reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witajcie:-) wczoraj Was podczytywałam, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby coś napisać na głównym;-) Byłam dzisiaj u dentysty i czeka mnie kanałowe leczenie. I kolejny wydatek, jakbym malo miała ich w tym miesiącu. Wszystko wali się naraz. Kuba to niezły asior. dzisiaj w nocy obudzil się o 1,15 gotowy do zabawy. Co go położyłam, to zaraz wstawał. A ile zabawy miał przy tym. A poźniej beczał bo nie spodobało mu się, że nie ma zabawy. I tak zleciały dwie godz. Tak więc moja nooc była dzisiaj wyjątkowo krótka.
Po południu lecę z Kacprem do dermatologa. Bo wysypka nie znika tylko się nasiliła. A do pediatry nie ide bo jak zwykle powie, że nie wie co to i samo zniknie. Mam nadzieję, że się dostanę.

Majeczko dobrze, że mała dochodzi do siebie. A lepiej skontrolować z lekarzem nie osłucha i będziesz miała wtedyp ewność że jest OK. Jeszcze raz zdrowka życzę:-)

Azile dobrze, że "trzydniówka" za Wami i mam nadzieję, że już choroby odpuszcza Domisiowi

Dziewczyny to moze zaczniemy jakieś zbiorowe ćwiczenia. Będziemy się dopingowaly i wspieraly. Mi też by się przydało. Ja tak codziennie obiecuję sobie że zacznę ćwiczyć tą 6 Weidera, ale jakoś nie mogę się zmobilizowć. Może dzisiaj się za nie zabiore. Dam znać czy ruszyłam się w końcu. A do lata czas szybko zleci.

Aniknulka dobrze, że babcia w domku i ciśnienie się normuje. Milo się czytało, jak jesteś bardzo zżyta z babcią. Ja ze swoją nie miałam takiego kontaktu. Jedynie z dziadkiem, ale on zmarł jak miałam 13 lat. Ale do dziś snia pamiętam jak wiele rzeczy dla mnie zrobił:tak:

Mamoot oby Wojciaszek szybko zrezygnował teraz z pieluszek. Pewniejest tak jak piszesz, że chce zwrócić na siebie uwagę. Trzymam kciuki za dzielnego Wojtusia:-)

reklama
Witajcie!
Ja tylko dosłownie na chwilę, od wczoraj mam grypę żołądkową, wymiotuje, mam biegunkę, do tego wszystkiego jeszcze się ciągnie @ i mam straszny ból kręgosłupa- przez to wylądowałam dzisiaj u lekarza...
Odezwę się jak nabiorę sił- całą noc nie spałam :dry:

BB wciąga, wciąga... ja też zerkam tu w wolnej chwili :-D
Poczytywałam Was od końca ciąży (te same problemy ciążowe:tak:, poporodowe;-), kiedy Wasze dzieci miały złe dni, moja mała też, kiedy miałam problemy, prawie zawsze odpowiedź znajdowałam na czerwcówkach :tak:...), ale dopiero teraz zaczęłam z Wami pisać...:zawstydzona/y: Trochę żałuję, bo znacie się już jak "łyse konie", a niektóre nawet już się spotkały :tak:Może mi też kiedyś będzie dane :zawstydzona/y:

daruuunia - zdrówka!

Darunia trzymaj sie kochana, szybko dojdź do pełni sił :tak: i gratulutki z okazji 5 ząbka Bartusia Mata dedektyw wszystkiego sie dowie ;-):-):-p:rofl2:)

bbkania ja przez ciążę przytyłam 23 kg ;-) i zostało mi teraz jeszcze z 5kg do zrzucenia (z chęcią pozbyłabym sie więcej ;-):-D:-D:-D)

My juz pospacerku, wcześniej mała zjadła cala porcję obiadku jaką jej przygotowałam (z 45 ml ;-)) i ją zabawiałam, to jadła :dry: całą sztuka w jej karmieniu polega na wrzuceniu zawartości łyżeczki do dziuba, bo jak juz ma jedzonko w buźce, to je :sorry2: od rana były 2 kupki po pachy, do tego podczas karmienia zrzuciła łyżeczkę z jedzeniem na bodziaka... no i do 12 już 3 razy musiałam ją całą przebierać :baffled: teraz poleruje podłogę .... poprawka przed chwilą kolejna armata i 4 komplet ubrań do prania :baffled:

magdziara - chyba napiszę to w imieniu wszystkich nowych mam ;-), że doskonale rozumiem Wasze obawy :tak: Internet to skupisko wielu różnych ludzi, którzy korzystają z niego w różnych celach, niestety nie zawsze dobrych :baffled:
Dlatego jestem zdania, że do zamkniętego powinnyście przyjmować osoby, nie tylko ze względu na ilość napisanych postów :tak:, ale po prostu wtedy kiedy uznacie, że daną osobę poznałyście na tyle dobrze, żeby jej zaufać...:zawstydzona/y: a decyzję o tym podjąć wspólnie :tak:
aaa i dzięki za podpowiedź odnośnie filmu

