reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Pixella

Ano wlasnie. I pewnie jest tak - i w to jestem sklonna uwierzyc - ze sa nieco zwiekszone szanse na dana plec pod warunkiem ze: czas przytulanek, dieta, kierunek lozko (to z przymrozeniem oka) itd sa jednoczesnie spelnione. Pojedynczo nigdy nie zadzialaja jako gwarancja, a jedynie mozna mowic o wiekszym prawdopodobienstwie i tyle.:)

reklama
Witajcie dziewczyny:-)
Mam male pytanko. Otoz jutro powinna przyjsc @, ale juz dzis zatestowalam (kurde nie powinnam, ale cos nas tak podkusilo z mezem, ze to zrobilismy:-D i wyszla I kreska) Mimo , ze okres raczej mam regularny to te objawy sa w tym m-cu jakies troszke inne. Co prawda brzuszek bolal jak na @ ale tylko raz,piersi tez bardzo bolaly. Dzisiaj dostalam lekkie brazowe plamienia(zaraz po tescie) a zawsze mam czerwone na 1,2 dni przed @ a potem przychodzi ta prawdziwa@:tak:. W brzuszku czuje jakby mi cos tam peczniala, ciagle gazy, czasem niedobrze, piersi lekko pobolewaja a zawsze bol przechodzi jak mam dostac(czyli juz powinny mnie nie bolec:no:). No i z tego rodzi sie caly czas mysl A MOZE JEDNAK TO COS:-). Czy ktoras z was miala moze podobne objawy przed ciaza? Wiem, ze niektore z was maja juz dzieci, wiec moze napiszecie mi jakie wy mialyscie objawy:tak:PLISSSS:-). Co prawda nie nakrecam sie i wiem, ze co ma byc to bedzie , ale poprostu zzera mnie ciekawosc:tak: Z gory dziekuje;-)

Ostatnia edycja:
I ja się melduję w nowym wątku dla starających się 2009, szkoda że nie udało się w 2008 roku

Pixella

Ano wlasnie. I pewnie jest tak - i w to jestem sklonna uwierzyc - ze sa nieco zwiekszone szanse na dana plec pod warunkiem ze: czas przytulanek, dieta, kierunek lozko (to z przymrozeniem oka) itd sa jednoczesnie spelnione. Pojedynczo nigdy nie zadzialaja jako gwarancja, a jedynie mozna mowic o wiekszym prawdopodobienstwie i tyle.:)

Ja nie wierzę w żadne diety apropo płci, ale jak ktoś chce się tym sugerować to proszę bardzo :-)

czesc dziewczyny!:-)
ja wlasnie wrocilam do domku, na solarium jeszcze bylam sie posmazyc troszke:-D
widze ze tu fuulll gra:-Dtulacji dla krotpusi i wogole:tak:
kroptusia szybko opowiadaj jak zareagowal twoj M!!!!

pozdrawiam wszystkie, tyle naskrobalyscie ze ciezko sie doczytac:-D
a mnie dzis zaczely bolec cycuchy, nawet tak piec dziwnie, ale to pewnie na wredną @:wściekła/y: a i jajniki kłuja ciągle...
buziaki:happy:

Witajcie dziewczyny:-)
Mam male pytanko. Otoz jutro powinna przyjsc @, ale juz dzis zatestowalam (kurde nie powinnam, ale cos nas tak podkusilo z mezem, ze to zrobilismy:-D i wyszla I kreska) Mimo , ze okres raczej mam regularny to te objawy sa w tym m-cu jakies troszke inne. Co prawda brzuszek bolal jak na @ ale tylko raz,piersi tez bardzo bolaly. Dzisiaj dostalam lekkie brazowe plamienia(zaraz po tescie) a zawsze mam czerwone na 1,2 dni przed @ a potem przychodzi ta prawdziwa@:tak:. W brzuszku czuje jakby mi cos tam peczniala, ciagle gazy, czasem niedobrze, piersi lekko pobolewaja a zawsze bol przechodzi jak mam dostac(czyli juz powinny mnie nie bolec:no:). No i z tego rodzi sie caly czas mysl A MOZE JEDNAK TO COS:-). Czy ktoras z was miala moze podobne objawy przed ciaza? Wiem, ze niektore z was maja juz dzieci, wiec moze napiszecie mi jakie wy mialyscie objawy:tak:PLISSSS:-). Co prawda nie nakrecam sie i wiem, ze co ma byc to bedzie , ale poprostu zzera mnie ciekawosc:tak: Z gory dziekuje;-)

