reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie :tak:

No to trzecia dziś będę ja :-D

Gratulki dla Bruna z okazji 7-miesięcy
:-) :-) :-)

Asiowo - oj współczuję Ci kobieto :-(
Magdziara - dziś wesele, czy coś mi się pomieszało? to miłej zabawy :tak:

U mnie dziś nocka też ciężka :-( ale bynajmniej nie przez moje dziecko :zawstydzona/y: Ola spała ładnie, a do tych jej wrzasków chwilowych jakoś już się przyzwyczaiłam... Oglądałam Forresta prawie do 1, potem zasnęłam ale obudziłam się o 2 i chyba na męża czekałam... :zawstydzona/y: A wrócił z imprezki o 3:30, więc zasnęłam dopiero przed 4...:-p Będzie pewnie odsypiał do popołudnia... tyle będę miała z męża w weekend :-p Ja powoli budzę się kawką, patrzę za okno a tam pochmurno i obawiam się, że ze spacerku nici... Mówi się trudno, porobię coś w domu :tak: a wieczorkiem mama przyjeżdża :-D Znów będę mogła się w tygodniu wygadać :-D

reklama
Dla odmiany zamiast Maty bedę ja! Może mała jeszcze jej śpi:-D:szok:to by było. Ja leże w wyrku ale muszę sie podnieść odebrać Olka od kolegi. Do miłego

ooooo jaka mila niespodzianka szefowa:-D;-)
Dobusiu oby to bylo to co Magdziarka napisala;-)

Marysia zaliczyla pierwsza drzemke,niebo wyglada niesamowicie pieknie tak wiec pewnie spacerek;-)
Witaj Joasiek1977

Wszystkiego najlepszego Bruno,buziaczki

Ostatnia edycja:
No to też ja się witam! ;-)

Asiowo :dry: mam tylko nadzieje że sobie teraz smacznie spicie :tak:

Śpimy sobie z Ł a tu o 6-stej nagle jakiś wrzaskun zaczyna się odzywac, patrze a tu Bart na brzuszku i tak się okręcił, że głowę miał na szczebelkach i patrzał na nas :-D:-D:-D tak to komicznie wyglądało, że zaczeliśmy się śmiac z Ł :rofl2: no i wzieliśmy go do nas i spaliśmy do 9-tej ;-)

no to też ja się witam! ;-)

asiowo :dry: Mam tylko nadzieje że sobie teraz smacznie spicie :tak:

śpimy sobie z ł a tu o 6-stej nagle jakiś wrzaskun zaczyna się odzywac, patrze a tu bart na brzuszku i tak się okręcił, że głowę miał na szczebelkach i patrzał na nas :-d:-d:-d tak to komicznie wyglądało, że zaczeliśmy się śmiac z ł :rofl2: No i wzieliśmy go do nas i spaliśmy do 9-tej ;-)

:-d:-d:-d

witam

U nas tez tez pogoda pod psem:-(mała po wielkich bojach usneła na 1 drzemke!

a noc... skonczyło sie na tym, ze o 5:40 padałam juz i mąż przyniósł mi mała do łozka i ok 6 zasneła przy mnie... o dziwo! Paweł wychodził do pracy o 6:30 i zaniósł ja do łozeczka i spała do 7:30... ja ogolnie chyba pospałam godzinke nad ranem:-( Mam nadzieje, ze dzis nie bedzie padac, mąż wróci z pracy po południu to obiecał, ze zabierze mała na spacer, a ja mam odespac:zawstydzona/y: heh... i naprawde zastanawiam sie na butlą... moze małej juz nie leci z cyca:zawstydzona/y:

Asiowo - myślisz że mała płakała z głodu?? :confused: może spróbuj ściągnąć, żeby zobaczyć ile masz jeszcze mleczka...? albo podaj raz butle i zobacz czy zje...? no wiem już sama... :baffled:

daruuunia - wrzaskun mówisz :-D :-D :-D Ola wczoraj też coś podobnego zrobiła ;-) położyłam ją spać, po godzinie usłyszałam jakieś stękanie... wchodzę do pokoju, a moje szczęście nie dosyć, że na brzuchu, to jeszcze próbuje rozmontować karuzelę :-) :-) :-) i jakie szczęście na buzi :-D

Witam i ja ;-)

Dziękuję, że tak dobrze życzyłyiście Dobrusi ze spaniem, ale nie było fajnie... mała już o 22 sie obudziła z płaczem, dałam cyca, zjadła i usneła, potem sosbie jeszcze trochę na bb posiedziałam i po 23 mała znów zaczęła sie wiercić, to ja szybko do łóżka. Zasnąć ie mogłam, a przed 12 juz mała znów z płaczem sie obudziła, to ją wzięłam do nas, dostała cyca i pospała do 1, a potem marudzenie, wiercenie i płacz do 4 :baffled: obudziła sie na dobre 5.30, ale miałąm nerwy... udawałam, że śpię i moąż nią się zajął a ja do 7 przysypiałam i jakoś funkcjonuję :sorry2:

