reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

NAJLEPSZE ŻYCZONKA URODZINOWE
DLA MAŁEJ KSIEŻNICZKI....
NATALKO DUŻO UŚMIECHU I
WSPANIAŁEGO DZIECIŃSTWA,
ABY TRWAŁO JAK NAJDUŻEJ.......
73m8y7l.jpg

10oi8ol.jpg

reklama
Heeej:-),
Babo a jak twoje wzdecia? przeszlo?
u mnie swiecilo sloneczko ale juz sie robi ponuro, chmurki leca...

Milego Dnia !!![/quote

Marta--dzieki ze pamietasz:-)Juz lepiej ...ja mam waskie jelito gruba tzw leniwe,zatrzymuje mi sie jedzenie i nie moge chodzic do ..toalety:-)Pol roku temy bylam na proszkach i bylo niezle,ale lekarz powiedzial ze jak staramy sie o fasolke to nie moge ich brac,wiec walcze sama,dieta i nie moge pic.Polecam:woda gotowana 1 kubek plus mala zyczeczka miodu naszykowana na noc ,rano nadczo wciskam gruby plaster cytyryny i pijesz takie slodko kwasne..pomaga zeby kierowac sie do kibelka...i pije glukoze 10 ml codzieniie..pomaga..ale czasmi mam okropne dni i mnie zatyka i sie mecze:-((

Babo toś mnie zszokowała że mne kojarzysz:-) z KRS. Z kościoła katol.? W jakiej dzielnicy mieszkałaś ? I czemu się wynieśliście ?

Istra-raczej nie z kosciola...ja mieszkalam w Søgne,i w Venesla,pracowalam u dwoch rodzin norweskich jako au-pair...bylam syngiel w tych czasch.
Prowadzalam sie z Polka,imie Izabella?znasz?
Moze ciebie widzialam na ulicy,w centrum tak mi sie wydaje:-)

Natalka Baaardzo Dziekuje Ciocia :-):-):-):-)!!!!! Jak przyjdzie z przedszkola to jej pokaze zyzconka od Was :tak:
Natalka w przedszkolu, zakupki zrobione, mala spi w wozku na dworzu ale chyba kupke po drodze zrobila wiec nie pospi dlugo :-D. A ja musze zrobic trota na jutro bo jutro bedzie glona imprezka czyli wcinanie torta :-D.
Dzisiaj zrobie je na obiadek placki ziemniaczane z cukrem i gesta smietana, uwielbia je Natalka :-D. Widziaal w przedszkolu jej korone, naprawde wielka...taka z papieru i tam jest napisane: gratulacje Natalka ma 4 lata!
a zapomnialam Wam napisac ze wczoraj prawie potracilam babke na wozku inwalidzkim takim z akumulatorkiem. Juz bylam prawie w domu jak przez krzyzowke jechala sobie srodkiem!!! qra przed maska mi normalnie :szok::wściekła/y: zadnych odblaskow a krzyzowka nieoswietlona, myslalam ze zawalu dostane !!!! mam szacunek do starszych ale to duuuza przesada zeby sobie srodkiem drogi zapierdzielac :angry::angry::angry:

Wspolczuje Wam Dziewczyny nocek...ja tez sienie wyspalam bo poszlam spac o 3ciej, chcialam miec jak nawiejcej wyprasowane i chyba sie udalo..
Anka moja tak samo jak byli goscie to do pozna a jak tylko wyszli i dzrzwi za nimi zamykalam to ona od razu zasypiala :-D
Babpo ja nie moge glukozy...fuu...normalnie w gardle mi staje...pamietam z badan jak sie jest w ciazy..ohyda...a w norge tez robia test n acukrzycce ciezarnych tylkjo sie wypija nie tak jak w PL chyba 10 g tylko 20 g :szok::eek:i po 2 godz pobieraja krew ...ja bym juz nie przelkanela:no:...
Milego Dnia

witam! mam pytanko:czy sa w Norwegii kaszki mleczno-ryzowe i ryzowe jak np.bobovita?przeprowadzilismy sie tu niedawno i nie bardzo sie w tym orientuje,moze ktoras z mam podalaby minazwy tych kaszek,jesli takie sa :-)pozdrawiam

natanek prosze tutaj link do produktøw dostepnych w Norwegii.
Forsiden

ja tylko od siebie moge Cie przestrzec - choc podejzewam ze twoj synek juz je gluten ze RISGRØT to kaszka ryzowa bezglutenowa (dostepna juz od 4miesiåca) i rozrabia sie jå na mleku modyfikowanym
ale jest tez cos co nazywa sie HAVREGRØT RIS-HVETE tez od 4-go ale to jest owsianka i zawiera gluten a rozrabia sie na wodzie!
wogole møj chlopak mi tlumaczyl ze HAVRE znaczy otreby-owsianka.
nie wiem jeszcze co to jest HVETEGRØT (HVETE to pszenica) od 6-go ale jesli bedziesz zainteresowana to sie dowiem chyba ze inne mamy mnie uprzedzå.

MAISGRØT od 4-go to kaszka kukurydziana.
ze slowem FULLKORN - ogolnie i produkty dostepne od 8-go to produkty pelnoziarniste.
KORNBLANDING od8-go to tez jakas mieszanka roznych zbøz..

Ostatnia edycja:
Londynczycy to taki polski serial, pokazal sie na antenie jedymki czy dwojki we wrzesniu ubieglego roku, Opowiada o emigrantach z polski i ich problemach na roznych plaszczyznach. Jest to serial obyczajoway :tak:....widzialam chyba 3dcinki, nawt fajny ;-)

dziewczyny ja od rana mam w sercu wiosne i czuje sie jak spacer po miescie.. niestety za oknem zdecydowana roznica bo zima i sniezna pustynia.. i czuje sie tak jak czasami wlasnie.. tak smutno bo rzeczywistosc-wesolo bo wyobraznia.. i nostalgicznie..

no tak sie czuje jak ten utworek
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zmM2RwlxGt0]YouTube - Empire Of The Sun - Walking On A Dream[/ame]

milego dnia! :)

reklama
Do góry