reklama
Heeej:-),
Babo a jak twoje wzdecia? przeszlo?
u mnie swiecilo sloneczko ale juz sie robi ponuro, chmurki leca...
Milego Dnia !!
Natalka w przedszkolu, zakupki zrobione, mala spi w wozku na dworzu ale chyba kupke po drodze zrobila wiec nie pospi dlugo
. A ja musze zrobic trota na jutro bo jutro bedzie glona imprezka czyli wcinanie torta
.
Dzisiaj zrobie je na obiadek placki ziemniaczane z cukrem i gesta smietana, uwielbia je Natalka
. Widziaal w przedszkolu jej korone, naprawde wielka...taka z papieru i tam jest napisane: gratulacje Natalka ma 4 lata!
a zapomnialam Wam napisac ze wczoraj prawie potracilam babke na wozku inwalidzkim takim z akumulatorkiem. Juz bylam prawie w domu jak przez krzyzowke jechala sobie srodkiem!!! qra przed maska mi normalnie
zadnych odblaskow a krzyzowka nieoswietlona, myslalam ze zawalu dostane !!!! mam szacunek do starszych ale to duuuza przesada zeby sobie srodkiem drogi zapierdzielac 

Wspolczuje Wam Dziewczyny nocek...ja tez sienie wyspalam bo poszlam spac o 3ciej, chcialam miec jak nawiejcej wyprasowane i chyba sie udalo..
Anka moja tak samo jak byli goscie to do pozna a jak tylko wyszli i dzrzwi za nimi zamykalam to ona od razu zasypiala
Babpo ja nie moge glukozy...fuu...normalnie w gardle mi staje...pamietam z badan jak sie jest w ciazy..ohyda...a w norge tez robia test n acukrzycce ciezarnych tylkjo sie wypija nie tak jak w PL chyba 10 g tylko 20 g
i po 2 godz pobieraja krew ...ja bym juz nie przelkanela
...
Milego Dnia

Natalka w przedszkolu, zakupki zrobione, mala spi w wozku na dworzu ale chyba kupke po drodze zrobila wiec nie pospi dlugo
. A ja musze zrobic trota na jutro bo jutro bedzie glona imprezka czyli wcinanie torta
.Dzisiaj zrobie je na obiadek placki ziemniaczane z cukrem i gesta smietana, uwielbia je Natalka
. Widziaal w przedszkolu jej korone, naprawde wielka...taka z papieru i tam jest napisane: gratulacje Natalka ma 4 lata! a zapomnialam Wam napisac ze wczoraj prawie potracilam babke na wozku inwalidzkim takim z akumulatorkiem. Juz bylam prawie w domu jak przez krzyzowke jechala sobie srodkiem!!! qra przed maska mi normalnie

zadnych odblaskow a krzyzowka nieoswietlona, myslalam ze zawalu dostane !!!! mam szacunek do starszych ale to duuuza przesada zeby sobie srodkiem drogi zapierdzielac 

Wspolczuje Wam Dziewczyny nocek...ja tez sienie wyspalam bo poszlam spac o 3ciej, chcialam miec jak nawiejcej wyprasowane i chyba sie udalo..
Anka moja tak samo jak byli goscie to do pozna a jak tylko wyszli i dzrzwi za nimi zamykalam to ona od razu zasypiala

Babpo ja nie moge glukozy...fuu...normalnie w gardle mi staje...pamietam z badan jak sie jest w ciazy..ohyda...a w norge tez robia test n acukrzycce ciezarnych tylkjo sie wypija nie tak jak w PL chyba 10 g tylko 20 g

i po 2 godz pobieraja krew ...ja bym juz nie przelkanela
...Milego Dnia
plonskasia
ma.Muśka e.Miśki :)
witam! mam pytanko:czy sa w Norwegii kaszki mleczno-ryzowe i ryzowe jak np.bobovita?przeprowadzilismy sie tu niedawno i nie bardzo sie w tym orientuje,moze ktoras z mam podalaby minazwy tych kaszek,jesli takie sa :-)pozdrawiam
natanek prosze tutaj link do produktøw dostepnych w Norwegii.
Forsiden
ja tylko od siebie moge Cie przestrzec - choc podejzewam ze twoj synek juz je gluten ze RISGRØT to kaszka ryzowa bezglutenowa (dostepna juz od 4miesiåca) i rozrabia sie jå na mleku modyfikowanym
ale jest tez cos co nazywa sie HAVREGRØT RIS-HVETE tez od 4-go ale to jest owsianka i zawiera gluten a rozrabia sie na wodzie!
wogole møj chlopak mi tlumaczyl ze HAVRE znaczy otreby-owsianka.
nie wiem jeszcze co to jest HVETEGRØT (HVETE to pszenica) od 6-go ale jesli bedziesz zainteresowana to sie dowiem chyba ze inne mamy mnie uprzedzå.
MAISGRØT od 4-go to kaszka kukurydziana.
ze slowem FULLKORN - ogolnie i produkty dostepne od 8-go to produkty pelnoziarniste.
KORNBLANDING od8-go to tez jakas mieszanka roznych zbøz..
Ostatnia edycja:
plonskasia
Marta a o co chodzi z tymi "Londynczykami" bo ja wogole nie kumam czaczy???????????
Londynczycy to taki polski serial, pokazal sie na antenie jedymki czy dwojki we wrzesniu ubieglego roku, Opowiada o emigrantach z polski i ich problemach na roznych plaszczyznach. Jest to serial obyczajoway
....widzialam chyba 3dcinki, nawt fajny ;-)
....widzialam chyba 3dcinki, nawt fajny ;-)plonskasia
dziewczyny ja od rana mam w sercu wiosne i czuje sie jak spacer po miescie.. niestety za oknem zdecydowana roznica bo zima i sniezna pustynia.. i czuje sie tak jak czasami wlasnie.. tak smutno bo rzeczywistosc-wesolo bo wyobraznia.. i nostalgicznie..
no tak sie czuje jak ten utworek
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zmM2RwlxGt0]YouTube - Empire Of The Sun - Walking On A Dream[/ame]
milego dnia!
no tak sie czuje jak ten utworek
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zmM2RwlxGt0]YouTube - Empire Of The Sun - Walking On A Dream[/ame]
milego dnia!
reklama