witajcie.
Współczuję nieprzespanych nocek. Chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
U nas Artur, nie chce spać wieczorem, zawsze usypiał ok. 19.30 i spał do 24 lub 1. A od 3 dni zabawa mu w głowie i nie śpi do 22(jak próbuję go uspać na siłę, to mi płacze).
Dziś ma jakąś fazę na spanie w dzień. Wstał (tzn obudziłam go, bo czuć było kupsko)o 9.30, o 11 już buczał, że chce spać. Zrobiłam mu Sinlac z jabłkiem, zjadł troszeczkę i od 11.30 już śpi. Normalnie on śpi w dzień jak niemowlę (pod warunkiem, że ja jestem przy nim), budzi się tylko jeść. A do niedawna miał w dzień dwie lub trzy drzemki po 30 min lub 40. A dziś w nocy jak usnął o 22, tak spał do 2.40,cyc, potem do 4.20, cyc, potem 5.20, cyc i nasze łóżko, o 7.00 cyc, 9.00 cyc i o 9.30 go obudziłam.
Miałam dziś dwa straszne sny, jeszcze na samo wspomnienie ściska mnie w dołku i łzy napływają do oczu. Po drugim, obudziłam się z krzykiem. Były strasznie realistyczne.:-(
Współczuję nieprzespanych nocek. Chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
U nas Artur, nie chce spać wieczorem, zawsze usypiał ok. 19.30 i spał do 24 lub 1. A od 3 dni zabawa mu w głowie i nie śpi do 22(jak próbuję go uspać na siłę, to mi płacze).
Dziś ma jakąś fazę na spanie w dzień. Wstał (tzn obudziłam go, bo czuć było kupsko)o 9.30, o 11 już buczał, że chce spać. Zrobiłam mu Sinlac z jabłkiem, zjadł troszeczkę i od 11.30 już śpi. Normalnie on śpi w dzień jak niemowlę (pod warunkiem, że ja jestem przy nim), budzi się tylko jeść. A do niedawna miał w dzień dwie lub trzy drzemki po 30 min lub 40. A dziś w nocy jak usnął o 22, tak spał do 2.40,cyc, potem do 4.20, cyc, potem 5.20, cyc i nasze łóżko, o 7.00 cyc, 9.00 cyc i o 9.30 go obudziłam.
Miałam dziś dwa straszne sny, jeszcze na samo wspomnienie ściska mnie w dołku i łzy napływają do oczu. Po drugim, obudziłam się z krzykiem. Były strasznie realistyczne.:-(
Lilianko bidulko kochana mam nadzieję, że doświadczone mamy wiedzą co jest najlepsze dla ich dzieci a że wydało się tyle czy tyle pieniądzy nie musi świadczyć o cudownych rezultatach
życzę zdrówka kochana 
Julia cieszę się, że z Eryka juz dobrze, życzę udanych porządków
Gratuluję ząbka 
Patyczku dobrze, że to tylko sny
a skoro Arturek lepiej śpi w dzień to Ty też odpoczywaj 

Julia cieszę się, że z Eryka juz dobrze, życzę udanych porządków

Patyczku dobrze, że to tylko sny

Ostatnia edycja:
Julia! dziekuję za podpowiedz - dzisiaj ex m powiedzialam, ze rezygnuje z tego G i sama zaopiekuje się moim dzieckiem. W nocy Fabian dostal kaszlu i podałam taki lek, który pulmonolog przepisała, po krótkim czasie lek zaczał działac i Fabianito spał do rana
.( to lek na alergię) Muszę koniecznie poszukać takiej poszewki na posciel. Przepisane zostały mu inhalacje - na 15 grudnia mam kolejną wizytę.
Ja już konczę sprzątanie, Nadia już powoli zasypia - obiad zrobilam wczoraj - mam masę prasowania - bleee
ale samo sie nie poprasuje.
Moja pralka tez oddaje super dzwięki - taki odrzutowiec , tylko, że moja jest zepsuta

Ja już konczę sprzątanie, Nadia już powoli zasypia - obiad zrobilam wczoraj - mam masę prasowania - bleee

Moja pralka tez oddaje super dzwięki - taki odrzutowiec , tylko, że moja jest zepsuta

Ja mniej więcej kwatracik czy sześcian o boku cm na 1 cm. czyli około łyżeczki.Przepraszam, że na tym wątku pytam się o to. Czy dużo mięska dodajecie do zupek dla malucha. Zamierzam pierwszy raz ugotować zupkę Arturkowi, mam mięso z królika i nie wiem ile go dodać i jak długo gotować.![]()
A ja padam z nóg. Nic nie napisze bo nie mam siły poczytam. może wieczorem zajrzę. Mam teraz na głowie 5 dzieci

Jak pisałaś posta o 7:34 to ja już byłam u sąsiadki pilnawałam dzieci a ona jechała zawieźć swojego najstarszego do zerówkiPonieważ jej maluszek wstawał dzisiaj w nocy 7 razy. To teraz ona śpi z maluszkiem a jej średni synek jest u mnie i się bawi. Ja na szczęście mam rosołek z wczoraj. Na drugie wyciągnę kopytka z zamrażalnika. po 11 muszę jechać po Olka na 12 umówiłam pediatre bo mi chłopcy kaszlą. Potem pójdę na spacer wózeczkiem i zahaczę spożywczaka bo mi wędliny wyszły i inne takie. Uciekam troszkę dom ogarnąć bo po 3 dniach bez praliki mama taki stos. No i czas wypróbować nowe cudeńko!
Magdziarko, Ty mistrzu organizacji!!!

reklama
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Ja z dwójką więc pół godziny:-)
Dziewczyny moja nowa pralka wydaje takie dźwięki jakby samolot lądował![]()
Też mam F-16 w łazience

Jak wyszło że mój Krzyś uczulony na pleśń to musiałam zlikwidować moje kwiaty

Podziel się: