reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hello!
Magdziarko trzymamy kciuki za wizyte u neurploga!
Zdróweczka dla chorowitków!
U nas bez powoli i spokojnie. Mała właśnie drzemie ja wziełam się za pisanie prac zaliczeniowych, m pracuje sobie, ale popgoda niestety fatalna:dry: Co do dnia babci i dziadka my obdarujemy ich słodkościami , bo naprawde nie ma co szalec moim zdaniem, bo i tak najbardziej ucieszy ich sam fakt że to pierwsze podarki od wnuczki. Spadam teraz na kawke . Zajrze później

reklama
AGUSIA gratuluje przespanej nocki.
LORCIA duuużo zdrówka dla Twojego małego chorowitka!!!
MATA widze, że Twój mały urwisek nie daje Ci chwili wytchnienia :-D Moja Natala też pełza i unosi pupke - to takie słodziakowe.. :-p
AGACINA zazdroszczę Ci, że lenka spi rano az do 10!!! To niesamowite. Jak Wy to robicie? O której Ona chodzi spac?
I zazdroszcze też tych spacerków nad morzem...ach....;-)
MAMMOT to super, że Stas tak ładnie zaczyna Ci przesypiac. Oby to było długotrwałe zadowolenie. Tego oczywiście zyczymy
ZUZKUS dobrze ze maly czysto ma na oskrzelach

Ostatnia edycja:
my jak co roku po bombonierce dla babci i dziadka:tak: oczywiście Karol będzie wręczał a i w przedszkolu dzieci robią dziadkom prezenty więc na pewno będą zaskoczeni;-)

Lorcia zdrówka dla Mikosia. Kochana inhalujesz Mikosia pulmicortem?? Jeżeli tak to jaka dawka w mg?

Ja Wojtka INHALUJE PULMICORTEM I MAM 2X 1ML plus 1ml soli .Pulmicort 0.125mg/ml
Sorry za caps locaale syn sie udzielal
co do dni babic u na Kinga daje laurke albo cos co tyam zrobi w szkole i do tego slodycze .Oczywiscie kinga w rtym roku dopisze do zyczen Wojtka:-)

witam wszystkich:-) Maly przysnal wiec kawka i bb:-D
u nas w koncu troche lepsza nocka juz nie bylo plakania przez godzine i wstawania po antybiotyk...dwie pobudki na jedzenie 23 i 2:30 i zjada po 180:szok: a wieczorem tez tyle przed snem i rano gdzies z godzine po obudzeniu...ewidentnie jest glodny to jak ja mam go oduczyc jedzenia w nocy:-(
moze jak zacznie jesc wiecej stalego jedzonka to bedzie dluzej spal..jak myslicie?
duzo zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow:-)

Witam z rana:tak:

U nas noc nie najlepsza:-( małego ostro wzięło i znów charczy jak lokomotywa:-( z nosa fridą wyciągam mu taki jakiś dziwny śluz(stary) i mam podejrzenie że jest jeszcze niedoleczony po zapaleniu płuc i stąd ten kaszel...do piątku ma być na wziewach a później zobaczymy....
Karol już w przedszkolu a młody rozrabia na łóżku:tak: u nas na razie tylko pupa w górze i pełzanie do tyłu:-D
a ja na nartach jeszcze nie jeździłam:zawstydzona/y: w górach byłam za dzieciaka a tak to morze i jeziora Mazury i Pojezierze Brodnickie:tak: zdecydowanie wolę żagle, pływanie niż wspinaczkę:-D ale na pewno kiedyś z chłopakami wybierzemy się:tak:
Ja dzisiaj znów na 15 do pracy buuu a tak mi się nie chce:sorry:

Jeszcze raz zapytam. :-) Te wziewy to inaczej inhalacje???:confused:
Lorciu inhalujesz Mikosia pulmicortem?? Jeżeli tak to jaką dawka w mg? Ja mam jeden 0,125mg/ml a drugi to 0,250mg/ml. Artur tydzień po antybiotyku znowu zaczął chrypieć jak lokomotywa. Tylko teraz chrypa jest w gardle, wcześniej była niżej. I taki właśnie stary katar siedzący głęboko w nosku.

Jeszcze raz zapytam. :-) Te wziewy to inaczej inhalacje???:confused:
Lorciu inhalujesz Mikosia pulmicortem?? Jeżeli tak to jaką dawka w mg? Ja mam jeden 0,125mg/ml a drugi to 0,250mg/ml. Artur tydzień po antybiotyku znowu zaczął chrypieć jak lokomotywa. Tylko teraz chrypa jest w gardle, wcześniej była niżej. I taki właśnie stary katar siedzący głęboko w nosku.
Patyczku a dajesz Arturkowi popic po kazdej inhalacji? to jest konieczne bo wziewy wysuszaja błone sluzowa

Patyczku a dajesz Arturkowi popic po kazdej inhalacji? to jest konieczne bo wziewy wysuszaja błone sluzowa

Magdalenkakol nie daję. Pierwsze słyszę. Żaden pediatra mi tego nie powiedział. Dzięki, że mi napisałaś. A ten pulmicort to na co on jest? Bo jeden pediatra przepisał nam na alergię ten 0,250 mg/ml, a drugi na kaszel i chrype ten 0,125 mg/ml. No zgłupieć można:wściekła/y:

reklama

Patyczku nie pulmicortem; nie mam inhalatora ale lekarka nie kazała mi go kupować...
stosuję komorę inhalacyjną babyhaler a leki to flixotide i ventolin co 8 godzin.

odpowiedziałam w innym poście poprzez edycję:-D
rozmawiałam z 2 lekarzami na temat inhalatora i oba zgodnie odpowiedzieli że to jest dla mnie zbędne i lepsze wyniki daje komora inhalacyjna więc kłócić się nie będę:sorry2: poza tym w samej przychodni mieliśmy inhalację ale z innego leku salbutamolu:sorry: to podobno to samo co ventolin wziewny...bynajmniej jest super po 10 minutach od podania leku maluch spokojnie oddycha:tak:
ja już sama nie wiem co mam myśleć:eek: żal mi małego nie wiem czy ja coś źle robię czy co...może za zimno w domu ale mam 21 stopni więc raczej nie..przegrzewać go nie przegrzewam bo byłby spocony więc nie wiem co robię źle czy po prostu ten typ tak ma:-(

my mamy coś takiego:
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/popup_image.php/pID/350?topSsid=1e25bfc123b8417150e428a58276758a

Ostatnia edycja:
Do góry