reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

hello
rano Was doczytałam,a teraz odpisuję
Marta co do cen baby ciuszków to do tej pory płaciłam od 20 NOK (promocje w Coop Obs, H&M) do 129 NOK za np 2szt pajacyków w komplecie w CUBUS. W Lindex ok. 99 NOK za pajaca, spiochy cieplejsze itp. Ciuchy nie są drogie, a wyprzedaże są też często. Tylko odtrzegam - to wciaga..ja nie mogę wchodzić do sklepu bo zawsze coś musze kupić K.:zawstydzona/y: A sobie coraz mniej...
Babo toś mnie zszokowała że mne kojarzysz:-) z KRS. Z kościoła katol.? W jakiej dzielnicy mieszkałaś ? I czemu się wynieśliście ?
Ana - super napisałaś że połowa ludzi z GDYni i z KRS. Miło mi że jestem z tych 2.
Jak tam Niunia - nie odzywasz się? Widziałam Twój smutny opis na GG....Odezwij sie do nas. Mimo wszystko - Czas leczy rany...
Lila super że się wdrażasz w norsk...Za 3mce będziesz już próbować mówić w sklepie...itp
Ewelina - jak u Was ?

Widziałyście może kiedyś serial Londyńczycy?
Obejrzałam ost.1 odc w necie..masakra...A nas tak Anglia ciągnie...:zawstydzona/y:
Kasia - jak tam Emma?
Karolina coraz fajniejsza....ubaw mam z nią i z niej...jakei miny robi i tym jednym zębem świeci...albo jak nie widzę odrazu idzie na podłogę zamiast na miękkiej macie...:laugh2:
Umie już sama zasypiac wieczorem, niestety trwa to pół godz. marudzenie, płacz itp.
No i w nocy już mniej je, ufff 1-2x.
W ICA kupiłam dziś w promocji z NEstle deserki w słoiku typu Gruszka, mango, jedno nawet z jogurtem, hmmm... Tanio ok.7 NOK za 1 szt.

reklama
dziewczyny normalnie jestem umęczona i zdetronizowana energią Czarka:wściekła/y:....
pytanko dla mamusiek , mających starsze bejbiki , maja jeszcze jakąś drzemke w południe?nie rozumiem wtał o 8 , nie miał drzemki i biega jak oszalały:laugh2: jedno mnie zastanawia czy wogole dzisiaj pójdzie spac???:baffled: bo oczy wielkie:eek: i skory do zabawy, jest juz po kąpaniu i kolacji, w wyrku miał leżec , ale szarpac sie nie będe:rolleyes:.prubuję go wyciszyc i :wściekła/y:nic.A ja wysiadam:oo:....

Kasiu słyszałam o tej szkole jeszcze jak byłam w N , na mszy św.

hej iza! dzieki ze pytasz! moja Emma podobnie jak Twøj "gargamelek" tez plata figle a znowu jak Czarucha buszuje po nocy (zasnie ok.19-tej zeby po 1,5-2h przebudzic sie na jedzenie, zabawe i dotrzymywanie towarzystwa rodzicom!! no ale to tez dlatego ze pozno sie budzimy bo ok 09:15rano )! ponadto krzyczy,piszczy, gaworzy z pluszakami, pluje (!!), wystawia jezyk i tak nim pierdzi (niewiem jak to opisac:-D) a ostatnio tatus przy jedzeniu otwieral i zamykal buzie tak specjalnie-szeroko no i ta podlapala i teraz tak robi:-D a juz szczegolnie jak jemy!! wiec tez ubaw z Niej mamy!!
gratulacje dla Karolinki za postepy w spaniu!! :)))

ania fajnie z tå szkolå nie? :tak::-)

Ostatnia edycja:
a u mnie od rana neta nie bylo, dopiero teraz wlaczyli:wściekła/y:

Ania - nie sadze zeby go brzuszek bolal akurat po tym mleku bo pije go juz od jakiegos czasu i bylo ok,, wydaje mi sie ze moze go jeszcze kolka zlapala, za to w dzien przespal wiec dzisiaj poprawka z rozrywki, a rano musze zlozyc wniosek na policji o pozowlenie, ale juz takie na zawsze wiec bedzie spokoj.

