reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam jelp'a 2w1 ale do każdego prania dolewam jeszcze troszke płynu zmiękczającego tej samej firmy. Ładnie pachnie i wszystko jest mieciutkie. Zrobiłam jedno pranie bez tego płynu i rzeczy były lekko szorstkie.

reklama
nIE PIORE NOWYCH KOCYKÓW I ROZków a do kazdego prania zawsze dodaje płyn do płukania bo inaczej wszystko trzeszczy...

U nas w szpitalu jak czopki nie pomogły to łyzka oleju rycynowego na 100%

hahaha wlasnie sie zalewamy z moim mezem z tego meza co to o 3 w nocy w garniturze i pod krawatem wparowal na porodowke...mial gest kochana mial gest...jak bym parsknela smiechem jakby moj maz tak wparowal hahahaha

Emilka zabawne naprawde... |szcególnie jak ktos tylko tak sie ubiera to raczej nic nadzwyczajnego Marynarka to nie garnitur...

opowiedz tez cos fajnego reszta tez sie pozalewa...

Dziewczynym a dla malucha jakie bierzecie rzeczy takie "wyjściowe" czy raczej codzienne? Mam problem z wyborem!!!!!

jeju a u mnie jeszcze wszystko w powijakach...jak tylko sie wykuruję to biorę z was przykład dziewczyny i ostro biorę się za przygotowywanie wszystkiego:tak:!

Lista przyjętych przeze mnie rozwiązań:
Torbę zamierzam pakować w grudniu i to bardziej przed świętami niż za trzy dni... Poczucie, że przenoszę, mnie nie opuszcza ;-) Mnóstwa rzeczy jeszcze nie mam, m.in. przewijaka, więc nie mogę tak jak Celinka układać zapasów na przewijaku ;-)

Ciuszki do szpitala biorę codzienne, bo u mnie nie dają szpitalnych, więc trzeba mieć własne ciuszki na cały pobyt, nie tylko na wyjście. Poza tym o ile dziadkowie nie poszaleją na święta, to ja nie posiadam wyjściowych ciuszków - mam tylko zwykłe body, pajace, śpioszki itp.

A do prania używam Jelpa 2w1 i nie dolewam już dodatkowych środków zmiękczających, chociaż ostatnio zastanawiam się, czy porcji tych najmniejszych ubranek na sam początek nie wyprać w zwykłym Jelpie, bez totalnie żadnych zmiękczaczy.

I dwa pytanka:
- czy powinnam wyprać nowe pieluszki tetrowe przed pierwszym użyciem?
- dzisiaj dowiedziałam się, że znajomej lekarka powiedziała, że Oilatum wolno używać tylko raz na 2-3 dni. To prawda?

Melulu - pewnie prawda, bo to przecież zwykła parafina ciekła, nie wchłania się a zatyka pory i uniemożliwia skórze swobodną regulację - cieplną, wydalanie toksyn etc.

- czy powinnam wyprać nowe pieluszki tetrowe przed pierwszym użyciem?

Ja wyprałam wszystko, rożek, ochraniacz na materac, pościel, pieluszki tetrowe, flanelowe itd, bo mi jakoś strasznie nowością śmierdziały. A teraz ślicznie pachną;-)

reklama
Ja właśnie się uporałam z praniem i prasowaniem ciuszków. Pakowała się będę tak myślę, że około połowy grudnia. Wiecie zastanawiam się ile pieluch mam zabrać do szpitala, podobno wypuszczają już w trzeciej dobie a wieloródki w drugiej. I zastanawiam się czy pięć pampersów na dobę wystarczy?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry