reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
ja dzisiaj kupilam te wieloprzeplywowe jak dalam malej to sie zaczela ksztusic bo mleko za szybko lecialo :angry: a ustawilam zeby lecialo najwolniej z najmniejszej dziurki :crazy: wkoncu jak sie wkurzylam to wzielam jej stary smoczek 0+ i przepchalam przez niego kilka razy dlugo wykalaczke :sorry2: efekt wizualnie ten sam co przy tych wieloprzeplywowych (kreseczka) a lecialo lepiej i mala dopiero wdety mogla ciagnac mleczko z kleikiem ;-)
hehe tez rozciagałam wykałaczka:-D:-D:-D:-D

my aventu używamy i sprawdza sie nam. własnie chciałam kupic większe flaszki ale nie było wiec narazie tylko smoki zmieniam.

co do chodzików, słyszałam wypowiedz lekarza, ktora zreszta do mnie przemówiła, ze "niezdrowe" a raczej niebezpieczne to były te sprzed kilku ładnych lat- 2 druty i szmata w środku i mozna stosowac te obecne ale z głową- nie za wczesnie i nie za długo- wszystko zalezy od rozwoju i wzrostu dziecka. trzeba mądrze rozpoznac czas na chodzik i jego rodzaj a nie kupic byle z brzegu zeby miec tylko spokój w domu.

Ja nie jestem przekonana do codzikow, zosia w swoim (kupionym nie przeze mnie) spedzila moze z 3godziny w sumie. Nie wiem w ktorym kraju , szwecja, szwajcaria, wydaje mi sie ze na S, chodziki sa wycofane ze sprzedazy.
Ale justyna ma racje, kazda mama pewnie bedzie robila tak zeby nic zlego sie dziecku nie stalo. Ja napewno stasiula nie bede wkladac do chodzika.

Dziewczyny a co myślicie o takim chodziku CHODZIK - BUJAK EUROBABY PCHACZ POZYTYWKA Nowe Fv (517583867) - Aukcje internetowe Allegro
bo ja gdzieś kiedyś słyszałam że te chodziki są niezdrowe i szkodliwe dla rozwoju dziecka.
Hmm jeśli chodzi o mnie to ja napewno nie kupie chodzika!!!
Moja córka Wiktoria miała chodzik i potem długo nie umiała radzic sobie z upadkami bo zapominala ze go nie ma i ladowala głowa na posadzce!:wściekła/y: nic nrekami sie nie podpierala a wogole to pozno sama zaczela lapac rownowage
Z Mateuszem juz nie uzywałam chodzika i mial 10 m-cy jak zaczal chodzic!:tak:zaczelo sie od podciagania w lozeczku, przesuwania pupą po posadzce potem raczkowanie az wkoncu ktoregos dnia wstal i zaczal chodzic.Odrazu widac ze jest bardziej sprawny i o wiele lepiej sobie radzil z wszelkimi przeszkodami i z upadkami!! nie wiem moze to indywidualny rozwoj kazdego z nich ale ja nie zamierzam kupowac przy Weronice chodzika! niech tez sama sie uczy cwiczyc swoja kondycje:tak:to moje zdanie a kazda zrobi jak zechce;-)

ja tez nie zamierzam uzywac chodzika :no:
gdzies czytalam albo ogladalam ze sa niezdrowe dla kregoslupa
najlepiej jak dziecko samo nauczy sie chodzic :rofl2:

reklama
Dziewczyny a macie juz na oku jakies foteliki nastepne po tych nosidłach?? ja mysle ze nastepny kupie taki do 36kg i widze kilka fajnych na allegro ale macie moze juz jakies doswiadczenia albo wklejcie linki jakis godnych polecenie;-):tak:

Do góry