Marta - moj to by sie cieszyl jakbym mu wiecej seksu zaproponowala, ale ostatnio to nawet technicznie niemozliwe, bo nigdy bez dzieci nie jestesmy. W nocy Daniel, rano Sandra:baffled:

a wiecie ze dzisiaj znowu mi sie blyskala kontrolka od oleju w aucie,,, dwa miesiacu dolalam litr i juz znowu nie ma:szok: gadalam ze znajomym z Pl co mi zawsze auto naprawia ale jest niestety w PL i to co mi poradzil to powiedzial ze pewnie gdzies lekko cieknie i ze mam brac olej w bagaznik na zapas i jechac do PL bo jesli uszczelka to nie tak zle, ale jesli pierscienie sa do wymiany to zaplace tutaj na miejscu wiecej niz za auto:szok:
tak sie zastanawiamy, bo mam ta znajoma w Dani zeby sobie wypoczac u niej i moze poprostu ja pojade z Danielem i to niedlugo, a zeby zrobie pozniej..polece samolotem juz z mezem i Sandra.... maz musi siedziec na miejscu przez ten glupi NAV bo korzystamy pieniadze z kredytu na zycie, ktore nam sie naleza z NAV:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jutro mam gosci na 17, cala gromada polakow, a taki balagan w domu ze szok,,, maly bedzie napewno urzedowal w nocy bo calym dniu spania wiec bede sprzatac:baffled:

Lilka powiedz mi jak to zescie Gabiego przestawili na spanie w nocy, bo ten moj raz spi w nocy a raz nie,,,juz nie wiem jak z nim postepowac,,,myslalam ze jakas rutynke sobie wyrobimy ze ten dzien bedzie mial jakies rece i nogi a u nas nadal chaos:szok:

Agata,Gabriela staralam sie zawsze przed wieczornym spaniem pare godzin meczyc
ogolnie on spal,obudzil sie,pil mleko i juz zasypial przy cycu :sorry:
potem jak nadchodzila noc to mial dzien:baffled:

teraz nadal przesypia mi pol dnia,ale wieczorami nie ma zmiluj
godzina 17 jak sie obudzi tak go mecze do 21 i wtedy idzie spac juz taki wyczerpany,ze zamyka oczy od razu jak go do lozeczka poloze,przesypia cala noc,albo budzi sie o 7-8 rano na mleko i spi dalej
ale pewnie juz tego probowalas co??
w najgorszym wypadku poczekaj do ok.4 miesiaca i do butelki na noc zaczniesz dodawac kleik czy kaszke kukurydziana,mi w ten sposob dziewczyny nauczyly sie pzresypiac cala noc:happy:
wspolczuje nocki,chyba jestescie z mezem wyczerpani co? ach,maly daje wam popalic:sorry:

jednak chcialabym z tej 21 zrobic 19,by chodzil spac z dziewczynami,ale widze ze sie narazie nie zapowiada

Ana Milenka nie spi w dzien,ale jak ma rytmike to na sile klade ja do lozka,by odpoczela przed lekcja,nie raz placze,ze nie chce,ale potem placze jak ja budze:laugh2: budzi mi sie o 9 rano,spac idzie o 20
Czarus juz spi?

Istra ja mam kurs ESKK,wiec w sklepie umialam powiedziec Jeg vil gjerne ha...:-D no i Ha det :-D hahaaa

Kasia super,ze znowu schudlas,oby tak dalej
i nie pisz mi,ze ci do idealnej sylwetki hoho,bo ja to mam przy tobie hohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohohoho:-D:szok:

Lilka - oj daje popalic maly do wiwatu:baffled: czasem w dzien jest spokojniej ale placi sie to noca....probowalam go budzic, przed wczorajsza noca mialam taka nadzieje ze bedzie spal bo w dzien dlugo czuwal i wieczorem tez dobrych pare godzin, a tu niestety:confused2: wydaje mi sie ze go bolal brzuszek, bo do 5 rano dawal do wiwatu, przysnal na 10-15 minut i sie wybudzal:sorry: achhhh kiedys musi byc lepiej bo gorzej to chyba byc nie moze:eek:

