reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

zobaczcie to :-D:-D
kibelek%20z%20jezorem.gif

:rofl2::-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
hahahaa zaraz tam glodnemu :-D:-D:-D

co do charakteru to Mila i Gabriel beda temperamentem do siebie bardzo podobni,czyli zapowiadaja sie na spojonych,wesolych ludkow :-) za to Hania zapowiada sie na nie niezly numer:-D temperamentna to ona jest potrojnie :-D
jak cos nie jest po jej mysli to okna sie trzesa..no ale to skorpionica,wiec lekko nie bedzie :-p

Cześć
niestety nie otwierają mi się filmiki z Youtube tu cytowane..:-(
Babo- tak znam jedną Izabelle, ok.25 lat, po skandynawistyce. Czy chodziłaś na kurs norw. na Lund?
Kasia - no to macie niezłą zabawę z Emmą, maluchy są takie śmieszne. Nasza nas nie naśladuje,ale dziś zrobiła pierwszy raz tacie "pa,pa" do kamery przez Skype:-) hmm a może to przypadek. :nerd:
Dla Dużej Natalki 100 lat i pociechy z rodziców i siostrzyczki:tak:
Ana my też mamy X-landera zielonego. Dopiero w pop.weekend K. przesiadła się do spacerówki. A Ty jak długo używalaś tą małą gondolę? U nas się udało aż 6,5mca, ale K.wyjątkowo krótka. Straszyli nas że do 4mca tylko wystarczy. Ze spacerówką jeszce nie jechaliśmy autem, mam nadzieję że można złożyć ją w całości, a nie jak gondolę osobno i stelaż osobno.?

U nas masakrycznie od wczoraj od 19.30. Płaczom nie było końca. Może ząbki, może brzuszek...histeria na całego. Zjadlam pierwszy raz wczoraj pół klementynki! :wściekła/y: oraz zapiekankę ziemniaki, indyk,pieczarki,sos. No i sama się tą zapiekanką podtrułam.
Szlag trafił samodzielne uzypianie bo wpadła w histerię po pół h i nie było sensu ją męczyć. Poddałam się o uśpiłam cycusiem, ale na 40min. Potem do 23 zero spania, w końcu tatuś na rączkach uśpił i jakoś udało się odłożyć. Budziła się co ok.2h. Więc on wstawał do niej i nosil i usypiał, czasem po odożeniu się budziła i od nowa:confused2:
Ja byłam nieprzytomna, bo noc wczesniej spać nie mogłam. Ale dziś udało się zdrzemnąć razem od 8.30 - 10.30 i jakoś funkcjonuję. A po spacerku w dołującą niżową pogodę nawet humorek lepszy.
A Karolcia śpi od 13...stoi pod oknem:-)

Dzięki za Wasze komentarze co do znajomej od akcji obrus. Problem w tym że ona cytuję "tak Kocha Karolcię że musi się z nią często widzieć":sorry: I nie wiem co z tym fantem zrobić. Bo K. ją lubi, obcałowuje itp...
Kasiu - dzięki za opisy która kaszka jest która, b.przydatne, a Meisegrot to nie jest czasem kaszka kukurydziana?
Miłego dnia babeczki

hej

u mnie nocka calkiem dobra fakt ze maz czuwal przy Danielu wiec on sie nie wyspal ale Daniel spal bardzo ladnie, marudzil tylko przed spaniem podobno 45 minut i potem spal,,,przebudzil sie na mleko dopiero przed 6 rano wydoil 100 ml i poszedl dalej spac do 9:-) wiec noc zakonczona sukcesem;-)
dzisiaj caly dzien pogodny, smieje sie od razu widac ze sie wypal.
A do butelkowych mam mam pytanie,, wiecie tam jest napisane na opakowaniu ze dziecko w 2 miesiacu wypija mniej wiecej od 130 do 160 ml nawet 5-6 razy na dobe. A Danielek po moim skapym mleku pil czesto ale w malych ilosciach i teraz jak jest bardzo glodny to wypija 100 ale ogolnie to pije miedzy 60-80 ml tylko ze czesciej niz 3 godziny. W zwiazku z tym ze pije mniej to jest chyba ok ze czesciej. Choc jak wypije 100 ml albo spi gleboko to go nie budze i budzi sie gdy jest glodny. I tak nie dochodzi do tych zalecen ile podaja, wiec sie nie powinnam chyba przejmowac. Znajoma hesesester powiedziala ze to Daniel powinien decydowac kiedy ma dosc i zeby nie patrzec na miarke jesli przypiera prawidlowo. No i przede wszystkim dziecko jest nareszcie zadowolone:tak:

co do kaszek, to jest ryzowa risgrøt ale oczywiscie nie ma co prownywac tego do tych polskich, bo polskie maja bardzo duzo cukru w skaldzie i dlatego sa takie slodkie. Bylam w szoku jak zobaczylam ze czesto na drugim miejscu jest cukier:crazy: Sandra byla na norweskich Nestle wiec jak jej dalam polska to sie zaslodzila po 3 lyzeczkach i nie chciala wiecej jesc. Gotowalam jej owsianke sama jak bylam miesiac. Maisgrøt to jest kukurydziana, nigdy nie probowalam wiec nie wiem jak smakuje. A i przewaznie sa do przygotowywania na wodzie, ale ta risgrøt jest od 4 miesiaca i mozna ja przygotowac na mleku matki lub modyfikowanym.