ja kochana wprawdzie mamusia jeszcze nie jestem, ale z tego co slyszalam od moich kolezanek, to juz nie jedna miala tak ze zaciążyłą ale pierwszy test wyszedl jej negatywny i chyba dopiero tydzien po @ wyszedl pozytywny:tak: to zalezy czaami jakie ma sie stezenie w moczu hcg czy cos tam , nie chce pokićkać i juz kilka razy slyszalam ze dopiero ktorys z kolei test wychodzi pozytywnie:tak: takze glowa do gory kochana:-Dwszystko jezzcze mozliwe:-D

J@god@ wszystkie moje obserwacje wskazywały na to, że w 2 dzień świąt byłam gotowa, więc zadziałaliśmy i teraz czekam na efekty. Oficjalnie mogę powiedzieć, że być może jestem... :)
Lusesita dzięki za wyjaśnienie, bo ja nie mam jeszcze dzidzi, ale się o nią staramy i po wypowiedziach innych (że to wątek to dla kobiet starających się i mających już swoje szczęścia) już się wystraszyłam że będe musiała od Was odejść :( ale dzięki bogu nie musze :D

Beti1975 kochana ja mam nadzieje, że znjadekiedyś coś pięknego dla mojego maluszka, ale co do ciąży to nie jestem jeszcze w każdym bądz razie do końca nie jestem pewna... jak zrobie teścik za kila dni to być może coś pokaże, albo i nie ;( i napewno dam Wam znać :)
Kochana czym się zajmujesz, bo piszesz że masz klijętke. Jeśli możemy wiedzieć oczywiście :)

Zanka super! Gratuluje Ci kochana!!! Informuj nas na bierząco co tam z fasolką. W ktyrym cyklu udało Ci się / jak długo się starałaś???

agadaria tak jestem i nie zamierzam od Was jak narazie daleko uciekać :)

Katerinka masz racje rozerwij się i nie myśl o tym, może jakoś tak to się odblokuje wewnętrznie - trzymam kciuki :)

Ja dziś dziewczyny miałam znów ciężki dzień, bo był C.D. sprzątania i prania ale jutro już od rana tylko jakieś zakąski będę przygotowywać i w sumie tylko przygotowania do sylwestra. Jeszcze musze poszukać balonów, bo zostało mi ich chyba z 300 z wesela, nie wiem gdzie je palnełam :rofl2: i trzeba jakoś przygotować pokój na impreze i przywitanie 2009 roku :)

Nie wiem kochane czy zdąże jutro do Was zaglądnąć w tym popłochu, a więc życze sobie i Wam moje kochane szczęśliwego 2009roku i oby każdej z nas, bez wyjątku dopisał szczęściem :) :rolleyes::tak::tak::-):-) I moje kochane staraczki działajcie w tę noc sylwestrową:tak:

Hej kobietki!
Dziś byłam u koleżanki, która ma 8-miesięczną, śliczną córunię, malutka jest cudowna.. Ale oczywiście u mnie odezwało się od razu pragnienie posiadania takiej własnej istotki i teraz siedzę i trochę dołuję...:-(
Wiem, nie powinnam, ale jednak tak czuję..:crazy:

Witam nowe staraczki, które do nas dołączyły- napewno będzie Wam tu dobrze;-)
Kroptusiu- opowiadaj jak M zareagował!!!:tak::-)

