reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Jejku ile mam sprzątania a mi się nie chce. Dopiero poprasowałam. Ola ma katar i kaszle , dałam jej syropek i nasivin do noska.
Ogólnie jest żywa i wyprawia różne fikoły ( patrz wątek zamknięty )

reklama
Jola, gratulujemy ząbka.
Aniknulka, nasz Krzyś też nic nie mówi, co przypominało by "dorosłe" gadanie:tak:. Najchętniej puszcza bąble ze śliny i robi "prrr" ustami:-D

Miłej soboty.
U nas jest podobnie Od Kilku dni Wojtek zaczal inaczej piszczec i tak intonuje te piski jakby wlasnie zaczal cos gadac ale duzo mu brakuje. brrr i prrr sa za to ciagle.
Witajcie u ans nocka normalna czyli jedzenie o 3 i spanie do 7
Wojtek cos ostatnio malo0 spi w dzien bo moze w sumie ok 2 godzinek. Wystacvza mu doslownie 5 min spania i pozniej 2-3 godziny zabawy marudzenia.Zeby ida ale dalej nie widac. Ogolnie jestem jakas taka zemczona niech zacznie sie szkola mala pojdize do niej maz pojedzie do pracy to pewnie bedzie wiecej odpoczynku. hihi.Powinno byc odwrotnie.

Ale u nas zzzzimno brrr, byliśmy z Ł i z Bartem na spacerku 20-minutowym i zmarzłam okropnie, oczywiście rąkawiczek zapomniałam :baffled: ale pogoda tak ogólnie bardzo ładna, słoneczko świeci i w ogóle jest przyjemnie ale jak dla mnie za zimno, ja jestem zmarźluch i wolę jak jest 30 stopni :tak::-)

A co tam u Was? Jak mija sobota?

Ja bym coś porobiła, ale nie wiem co, miałam jechac na zakupy, ale jedna mi za zimno heh :-p:rofl2:

wiesz Kasiu ja tez mysle o zlozeniu choinek tylko ze mam lenia popralam pomylam podlogi i teraz chyba jakis filmik zalacze,ale zima w Polsce zawitala:tak:

Hej laski.
U nas pogoda była również śliczna, byliśmy na saneczkach ale tylko dosłownie kilka minut w ogrodzie za domem, bo chyba Zuzie coś rozbiera albo to ząbki (choć dziąsła twarde i bez zmian) albo choroba strasznie mi gorączkuje, okropnie płaczliwa jest nie chce jeść , łapki jak lody a głowka rozgrzana okropnie, kaszelku raczej nie ma , tylko takie tam jej naciągane pokasływanie, katarek sie pokazał ale taki wodnisty jak to po płaczu, oczy cały czas szkliste i zaczerwienione , marudna , ciągle mruczy tylko , troche się martwie. Poobserwuje ją do pon i do lekarza . Poradzcie coś jak sobie radzicie w takich syt.:-(

Ula nie wiem co Ci poradzic, bo Bart narazie (tfu tfu,... odpukac itp. ) nie był podziębiony ani chory, pewnie dziewczyny coś doradzą ;-)

U mnie choinka jeszcze stoi, sypie się bardzo :dry: a najgorsze jest to, że pod stojakiem który trzyma choinkę nazbierała się woda i panele się rozeszły w tym miejscu :crazy::crazy::crazy: a mówiłam Ł że wole sztuczną to się uparł... ehhh
Ale z jednej strony to się cieszę- mimo że kilka miesięcy temu mieliśmy remont- bo te panele są okropne, niby były droższe, a jednak są do du...., nawet jak pastuje na kolanach centymetr po centymetrze to widac takie placki :baffled::wściekła/y: a do pokoju małego kupiliśmy niby tańsze panele, a są o niebo lepsze i super wyglądają, super się myją i w ogóle lepiej się po niech chodzi :-)

Wykąpałam już małego, nakarmiłam i słodko śpi w łóżeczku:tak: Uff. Nie kąpałam go sama juz ze 4 miesiace, zawsze to robi M. Ale dziś pojechał z samochodem do warsztatu i jeszcze go nie ma.
Ja nie musiałam sprzątać choinki...bo jej po prostu nie miałam. Cale święta spędziliśmy poza domem, u moich rodziców była wielka żywa choinka. W domu zrobiłam tylko stroik ze świerku, żeby chociaż był jakiś akcent świąteczny.
Daruuuunia...przykra sprawa z podłogą...oczywiscie życzę szybkiej wymiany na nową:-D:-D:-D

Dobry Wieczór
U nas dzisiaj był m i pobawił się z dziećmi, przywiózł Pizze a poźniej bawił się z nimi,a ja pojechalam do babci.
Nadii zmieniłam krem do smarowania, bo tamten nie usmiezał jej swędzenia a ten co teraz mam ma menthol i mam nadzieję, ze bidula poczuje sie lepiej, i pośpi spokojniej w nocy - zobaczymy...
Ula ja to dałabym Panadol, Nurofen, zależy co masz, przez trzy dni dziecku mozna podawać , lek działa 4 h czyli najlepiej podawać go w takich odstępach - i cebion czyli witaminkę C i nic wiecej .
Widzę że Daria zmieniłas zdjątko w awatarze - no no ladniusie :tak:

reklama
Moja Ola przeziębiona , katarek - nasivin, Eurespal na kaszel ale go wypluwa , z resztą nie ma co się dziwić bo jest strasznie gorzki ( na receptę ) , zależy jaki jest kaszel bo jak mokry to np syrop prawoślazowy albo Ambrosol ( bez recepty) , albo na gardło Tantum verde no i Cebion też nie zaszkodzi - w końcu to witaminka C

Do góry