Asiowo świetnie Ciebie rozumiem, ja czasem też mam dośc tego cycania małej, a i Dobrusia teraz śpi okropnie, kiedyś spała od 19 do 24-1 potem koło 4 i wstawała o 7 a teraz 20 śpi 22-23 juz pobudka, potem 1-2, 3-4 i po 5 już wyspana... teraz jest jeszcze gorzej, bo jak była mniejsza, to więcej w dzień spała... Ale mi sie wydaje, że to zęby. U nas dwójki idą, a Paulinka też może byc przez ząbki marudna (Dobrusia ponad 2 miesiące męczyła się z górnymi jedynkami). Mi też zdarza sie krzyknąć :zawstydzona/y: a do tego zaczęłam przeklinać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zła na siebie jestem, ale wiem, że to wyraz nieuporządkowanych emocji :-(

Bruno wszystkigo dobrego z okazji 7 miesięcy :-)

Joasiek to fajny dzionek i przyszły tydzień się zapowiada :tak: teściowa ma w przyszłym tygodniu wolne, więc ja tez chyba skorzystam i będę mogła w końcu z kimś pogadać i odsapnąc od ciągłej opieki nad małą :-)

Darunia ale z Bartusia akrobata :-D no i dba żeby rodzice od rana mieli dobry humor ;-)

Ja już po sniadanku, kawce i eklerku :-p z samego rana, jak mała poszła na drzemkę wyskoczyłam do centrum :rofl2: (jesli można cos tak u nas na wsi nazwać ;-):-D ) na zakupki i do fryzjera :-) rewelacji nie mam na głowie, ale na pewno jest lepeij niż było :tak: a porany spacerek mi dobrze zrobił, bo mam sporo energii. No i Dobrusia obudziła sie zaraz przed moim przyjściem :tak:

ale się rozpisałam :szok:

miłego dzionku mamusie, mąż w domku, to korzystam ;-) poza tym sporo pracki mam, ale na pewno wieczorem sie odezwę :tak: ni ma to jak nałog :-D

Joasiek... no ja od poczatku nie umiałam odciagnac nawet 50 ml mleczka, teraz to juz nawet 5 ml nie odciagne..., a mleko było bo mała ładnie przybierała, a teraz... to juz sama nie wiem:-( mała bardzo rzadko i mało ciagnie cyca... przystawiam ja rano i popołudniu, a wieczorem po kaszce troszke popije... ogolnie kazde karmienie trwa 5 minut:zawstydzona/y:sama nie wiem co robic... no i w nocy to tylko cycanie jest, zrobi 3 łyki i smoczek w buzi a nie cycus!

Mata... no to sie rozumiemy... Paulinka spała juz przeciez od 20 do 5-6 rano bez przerwy, gdzie te czasy:zawstydzona/y: a butle mam ochote dac zeby po prostu czasem m. do niej wstał... On przeciez od 7 miesiecy ani razu do małej nie wstawał... :-(a mi baterie siadają...

Bruno... Gratulacje!!!

:zawstydzona/y: a ja zapomniałam...

Bruno najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!

Mata a może wstawisz zdjąto na zamknięty? :sorry2: napewno masz fajną fryzurkę! :tak:
A Dobrusia... mam nadzieje, że wkrótce jej sie wszystko ureguluje!;-)

reklama
Asiowo mi mała też mało cyca ciągnie (spija tylko pierwszy napływ mleczka), ale do tego je tylko raz dziennie coś innego-obiadek, bo kachy nie chce. Na szczęsie wodę dudla. Mi to juz wszystko jedno czy je czy nie, pogodziłam się z tym... przybiera na wadze i to najważniejsze...mi najbardziej doskiwiera ciągły barak snu, do tego dochodzi bezsenność... a ja mam jeszcze prace pisać... ja czekam jeszcze ze 2 miechy i jak nie będzie poprawy, to wtedy zaczne działać... ja ciągle się łudzę, że to zęby :sorry2: u nas do niedawna były jeszcze koszmarne problemy z usypaineim w dzień, to dopiero wkurzające... ale ostatnio mała jest chyba na dobrej drodze do samodzielnego zasypianai, bo prawie codziennie na jedną drzemkę mogę ja położyc do łóżeczka i niedługo samam zasypia :tak: a nie trzeba z nia ponad godzine walczyć :baffled:

Darunia fotki będą, ale później :-p

Do góry