Przepraszam ze tak namodzilam, ale chyba tez niz czuje i kiepsko mi sie mysli:-(

Tampeza - u nas tez netu wczoraj nie bylo:crazy:

A co do ludzi przechodzacych przez ulice to tutaj nie raz juz kogos bym na maske zabrala,,, nic nie patrza, wogole nie respektuja ze nawet jesli jedzie sie te przepisowe 40 w centrum miasta to nie da sie zatrzymac do holery w miejscu,,, czy oni o tym nie wiedza:angry::angry::angry::angry: najlepsi to sa rowerzysci,,, jada z toba w tym samym kierunku na poboczu i nagle myk w lewo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja Sandre wozilam tylko 4 miesiace w gondoli bo miescila sie nadal, ale ryczala ze nic nie widzi,, ale to bylo lato, wiec przelozylam do do rozlonej na plasko spacerowki i bylo ok, dziecko zadowolone:laugh2: a z Danielem to bede miec problem, bo gondola nie jest za duza i juz tylko pare centymetrow i wyrosnie bo taki byl wielki jest, a tu zima:baffled: najwyzej bede go kladla w spacerowce jak mi sie nie zmiesci. Jak go zapakuje w spiwor z baranka i pokrowiec na nogi, to nie powinien mi zmarznac, przeciez u nas temperatura prawie nie spada ponizej zera, a jak juz to tylko na troche i kilka stopni.

o 17 mam gosci, a kurcze mi sie tak sprzatac nie chce:baffled: musze kolejna kawe na rozruch, bo wstyd ludzi zaprosic. Daniel pojdzie spac zaraz to szybko obskoczy sie. Nawet nie wiem ile ludzi przyjdzie bo zadzwonil kolega pare dni temu i zapytal czy moze byc spotkanie polakow u mnie tym razem i on mial dac znac ludziom naokolo, to nawet nie wiem kogo zaprosil:sorry: ale co tam znamy sie wszyscy od dawna to powinno byc ok;-)

Izus najedź na napis na róziowym natle...może sie uda:)
a co do gondoli to ja tak jak ty , w tym samym czasie Czarek się przesiadł na spacerówke( idealnie dla zdrówka i przepisowo:laugh2:) , jejku jakie kolosy te x-landery:szok:, no ale dasz rade je złożyc w całości, teraz mam spascerówke-parasolkę:tak:, lekka jak piórko:laugh2:, x-fun.
wiesz co z tą ropuszka to masz zajadke, ja nie wiem co bym z tym fantem zrobiła...izolowac sie od takich ludzi:angry:.

Ostatnia edycja:
hei my po zakupach, kupilam malej spodnie ocieplane na przyszly rok, jeszcze moze uda mi sie jutro jakas kurtke dostac, to bedzie ok.
ja od poczatku jezdze z Jaskiem w spacerowce, najpierw uzywalam wkladki dla noworodkow, a teraz spiwor i oczywiscie na plasko. ale to dlatego ze mam podwojny wozek
u nas nocka nie najlepsza, mala budzila sie chyba z 6 razy na mleko, moze jakis skok ma czy cus..

no tak Iza! przeoczenie! oczywiscie ze to jest kaszka kukurydziana!!!! :tak: dzieki za wylapanie bledu. juz poprawilam! buzial!

ja tez juz na dniach bede przesadzac do spacerøwki bo w budzie jest juz prawie na styk..czekam tylko na oslone przeciwdeszczowå co sobie zamowilam wczoraj no i zeby te wiatrzyska i sniezyce troche ustaly bo nawet z gondolå chodzic nie sposob - coz - styczen w Hovden - norma...

my Emmie tez na dobranoc machamy wyczekujåc kiedy "odmacha" ten 1-szy raz! wiec nie przestawajcie bo moze rzeczywiscie Karolinka juz podlapala. a z Tå znajomå to troche lipa, bo przeciez rzeczywiscie - nie pogonisz ale najwyzej ogranicz troche wizytki no i traktuj z rezerwå.. bo jak dla mnie to zachowala sie bardzo brzydko.
a dzisiaj, zainspirowana Twoim postem o deserkach poszlam i kupilam ten z jogurtem!! bo nawet nie wiedzialam ze taki mamy tutaj. myslalam ze to zwykle banan-gruszka.

pozatym bylismy dzis we 3-ke na basenie. bo ja juz dola mialam i akcje zrobilam bo juz nie wyrabiam tak bezczynnie w domu na tej pustynii.. tyle ze J. nie lubi chodzic na basen bo dostaje reakcji od chloru - bol oczu i glowy. spi teraz, Emma tez bo nie spala od 13!! ja tez zamulona...a jeszcze tyle do zrobienia... o! Mi$ka mi sie obudzila..

milego wieczorku dziewczyny!

reklama
agata podobnodzieci powinny podobno wypijac na dobe 120-150 ml mnozåc to na kazdy kilogram wagi czyli np. jesli Daniel wazy 5kg to mnozymy razy 120-150ml i wychodzi miedzy 600-750ml. nie wazne czy wypije to na 5czy 10razy szczegolnie w przypadku tak malenkiego dziecka bo dopiero potem po ok.6m-cu mozna dziecku delikatnie narzucac pory karmien. ale tymi cyframi tez sie nie sugeruj bo moja Emma nie wypijala tyle tego mleka, pozatym miala gorsze-lepsze dni i pieknie i prawidlowo przybierala. jak dla mnie to karm Danielka na zådanie i tyle ile to On bedzie chcial :tak:;-)

Do góry