reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
hej
Marzenixx to wielkie gratulacja dla siostry!fajnie ze się tak udalo odrazu.My z siostrą też postanowilysmy , że razem będziemy miec brzuszki i wyszlo tak ze ona niedlugo rodzi...:-) a umnie pusto:-(
.

oj kochana, nie martw sie niedlugo i ciebie czeka sliczny wielki brzusio:tak::-D no moja siostra tez sie zdziwila ze tak szybko, bo z pierwszą dzidzią to kilka miesiecy trwalo, ale widac Paryz -magiczne miejsce:-D:-D:-D

witam dziewczyny........pogladalam se te fotki jedzac serek.....i jakos mial dziwny smak...;-):laugh2:
no to wyglada na jakies zalążki fasolki ??:tak: kochana moze suwaczek sobie wstaw bo bedzie latwiej cos powiedziec bo nawet nie wiadomo ktory masz dc?

No to teraz trzymamy kciuki;-);-);-)

kinguś moja siostra tez strasznie zaciska kciuki teraz jak ona juz zaciążona!! a ja za ciebie bo ty 2 dni przede mna testujesz:-D

Zmieniłam co nieco w profilu.
Ładne?:-)
sliczny piesio :):tak:

A ja to wymięta jestem przez te badania. Nie lubię jak mi krew pobierają bo później ręka boli. No i ja jestem taka, ze jak obudzę się na dłużej niż 10 min to nie zasnę bez jedzenia a tu M rano do pracy wstawał a później przed badaniami trza było sie wyszykować i jeszcze psa wyprowadzić. Wróciłam głodna jak wilk i do teraz nie mogę się nasycić:-p

reklama
Dziewczyny wróciłam od ginekologa. Zmieniłam lekarza, bo przestałam ufac swojej ginekolog.

Teraz przerzuciłam się na ginekologa mężczyznę.

Bardzo się wystraszyłam....

Nawet nie było tak źle w sensie mojego dzikusowstwa i wtydliwości. Mimo to jestem zdenerwowana swoim stanem.

USG nic nie wykazalo (w sensie żadnych torbieli, guzów itd), ale lekarz mnie badal długo i dogłębnie. I palcami i tym aparatem USG.

A gdzie nie naciskał tam czułam silny ból. Zmartwiła mnie ta wizyta u niego.Powiedzialam, ze chcę zostac mamą, wiec wypytał mnie dosłownie o wszystko.

Przedstawiłam mu cała historię mojego życia.Że pierwszy okres mialam dopiero w 8 klasie podstawówki, ze mam zaparcia bez przerwy, ze mialam wypalaną 3 lata temu nadzerke u poprzedniej ginekolog...
(a on w trakcie badania mowi mi,ze nadal mam mała nadzerke....no zajebista w takim razie jest ta poprzednia ginka........

Powiedziałam mu, że od kiedy mi ją wypaliła to skonczyl sie moj problem z ciągłymi zapaleniami, bolesnymi stosunkami itd.

Powiem Wam , że tamta ginekolożka poprzednia aż tak długo i dogłębnie mnie
nie badała.

Poza tym on potwierdził, że jakbym wzięła Duphaston od 15dc do 25 dc to faktycznie zablokowałoby to mi owulację, o ile wogóle ją mam :-(

Powiedzial ze może mam zespół policystycznych janików (PCO) albo niedrożne jajowody skoro mam 40 dniowe cykle i narazie dal mi skierowanie na badanie hormonów.

Mam zrobić:
PROLAKTYNĘ
FSH
LH
ESTRADIOL
TESTOSTERON
TSH

Jak je zrobię to mam się do niego zgłosić i zobaczymy czy nie tkwi w hormonach problem. Potem zobaczymy co dalej. Ewentualnoscią jest wpuszczenie kontrastu do macicy zeby sprawdzić czy wszystko tam jest okey, albo przebija się jajniki i wtedy występuje owulacja......Ale mi poruszyl wyobraźnie.....brrrrrrr. W pt idę zrobić te hormony i zobaczymy co dalej.

DZIEWCZYNY CO O TYM MYŚLICIE ? CZY POWINNAM SIĘ MARTWIĆ ????

Do góry