Ania - ze spaniem Sandry tez mam problem,,, nie chce spac w dzien tak jak Czarek, a znowu calego dnia nie daje rady i gdzies pada mi okolo 17,,,albo znowu tak jak Czarek caly dzien jakby motorek miala w tylku i nie da sie jej potem wyciszyc:baffled: teraz planuje wyjazd na miasto okolo 13 zeby mi sie choc troche zdrzemnela w aucie to jest lepiej, ale nie zawsze,,, dzisiaj znowu ciagle cos na drodze stalo i pozno wyszlismy okolo 15 spala, wiec urzeduje do teraz i wcale nie widac zeby spac poszla.... ojj te dzieciaki,,,od kiedy mam dwojke to nie wiem w co rece wlozyc a i tak ciagle gdzies jestem w tyle:-( teraz sie wycwanilam i wybieram to co lubie robic a reszta to jak mam czas,,to prasowanie zawsze na pierwszym miejscu:tak:
do tego stopnia ze musze pomyc podlogi na jutro bo mam gosci, a nanosilo sie mnostwo rzeczy przy instalowaniu anteny i chodzeniu dziesic tysiecy razy w brudnych i mokrych butach,, a mi sie nie chce:zawstydzona/y: maz siedzi z malym ja mam troche wolnego,, podlogi przelece jutro jak z miasta wroce,, no znowu tak zeby tylko czysto wygladalo, bo nie bede miec czasu na odsuwanie sof itp,, i znowu sie nazbiera:zawstydzona/y:

witam! mam pytanko:czy sa w Norwegii kaszki mleczno-ryzowe i ryzowe jak np.bobovita?przeprowadzilismy sie tu niedawno i nie bardzo sie w tym orientuje,moze ktoras z mam podalaby minazwy tych kaszek,jesli takie sa :-)pozdrawiam

Natanek ja Ci w tym temacie nie pomoge...przykro mi....ale inne mamuski na pewno Ci odpisza :tak:
Kasiu a ta szkola jest dodatkowa, dziecko musi chodzic do norweskiej szkoly zeby sie dostac do tej polskiej :tak: ale oczywiscie zgadzam sie ze fajnie ze powstala taka szkola :tak:
a ja si ebiore do prasowania bo nie ma kiedy normalnie i kazda pralke odkladam na gromadke i juz ma wielka gore, zajdzie mi na tym chyba z 2 dni :zawstydzona/y:...a dwie pralki sie susza...
Agata zamienmy sie : ja umyje Ci podlogo a Ty mi poprasujesz :tak::-D!
moja wielka trojka spi,,,w koncu czas dla siebie :-D

witam z rańca...Czarusiek jeszcze śpi:-D, wczoraj szalał do późna , ale juz widziałam , ze pod koniec miał nerwa i chce mu się spac, ale miałam gości i to go rozparaszało:baffled:.
Natanek ja tez nie wiem czy są ryżowe , ale wiem , że jakieś kaszki są tylko z jakimis wynalazkami :rofl2:, nie pamiętam juz nazw , napewno Agata czy obcykane mamuśki sie pojawiają i udzielą informacji, pozdrawiam:tak:.
Agata jak nocka?
zapomialam pochawalic Kasiule za zrzucenie kilogramków:-D, buziaki
co do szkoły to fajna sparawa , bo ważne jest podtrzymywac tradycje polskie i znac historie..., dzieciak chodzi równorzednie do szkoly norweskiej , żeby sie dostacdo pol szkł. musi miec świadectwo właśnie z N , a tam ma dodtakowy zestaw tylko histori pol , j. polskiego, geografii.a to wszystko , w razie powrotu do kraju , bo inaczej nie uznają wykształcenia dzieciaka .
Iza wlaśnie widziałam , że Londynczycy okupuja tv:-D.....jakos nie garnęłam się , żeby na niego spojrzec , ale zaintrygowałaś mnie...:tak:, wiesz co teraz bardzo częst słyszy sie , że nasi wracaja z tamtąd i z Irlandii:-(, kiepsko się dzieję..zresztąchyba wszędzie:eek:.
a co sie dzieję z Niunią, przyatakujcie ją jak macie jakieś namairy:confused2:.

reklama
witam z rana
u nas noc kiepska, mala budzila sie z 5 razy na cyca i absolutnie sie nie wyspalam. starsza poszla dzis do przedszkola wiec zaraz wybieram sie na zakupy. zawsze to latwiej z jednym dzieckiem.
wczoraj mielismy kryzys z linia, nie bylo ani telafonu ani internetu, na szczescie dzis juz ok wiec zaraz nadrobie co sie wczoraj u was dzialo

Do góry