Kochane siedze z prezencikiem i czeeeeekam praca i ciagle ta jego praca rano wstalam juz go nie bylo przyszlam to tez nie ale tak zawsze na koniec roku :). Dam znac kupilam mini skarpetusie ze sie zmiescily hehe w mini kwadratowym pudeleczku by mial zagwoche co ja tu mu daje ;)) za to cora wyczaila juz i przyleciala i na caly dom (mieszkamy jeszcze z tata) oooooo dziekuje mamusi za skarpetki dla lali ale tato nie zajarzyl tez nie wie chcemy razem mu powiedziec choc chyba sie cos zdradzam bo wujek nas odwiedzil i do mnie ze jakos dobrze promiennie wygladam emanuuje :-)

Za to przypomnialam mi sie jeszcze fajna historia z moim testem jak zrobilam ten pierwszy co wyszedl cien to poszlam po 2 i juz bylo widac ale chcialam sobie wmowic ze to moje przewidzenie i mysle "hmmmm komu by tu pokazac" i pokazalam coreczce niby taka zabawa i pytanie "Wikus ile widzisz kreseczek" a ta tak patrzy patrzy i 3 MAMUSIU :-) a ja od razu buhhahahah i tak mi liczy 1 gruba druga i taka mala i faktycznie plastikowe opakowanie niby cien rzucalo wiec wyjelam pokazalam sam pasek a ta noooo juz jej nie ma widze dwie :-) ale ubaw mialam po pachy

ja jestem przykładem tego, ze się nie sprawdza planowanie płci na podstawie owu////...dwa razy trafiliśmy niby w owu i druga księzniczke bedziemy miec najprawdopodobniej :-)..szanse jak zawsze sa 50/50

Oooo a skad wiesz ze 2 ksiezniczka juz cos widac :)) bo ja juz nie pamietam ani kiedy pierwsze ruchy ani wlasnie plec...ja dluuuugo czekalam by sie dowiedziec bo mala sie ciagle wypinala pupa :) a ogolnie jak sie czujesz??

reklama
Witajcie Kobietki!

Zacznę o MEGA GRATULCAJI dla naszej nowej mamusi Kroptusi. Czytałam jeszcze wczoraj twoje posty i oczywiście się popłakałam. Pięknie piszesz o swoich odczuciach. Życzę Ci właśnie przedewszyskim zdrówka aby fasoleczka rosła i wszystko było z nią dobrze. Normalnie nie mogę ze szczęścia jakbym co najmniej sama w ciąże zaszła, to musi być uczucie :-)!

Tak poczytałąm wczoraj was sobie dziewczynki to chyba oprócz gratulacji to powinnam swoje wymiary podać, zaszalałyscie wczoraj z tymi zwierzeniami a z tego co widzę to większość dziewczynek to szczuplutka i ma czym oddychać :-D
Ja przy wzroście 1,68 ważyłam jeszcze z pół roku temu 55 lub 56 kg, taka stała waga ale niestety teraz przytyłam :crazy: i ważę 65 kg :szok:, tak wiem to strasznie dużo, wczesniej chudzinka a teraz pączek, fatalnie sięz tym czuje i jakoś mimo że jem nie dużo to waga stoi w miejscu. Sama nie wiem czy to nie ma związku z czymś co się dzieje w moim organiźmie bo włąśnie mniej więcej od pół roku nie mam owu. Oddychać też czym nie mam bo u mnie z przodu tylko B75 lub 80 zaleźnie od bielizny. Taka grucha ze mnie :-( u góry nic a na dole kaloryfer na brzuchu, dorodne uda i pupa jak u J.Lo ale mój mężczyzna jest zachwycony. To jedno pocieszenie.

mezatka widzę że nowy Rok zaczynamy tak samo czyli 8-9 w pracy. Z tego powodu Sylwestra spędzam w łózeczku bo 1 stycznia to będzie u mnie męczący dzień.

Witam nowe staraczki anetkę83 i Justys84!

Do góry