Magdziarko pozycz tego tasiemca na jakis miesiac mi. Pozniej moze kolejnym dziewczyna pozyczac.
Mata Twoja Dobrusia dba zebys sie nie nudzila. Noo ale 4 razy dziennie to chyba lekka przesada.
My po spacerku wmlocilismy słoiczek obiadku ( oczywiscie duzy) noo a teraz mial spac ale nie bardzo chce

Witajcie!
My już w domku. Zabieg szybki ale czekanie na rejestrację i na zabieg wkurzył mnie strasznie :wściekła/y: mówię Wam tragedia z organizacją w tych szpitalach :wściekła/y: jak zapisywałam małego 3 m-ce temu na zabieg powiedzieli w informacji, że zapisani jesteśmy na 9 i żebyśmy przygotowali odpowiednie dokumenty. We czwartek zadzwoniłam jeszcze raz żeby się upewnić i nie uwierzycie jakie było moje zdziwienie jak sie okazało na izbie przyjęć, że musze jeszcze czekać w kolejce :wściekła/y: no to tylko w Polsce jest możliwe. Dobrze, że przezorna ze mnie matka i byliśmy w szpitalu 8.15 więc tylko 5 osób było w kolejce przed nami ale później przyszło kolejnych 15 :wściekła/y: dobra to połowa opowieści. Przygotowali dokumenty przyjęcie do szpitala itp. i to robił lekarz z innego oddziału bo nie miał kto wpisywać do kompa informacji nowy system czy coś takiego odebrała jeszcze ze 2 telefony od znajomych i wreszcie mieliśmy założoną kartę. Poszliśmy na oddział okulistyczny i byliśmy 2 w kolejce na zabieg no i tam kolejne nerwy :wściekła/y: nie ma lekarza, który przeprowadziłby zabieg i trzeba czekać nie wiadomo ile a na dodatek to oni nie zrobią zabiegu do czasu jak nie będzie 7 -orga dzieci :angry::angry::angry: no nie wytrzymałam :wściekła/y: ale przyzwyczajona jestem do czekania byłam tylko wkurzona, że dzieci tak cierpią bo musiały być na czczo Jasiek od 6 nic nie jadł a była już 11 :wściekła/y: i jeszcze jak już przyszło do zabiegu weszła ta pierwsza para a my mieliśmy wejść za nią a potem wezwały inną parę nie nas :wściekła/y: więc się wkurzyłam i poszłam im zrobić raban :angry: powiedziałam, że my byliśmy drudzy i zapisani na 9.40 ( a była już 11:wściekła/y:) a one na to, że musiały się karty przełożyć:wściekła/y: i zamiast nas poprosiły inne dziecko i Jasio zaraz wejdzie :wściekła/y: gdybym się nie wtrąciła to pewnie weszlibyśmy ostatni :wściekła/y: ale Wam się nażaliłam ale już mi lżej :wściekła/y: ogólnie maluszek teraz zjadł cyca, zupkę i śpi :tak: mam tylko nadzieję, że wszystko pzebiegło pomyślnie i nie trzeba będzie powtarzać zabiegu :tak:
Magdalenkakol super im nas więcej tym większa mobilizacja do ćwiczeń. Ja zaczynam od dzisiaj :tak:
Chorowitkom życzę zdrowia :-D
Magdziarko chętnie oddam parę kg :-D
dziewczynki kończę ponieważ gotuję obiad :tak: chciałam tylko poinformować, że jak na razie wszystko u nas ok
odezwę się jeszcze:-D
Darunia zdrówka kochana i gratulacje kolejnego ząbka :)

reklama
Daruunia bidulko wracaj do zdrówka :-)Szaleje Bartuś z tymi ząbkami :szok:
Zdrówka wszystkim a i zdrowym to na zapas :-)
Aniknulko fajnie że już po zabiegu :-)

Do góry